Miminko a pracující maminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, já jsem nastoupila zpět když měl syn přesně rok - pracovala jsem na 1/4 úvazku (dvě dopoledne) a super jsem si vždycky odpočinula, domů jsem se vracela plná energie. Hlídal manžel - chodil až na odpolední směny. Malému to nijak nevadilo. Od 16 měsíců malého pracuju na 1/2 úvazku (2,5 dne týdně) a taky to zvládáme.
Máme hlavně výhodu, že malého může hlídat manžel a když musí odpoledne do práce tak můžou pohlídat babičky (na ně přijde tak 3× za měsíc). Vím, že na všechny se můžu 100% spolehnout. Svěřit ho někomu cizímu bych nechtěla, ale on je hodně citlivý na nové prostředí a cizí lidi, jiné dítě to třeba zvládne v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, jdu taky přispět svoji troškou do mlýna.. žiju v zahraničí, takže systém mateřské a rodičovské je trochu jiný.. mateřská je 8 týdnů před porodem a pak 2-3 měs.po porodu(podle toho, jestli žena kojí) a pak žena, pokud chce, nastupuje na rodičovskou, která trvá 6 měs., s tím, že je celých 6 měs.doma a pak je druhá varianta, kdy si mamina může vzít rodičák na rok, ale už musí chodit na polovinu svého stávajícího úvazku do práce-v mém případě by to bylo na 20 hod.týdně…rodičovskou si může vzít i otec, má stejné možnosti jako mamina, ale má tu možnost výběru až do 5 let věku dítěte…
u nás byla situace ještě trochu jiná, malý se narodil o skoro 7 týdnů dřív, ty mi pak byly připočteny řádně k mateřské. takže mi mateřská skončila, když měl malý 4,5 měs. zvolila jsem pak 6-měs.variantu, tzn., že jsem měla nastoupit do práce v jeho 10,5 měs.prodloužila jsem si to ještě operací ruky, takže jsem vyhrála ještě 2 měs. k tomu.. můj pak zůstal taky na rodičáku, právě kvůli operaci..babičky nemáme, školky jsou obsazené, takže docela prekérka… naštěstí to snad dopadne dobře, mám pozitivní testy, to by znamenalo, že pak můžu hned zůstat doma
a dál se starat o broučka… kvůli té operaci jsem i přestala kojit, což mě docela mrzelo…
nicméně, až se uvolní místo ve školce, malý tam půjde aspoň na pár hodin týdně, at se trochu otrká a vyřádí .-)
nástup do práce a odloučení od malého sice bolelo, ale dalo se to zvládnout, proveditelné to je… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit