Večery s měsíčním dítětem - co dělat

Kolicek95
25.4.22 00:21

Večery s měsíčním dítětem - co dělat

Co tak člověk může dělá večer s kojencem, který nespí? Dcera od narození večer usíná kolem půlnoci. Než usne, bývá tak od osmi vzhůru. To jsou čtyři hodiny, kdy já jen nosím, houpu, chodím po baráku a ukrutně se nudím. Ten čas vůbec neutíká, vleče se to. Já jsem už dost unavená a bývám vzteklá, že tak dlouho trvá, než usne. A jak nic nedělám, jen houpu, tak ten vztek akorát roste. Mám ještě 16m dceru, ta zas ráno v šest vstává. Já si dávám budíka, abych vstala před ní, jinak tu máme ráno saigon. Takže večer bývám po celém dni dost stahaná, o to víc koukám na ty hodiny a o to pomaleji ten čas utíká. Potřebovala bych nějakou aktivitu, aby to rychleji uběhlo a mně nehráblo, ale nic moc mě nenapadá. Dcera bývá celkem neklidná, takže jen tak položit, ať si brouká, to večer nejde. Obecně po celém dni řevu dvou dětí večer už to večer moc nedávám. Zkoušela jsem si pustit nějaký seriál, ale buď jsem neslyšela přes kňourání, nebo jsem u toho málo chodila a dcera se strašně mrvila. A ani dceru nechci večer ozařovat modrým světlem, tak jsem to odpískala. Vařit jednou rukou občas zvládnu, ale jak kdy. Úklid mi s dítětem na ruce taky moc nejde. Nevím. Nenapadá vás něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
25.4.22 00:29

@Kolicek95 u prvniho ditete jsem resila to samy. Kratila jsrm si cas serialy. Pustila jsem si seroš, malou jsem mela v naruci smerem k sobě, takze ji to modry světlo nerusilo a sedela jsem pred obrazovkou na míči a hopsala s ní. Nic jineho neporadím. Ja už jsem hrozne rafa, ze je tohle období za mnou. Nechci se rouhat, ale ty prvni mesice po porodech byly prostě příšerný. Nejhorší je, ze se diky tomu nedostatku spánku ze me stával nekdo uplne jiny nervni, vztekly, nesnesitelný clovek☹️️ jinak jestli chápu správně z tvého prispevku, tsk mladsi usne v pulnoci a rano vstávate v sest. Jestli tecj sest hodin spis a krmit nemusis, miminko spi, tak muzes bejt fakt šťastná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
25.4.22 00:33

A co manžel, ten si mimčo nevezme? Abys třeba aspoň mohla něco dělat a nemusela ráno vstávat před 6, to je šílený 8o jinak bych si pustila nějaký podcast nebo audioknížku, já jsem třeba s dítětem tancovala a zpívala na youtube videa nebo jsem zpívala přímo dítěti a dělala na něj opičky, ale dalo se i položit, takže jsme sem tam i film zkoukli. A saigon je tu doteď :D nebo co pořídit druhý kočárek do obýváku a na něj tu houpací raketu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
25.4.22 00:35
@DSB2021 píše:
@Kolicek95 u prvniho ditete jsem resila to samy. Kratila jsrm si cas serialy. Pustila jsem si seroš, malou jsem mela v naruci smerem k sobě, takze ji to modry světlo nerusilo a sedela jsem pred obrazovkou na míči a hopsala s ní. Nic jineho neporadím. Ja už jsem hrozne rafa, ze je tohle období za mnou. Nechci se rouhat, ale ty prvni mesice po porodech byly prostě příšerný. Nejhorší je, ze se diky tomu nedostatku spánku ze me stával nekdo uplne jiny nervni, vztekly, nesnesitelný clovek☹️️ jinak jestli chápu správně z tvého prispevku, tsk mladsi usne v pulnoci a rano vstávate v sest. Jestli tecj sest hodin spis a krmit nemusis, miminko spi, tak muzes bejt fakt šťastná!

No možná to ještě zkusím s tím seriálem. V noci tedy musím kojit, tak dvakrát, ale vzala jsem dceru do postele, tak to jde. Vypadá, že by mohla v noci spát celkem dobře. Ale to usínání teda…

• Citovat
  • Upravit
154
25.4.22 00:40

@Kolicek95 Vím. U nas to byla taky hruza a vlastně porad ještě je. Nevim proc deti tak hrozne spatne usinaji. Fakt ne. Drz se! Bude to lepší jednou. Uvidis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
25.4.22 00:42
@Liška32 píše:
A co manžel, ten si mimčo nevezme? Abys třeba aspoň mohla něco dělat a nemusela ráno vstávat před 6, to je šílený 8o jinak bych si pustila nějaký podcast nebo audioknížku, já jsem třeba s dítětem tancovala a zpívala na youtube videa nebo jsem zpívala přímo dítěti a dělala na něj opičky, ale dalo se i položit, takže jsme sem tam i film zkoukli. A saigon je tu doteď :D nebo co pořídit druhý kočárek do obýváku a na něj tu houpací raketu? :think:

Manžel moc ne. Ten vykoupe, uspí tu starší a pak obvykle zaleze do pracovny. Jednak je workoholik :cert:, ale taky toho teď má nad hlavu, nějaké zakázky, asi práci bude i měnit, blbě se nám to sešlo. Na otcovské byl 100% času s námi a od té doby…no…nic moc. Když se narodila starší, tak to mě střídal v nošení, to jo. Teď pro něho jdu, až když už fakt nezvládám.

• Citovat
  • Upravit
6445
25.4.22 00:53

@Kolicek95 já to znám, manžel má víc prácí, něco dělá doma, takže…ale kdyby tě vystřídal na půl hodiny nebo hodinu, mohla bys toho hodně stihnout a hlavně by sis odpočinula psychicky od mimča. U nás tedy taky těžká domluva, není čas…ale když mimi fakt i řvalo, to mě vystřídat přišel a fakt to ohromně pomůže, aspoň tu půl hodinu bych si zkusila s ním domluvit. Máš to taky náročné, přece nejde dlouhodobě jít spát o půlnoci a vstávat před 6 a ještě v noci kojit. Snažila bych se všemožně si to usnadnit pomůckami jako nějaká houpací postýlka nebo něco. Nám vlastně ohromně pomohla jeden čas půjčená hacka nebo jak se to jmenuje? Taková závěsná houpací síť, bylo to mezi dveřmi na gumicuku a malá v tom ležela moc ráda a kolikrát i usnula. Ať to zvládneš, já osobně se vybodla na domácnost, radši se fakt vyspím a obědy jsem brala z jídelny tady u nás fakt skoro rok. Mysli na sebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.4.22 01:01

Z těch začátků se mi dělá zle ještě teď, když si na to vzpomenu :D Nám nakonec pomohla kombinace šátku, hojdavaku a houpátka 4moms(drahé, ale dá se půjčit). Různě jsme to střídali podle nálady miminka. Když pak bylo starší, tak Babybjorn. To byl velký hit, než začalo lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
25.4.22 02:47
@Kolicek95 píše:
Co tak člověk může dělá večer s kojencem, který nespí? Dcera od narození večer usíná kolem půlnoci. Než usne, bývá tak od osmi vzhůru. To jsou čtyři hodiny, kdy já jen nosím, houpu, chodím po baráku a ukrutně se nudím. Ten čas vůbec neutíká, vleče se to. Já jsem už dost unavená a bývám vzteklá, že tak dlouho trvá, než usne. A jak nic nedělám, jen houpu, tak ten vztek akorát roste. Mám ještě 16m dceru, ta zas ráno v šest vstává. Já si dávám budíka, abych vstala před ní, jinak tu máme ráno saigon. Takže večer bývám po celém dni dost stahaná, o to víc koukám na ty hodiny a o to pomaleji ten čas utíká. Potřebovala bych nějakou aktivitu, aby to rychleji uběhlo a mně nehráblo, ale nic moc mě nenapadá. Dcera bývá celkem neklidná, takže jen tak položit, ať si brouká, to večer nejde. Obecně po celém dni řevu dvou dětí večer už to večer moc nedávám. Zkoušela jsem si pustit nějaký seriál, ale buď jsem neslyšela přes kňourání, nebo jsem u toho málo chodila a dcera se strašně mrvila. A ani dceru nechci večer ozařovat modrým světlem, tak jsem to odpískala. Vařit jednou rukou občas zvládnu, ale jak kdy. Úklid mi s dítětem na ruce taky moc nejde. Nevím. Nenapadá vás něco?

Já bych spíš zkusila zapracovat na tom, aby večer usnula. Přes den je vzhůru jak? Píšeš, že je vzhůru večer od 8. Kdy koupete? Já to s malou dělala tak, že odpo jsme byly venku, to spala v kočáru cca do 16,30, pak byla doma vzhůru, kolem 18.15 koupání, kojení atd. a v 18.45 mi sama usínala v postýlce (ty první 3 měsíce doma teda navečer řvala, tu poslední hodinu před spaním prořvala, ale koliky to nebyly, ty měla první dcera).
Mám taky starší dceru o rok a půl a ty začátky s holkama byly peklo, fakt naprostý peklo :roll: teď je mladší 6m a je to už relativně pohoda. Držím palce, za mě se tohle období musí zkrátka přežít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.4.22 03:02

Nebrala bych ten vecer jako „musim uspat, jaktoze nespi, uz konecne spi, kdy uz bude pulnoc“.
Cim vic jsi v nervu, tim spis neusne.
V tehle situaci jsem bud stridala mista, kde dite odlozim, nez zacne brecet.
Nebo dala do nositka a sla si po svym.
Nebo do postele a holt po pulhodine na prso.
Chce to vychytat, co bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42552
25.4.22 04:30

No, já zas měla u dětí nejraději to miminkovské období, 1. tři měsíce byly vždycky nejlepší, úplně jsem si to užívala. Ale asi jsem měla štěstí a hodný děti, obzvlášť prvorozeny byl spáč, nakojit, spát, nakojit, spát, nakojit, spát a v kočárku spal tak dlouho, že jsem ho kolikrát budila.
Kamarádka měla dcerku uplakanou, vím jak chodila unavená, pak jí pomohlo pohupovací křesílko, tam se té její malé líbilo.
Přeji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
25.4.22 05:19

Jezis to si pamatuju.. starší trpěl dost na koliku takže cele noci brecel. Byla jsem vyřízená a nic napomáhalo. Partner mě občas střídal, ale taky musel vstavat do práce. Tak jsem střídala nošení, lehátko, kocarek.. nějak jsme to přežili ani nevím jak. Je blbé, že se se starší asi moc nevyspíš ani přes den, co.. a nějaké hlídání té starší přes den, aby sis mohla pospat s miminkem, to by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
25.4.22 06:10

Pořídila bych šátek/ nosítko a dítě tam večer dala… Jednak si odpocinou tvé ruce a za druhé je budeš mít volné na další činnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.4.22 06:27

@Kolicek95 Doporučuju bezdrátový headset/sluchátka a audioknihy nebo podcasty. Máš to v uchu, takže slyšíš i přes dítě, a přitom Ti to nebrání v pohybu po bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4127
25.4.22 06:47

Do nositka a můžeš pohlidit. Pak nebudeš muset ráno tak brzy vstávat ;) Jinak já měla puštěnou večer normálně tv. Zjistila jsem, že je to dítěti úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí