Je tady nejaky zdravotnik? Dite 11 mesicu denne cely den rve

128
22.4.22 21:11

Je tady nejaky zdravotnik? Dite 11 mesicu denne cely den rve

Pekny den vsem,
Obnovuji diskuzi, kterou jsem jiz mela zalozenou. Prosim o vyjadreni, nazor, radu nejakeho zdravotnika.Ano je mi jasne, ze kazdy sdeli, ze dite nevidel a nelze na dalku rici.Spis jen zkusenost, zda jste se u pacientu- kojencu s timto setkali, kde byl problem nebo zda je to normalni a muze to prejit.Syn 11 mesicu rve..breci je slabe slovo. Neznam neprobrecenou pulhodinu. Narodik se po nepostupujicim porodu vexem- bez komlikaci. Ovsrm 4;5 mesice nezavrel doslovs pusu a jen kricel a svijel se. Spanek v noci tak tri hodiny, pres den nula. Venku prochazka s kricicim kocarem. Prestal se svijet po zavedeni neocate..mozna abkm. Rovnez odblkovana blokada prvnich krcnich obratlu.Kdyz nerve, smat se umi..vnima a mysli az az..motoricky velmi sikovny. Lehce rozsirena ledvinova panvicka.Moc a krev ok.Uz bricha a nozku ok, rovnez eeg mozku vc. vysetreni neurolozkou. Doporucrn pyridoxin. U pediatricky zkousena kulicka homeopatie. V ledni zkousen nutrilon alwrgy care syneo..prvni den krev a hlev ve stolici, pak uz ne…ale mesic vetry a bolesti bricha.Dan zpatky neocate- opet bez brisnich kolik. Mozna abkm projen brisni koliky brz prujmu, spise zacpa. Atopicky exem jen jeden flek na jedne ruce na predloti. Ockovani snasena dobre. V breznu koronavir..vyrazka a 4 dny teploty 38;5. Stav ale stejny i pred a po koronaviru..toto v tom roli nehralo Nyni dva dny zkousime altheru, kdy oproti nutrilonu zatim bez kolik. Prikrmy ji dobre, mleko vypije jen 50 ml rano a max 100 ml vecer, caj i vodu odmita.Zubu pet. Separacni uzkost velka- to jeste chapu. V klidu vydrzi jen chvili venku na trave nebo s nonstip pozornosti.11 mesicu neslysime televizi, jime a vse delame jen za pritomnosti breceni.KdZ ji maly v zidlicce tak se u toho vrti, neustake breci, je nervozni, chce podavat veci, ktere vyhazuje. Nonstop je v pohybu, necydrzi ani chvili lezet nebo sedet na jednom miste, jen breci.Po dlouhem uspavani spi jrn v noci, kdy se kazdych 20 min budi, stoupne si a breci. V noci skoro nespim a pres den je to brecici kolotoc.Rady lajku js jiz vycerpala…nevydrzi sr nosit, nebot se zacne v ruce kroutit s brecet, na kline nevydrzi.Spat s nim v posteli? Tabu. Otoci se na bricho, zacne vsude lezt a brecet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
22.4.22 21:17

ADHD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.22 21:23

@Tojsemja3 dekuju. Lze to nejak zjistit jiz ted v kojeneckem veku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15434
22.4.22 21:26

@Maritka Nevím, jestli to ještě funguje, ale v Motole bývala poradna pro nadměrně plačící kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
22.4.22 21:28

Za tu homeopatiu by som pediatra ubila palicou. Netusim čo je s tvojim dieťaťom, ale pediater mal skoro rok na to zistiť to. Rýchlo by som ho zmenila. Decko ti trpí, toto nie je normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.22 21:30

@ivašot. Tam uz jsem taky volala..jak uz to bylo po pul roce, tak uz si s tim nevedeli rady.KdZ jsem tam volala na jeho trech mesicich, tak mi rekli, zr by to do pul roku melo prestat. Bohuzel nepreslo.Rady typu zavinovacka s bily sum na neho absutne nefungovaly.Byli jsme i na osteodynamice, tam bylo sdeleno, ze vypada zdrav a nepotrebuje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.4.22 21:30
@Maritka píše:
@Tojsemja3 dekuju. Lze to nejak zjistit jiz ted v kojeneckem veku?
Úplně ne, to co popisuješ příznakově sedí, ale diagnostiku se až okolo třetího věku. Hlavně nezapomínej na sebe, kašli na okolí, seš dobrá máma. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.22 21:34

@Tojsemja3 moc dekuju.je to strasne tezke.Lidi vsude blbe koukaji, a ja vsude vysvetluju, ze tak to jede porad.Doma chodim nadavat do druhe mistnosti. Parkrat jsem uz vynadala i jemu.Mrzi me to. Musim pracovat i na sobe..na druhou stranu ja jsem klidny clovek a oprovdu to neni o tom, ze bych byla ja v neklidu a dite to ze me citilo…ja jswm v neklidu az po celodennim kriku, kdy uz mi je z toho i fyzivky zle. Stejne se chova i u tatinka, neni to jen mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31251
22.4.22 21:34

Nejsem zdravotnik, ale starsi dcera bylo prakticky to same. Zpetne mam podezreni, ze to mohl byt KISS syndrom :think:, o kterem jsem tehdy nevedela, ale zaroven neni casto ani uznavany. Byla velmi drazdiva, spatne spala, non-stop brecela do 9m, pak se to teda zacalo lepsit, kdyz zacla lezt a chodit. Meli jsme tedy zaroven problemy s nejedenim a do roka byla motoricky pomalejsi, pak to dohnala. Je ji skoro 10r. Je neurotictejsi, ma v sobe urcite vnitrni pnuti, motoricky neklid (musi treba porad houpat nohama nebo neco cupovat prsty). Celych 10 let ma snizenou potrebu spanku. Ale diagnozu nema, s dostatecnou mirou tolerance a duslednosti zvlada vse, co potrebujem, aby zvladala. Intelektove je v nekterych oblastech nadprumerna (nemam to z poradny, ale vidim), socialne spis trochu zaostava, je detstejsi a naivnejsi nez spoluzaci. Jinak vesela oblibena holka. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.22 21:36

@Gita17 dekuju.Byla jsem u dvou pediatru a nekolik lekaru kolem..gastroenterelog, neurolozka, rehabilitacni, osteodynamika, ultrazvuky a nikde nic. V pulce kvetna jdeme na alergogii.Dal uz nevim, nemam uz silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31251
22.4.22 21:37

@Maritka Jo, a ja se temer zhroutila, kdyz ten rev zacal ustavat… Dokud to trvalo, tak jsem se nejak drzela… Pak vim, ze ja bylo najednou relativne ticho, tak misto radosti jsem rvala, a ja fakt nejsem typ „placka“, taky jsem vesmes klidas.

Mam jeste dve dalsi deti a uz se toto peklicko neopakovalo. Nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
22.4.22 21:38

Klidně to může být dítě s autismem. Potíže se zažíváním, včetně ABKM jsou u nich dost běžné. A tím myslím vysoko funkční autismus, bez mentální retardace. Popisuješ z velké části moje dítě, které má dnes devět let a tímto jsme si prošli.

• Citovat
  • Upravit
1065
22.4.22 21:39
@Maritka píše:
@Tojsemja3 moc dekuju.je to strasne tezke.Lidi vsude blbe koukaji, a ja vsude vysvetluju, ze tak to jede porad.Doma chodim nadavat do druhe mistnosti. Parkrat jsem uz vynadala i jemu.Mrzi me to. Musim pracovat i na sobe..na druhou stranu ja jsem klidny clovek a oprovdu to neni o tom, ze bych byla ja v neklidu a dite to ze me citilo…ja jswm v neklidu az po celodennim kriku, kdy uz mi je z toho i fyzivky zle. Stejne se chova i u tatinka, neni to jen mnou.

Nic si nevyčítej, v žádném případě to není tebou. Pokud se ADHD potvrdí bude se tak chovat všude a u každého. Čeká vás pár dost náročných let, ale postupem času to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.22 21:40

@Hobitka dekuju.No maly ma ten krk odblkovany a pry s tim potize nejsou. Motoricky je rychly, uz obchazi nabytek.Od 8 mesicu stavi kostly, chape tvary a pozna kde jsou hodiny, mickey mause, pejsek… Nerozumim jen tomu, ze nema potrebu spat, resp. i v noci se stale budi, nema potrebu pit, neumi byt v klidu s jen breci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.4.22 21:42

@Hobitka takze jen u nejstarsiho ditete? My mame jen jeho..dalsi deti po tomto uz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí