Dělám toho dost pro své dítě a dělám to správně?

Anonymní
22.4.22 17:59

Delam toho dost pro své dítě a delam to správně?

Ahoj holky,

mám první dítě a občas si dost nevím rady, budou ji teď 2 měsíce a jdu si pro rady.

Rano obvykle vstavame okolo 7-7:30, prebalim a nakojim a nechám ji ležet, zatímco já se jdu umýt a rychle nasnidat. Většinou vydrží byt sama a kouká na černobílý kartičky, někdy byt sama nechce a porad k ni odbiham. Pak jdeme okolo 9-10h ven a spi 2-3h v kočárku. Prijdeme, krmeni, mazleni a hraní (hrazdicka, nebo ji povídám, delam blbosti atd). Okolo 15-15:30 vyrazime na 3h ven na další procházku a po navrátu opět krmeni, mazleni, povídání si, případně nějaká hrazdicka, černobílý kartičky.

Koupeme okolo 19-20h, do 21h spinka (u mě v posteli a já jsem s ni). Máme rituál ze se jde koupat, potom ji celou námazeme, oblékneme, já nakojim v posteli a pustíme hvězdičky na strop, které miluje a usne u toho většinou.

Pak 3× za noc kojim. Teď ji trápí prdy docela hodně, tak občas řešíme prdy jak večer tak v noci, ale v noci to tak hrozny není.

No a já si rikam jestli to vůbec delam správně, jestli s ni jsem dostatečně, jestli něco nedělám špatně třeba atd. Trochu máme problém se spánkem doma, ze bych ji přes den místo procházky dala třeba do hnizdecka. Ale začíná fungovat ze ji dam na balkon v kočárku a spi. Jinak musim ven a chodit. Večer usina většinou v posteli v pohodě.

Jinak je myslím pohodova, place tedy, ale přijde mi ze jen kvůli tomu brisku, který nám dela problémy. To řeším kapkami, cvičením, rektální rourkou…

A přijde mi ze se málo směje :( kdyz Delam blbiny a neboli ji břicho tak teda ano, občas i říká nějaký slova (teda slabiky), ale obecně mi přijde spis taková “zamýšlena” a já mám výčitky ze nejsem dobra mama :?

Moc Dekuji za reakce a tipy co dělat třeba jinak.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
22.4.22 18:12

Prosim te, ve 2 mesicich nemuzes od ditete cekat zadnou komunikaci nebo aktivitu, hod se do klidu…takhle male dite potrebuje jidlo, spanek, pohodli a kontakt, to mi prijde ze ma. A teda te obdivuji, ze vydrzis 5-6 hodin denne pochodovat ven, to by me trefilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.4.22 18:14

Uplně v pohodě prosím tě. Co bys ještě měla dělat? Jsi super máma. Ono věkem toho bude více a více… a nechej ji prostě i samotnou u hrazdičky a tak… ale zatím je na to prostě malinkatá hodně. Ono je i samostatnost fajn, jak vydrží občas sama s hračkami sama… ale ono jak už se bude točit, lozit… tak si ji dáš na zem na deku a bude to zase lepší. Jen tedy to každodenní koupání tím spíše ubližuješ.. miminku stačí 2× za týden. Pro kůži to není dobré denní koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.4.22 18:15

A na ten smích má ještě fakt čas… neboj se pak se bude chlamat všemu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2412
22.4.22 18:24

Ve tvém popisu nevidím nic, co by jako mělo být špatně. Smát se nebo dokonce žvatlat slabiky ve dvou měsících opravdu nemusí, na to je malá. Klid, to všechno teprve přijde. A hlavně si to neber tak osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12972
22.4.22 18:37

Z mého pohledu tam nevidím žádné místo pro partnerský vztah, to je pro dítě taky důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.4.22 18:39

Tvůj problém je že jsi jen zlbblá hormonama. Počkej rok a půl a budeš se před dítětem schovávat na záchod. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10680
22.4.22 18:41

Ty jo, super, vypadá to na pohodové miminko…ještě dává na bříško mě napadlo, asi děláš, jen jsi to nezminila…ale jinak mi přijde vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
22.4.22 18:56

Mně taky vše přijde v pohodě :kytka: Jen na mě by bylo pozdě, aby dítě usínalo ve 21, já chci večer klid :lol: půlroční mi usíná před 19., dvouletá před 20.hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
23.4.22 21:46

Z mého pohledu jsi až moc dobra mama, trochu bych zvolnila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
23.4.22 22:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

mám první dítě a občas si dost nevím rady, budou ji teď 2 měsíce a jdu si pro rady.

Rano obvykle vstavame okolo 7-7:30, prebalim a nakojim a nechám ji ležet, zatímco já se jdu umýt a rychle nasnidat. Většinou vydrží byt sama a kouká na černobílý kartičky, někdy byt sama nechce a porad k ni odbiham. Pak jdeme okolo 9-10h ven a spi 2-3h v kočárku. Prijdeme, krmeni, mazleni a hraní (hrazdicka, nebo ji povídám, delam blbosti atd). Okolo 15-15:30 vyrazime na 3h ven na další procházku a po navrátu opět krmeni, mazleni, povídání si, případně nějaká hrazdicka, černobílý kartičky.

Koupeme okolo 19-20h, do 21h spinka (u mě v posteli a já jsem s ni). Máme rituál ze se jde koupat, potom ji celou námazeme, oblékneme, já nakojim v posteli a pustíme hvězdičky na strop, které miluje a usne u toho většinou.

Pak 3× za noc kojim. Teď ji trápí prdy docela hodně, tak občas řešíme prdy jak večer tak v noci, ale v noci to tak hrozny není.

No a já si rikam jestli to vůbec delam správně, jestli s ni jsem dostatečně, jestli něco nedělám špatně třeba atd. Trochu máme problém se spánkem doma, ze bych ji přes den místo procházky dala třeba do hnizdecka. Ale začíná fungovat ze ji dam na balkon v kočárku a spi. Jinak musim ven a chodit. Večer usina většinou v posteli v pohodě.

Jinak je myslím pohodova, place tedy, ale přijde mi ze jen kvůli tomu brisku, který nám dela problémy. To řeším kapkami, cvičením, rektální rourkou…

A přijde mi ze se málo směje :( kdyz Delam blbiny a neboli ji břicho tak teda ano, občas i říká nějaký slova (teda slabiky), ale obecně mi přijde spis taková “zamýšlena” a já mám výčitky ze nejsem dobra mama :?

Moc Dekuji za reakce a tipy co dělat třeba jinak.
Říká slabiky, jo? :think: A směje se. A kdy děláš třeba domácí práce?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
23.4.22 22:40
@Veru1987 píše:
A na ten smích má ještě fakt čas… neboj se pak se bude chlamat všemu :D

Třeba vymyslum na emiminu! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
24.4.22 09:58
@Anett.taa píše:
Z mého pohledu jsi až moc dobra mama, trochu bych zvolnila… :mrgreen:

Tak tak někdy přemíra péče až škodí…ono i trochu nudy neuškodí a zabavit se samo… Do budoucna jedině ku prospěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
24.4.22 10:37
@Takco píše: Říká slabiky, jo? :think: A směje se. A kdy děláš třeba domácí práce?

A co ti je do toho kdy dělá domácí práce? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.22 14:40
@Takco píše: Říká slabiky, jo? :think: A směje se. A kdy děláš třeba domácí práce?

Směje se, když jsem cela vysmata já a delam blbosti, ano. A samozrmeme musí mít dobrou náladu. A říká bů a gů :D a pak nějaký další zvuky, těm ovšem nerozumím. To je nenormální?

Domácí práce zvladam během toho, případně když ji má táta na procházce třeba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure