Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám 4 měsíční dcerku porodní váha 2990 teď má 6000 kilo
A poslední dva týdny stojí na váze v úterý 19.4 jsme byla na prohlídce a měla 6050 a dnes 23.4 má jen 6075 jak je to možné? Je pravda že malinká hodně kope od rana do večera nožičkama ale to by prece takhle na váze nestála ne?:)
@niki.po321 myslím, že dítě nesmí hubnout, když přibírá trošičku, je to v pohodě - však sama vidíš, jestli je jinak spokojená, dost čurá a kadí přiměřeně - pokud ano, je vše v pořádku, větší miminka už nepřibírají tak rychle, jak novorozenci
Mě se taky malá takhle „zastavila“ na 7 kilech když ji bylo půl roku…a pak najednou šup a půl kila navrch…
Na ctyrmesicni mimco váha akorát. A proč se chodíte vážit po 4 dnech?
Prohlídky jsou v tomhle věku po měsíci a půl, ne? Od půl roka po dvou měsících. Chodí se 3 měsíce - 4,5 měsíce - 6 měsíců - 8 měsíců - 10 měsíců - 1 rok - 1,5 roku/
@Semtex já mám třeba váhu doma…ze začátku jsem malou vážila denně (měla sem problém s kojením) pak týdne když plně přešla na um a teď už tak orientačně jednou za 2-3 týdny..spíš pro zajímavost…
@niki.po321 píše:
Ahoj mám 4 měsíční dcerku porodní váha 2990 teď má 6000 kilo
A poslední dva týdny stojí na váze v úterý 19.4 jsme byla na prohlídce a měla 6050 a dnes 23.4 má jen 6075 jak je to možné? Je pravda že malinká hodně kope od rana do večera nožičkama ale to by prece takhle na váze nestála ne?:)
to bylo na 2 různých váhách? Rozdíl udělá i vyčůràní a vykakání. Takže já bych ty 2 hodnoty v průběhu 4 dní vůbec neřesila.
Miminka přibírají skokově. Pokud je spokojená, nepláče, hezky spí, je usměvavá, tak bych to neřešila. Moje malá má 5,5 měsíce a taky přibírá různě. A tedy na kontroly chodíme jednou za měsíc. Vážit takhle po pár dnech mi přijde zbytečný a nicneříkající ![]()
Nevím, kde jsi malou vážila, ale naše domácí váha vážila i +-50 g, podle toho jestli malý ležel úplně v klidu, nebo kopal nohama..hodně dělá i to jak moc se před vážením najedla, jestli byla vykakaná. A navíc děti přibírají skokově, zvlášť ty kojené. Syn od půl roku do roku přibral už jen kilo a půl, to v průměru vychází na 60 g týdně (první půlrok naopak přibíral skoro kilo měsíčně).
Vážila bych kontrolně tak po 14 dnech, častěji to nemá smysl (pokud nemáte jiné problémy).