Miminko a pracující maminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4132
8.2.10 18:28

Miminko a práce

Ahoj maminky, najdu tady pár takových, které chodí do práce i když mají doma miminko popř. batolátko/tka? Přemýšlím, že bych se v létě vrátila ke své práci( malá bude mít osm měsíců ) , kterou mám opravdu moc moc ráda a pomalu mi začíná chybět a dost se to ve mně pere. Ráda bych pracovala, už kvůli tomu,že by se tím mohla podstatně zlepšit naše finanční situace, ale je tam velké ALE. Nechci aby maličké chyběla máma. Prosím, je tady nějaká pracující maminka, která by mi mohla napsat, jak to u nich funguje? Zda jde práce kloubit s rodinou? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
8.2.10 18:36

Ahoj,
tak já můžu přispět jen tím že zvládnout se to dá, ale je to dost o nervy :lol:
Já ale pracuju doma, tak o to je to jednoduší…no i když zase nemám na tu práci moc klid. Takže spíš jak se to vezme :mrgreen: No moc jsem ti neporadila.
Když je velkej pracovní nápor tak pracuju v době kdy maej spí nebo zapojím babičku a tatínka do hlídání, pokud to tedy jde, babička je pracující na směny a tatínek pracuje čtyři dni v kuse a pak má zase čtyři dni volno. No a když nikdo není po ruce na hlídání tak prstě dělám v přítomnosti malýho, to je pak ale opravdu o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 18:42

Ahojky, já mám 8 měsíční dceru a chci se vrátit do práce na 2 dny od rána do večera, protože finanční situace nás k tomu nutí. Máme hypotéku a spoustu splátek na nově zařizovaný byt. Manžel je částečně invalidní a má práci doma a já před otěhotněním měla hlavní příjem rodiny. Teď žijeme tak tak a je to hrůza. Snad to ty 2 dny bez maličké vydržím. Ale chci taky našetřit na nějakou dovolenou a ne abychom žili z ruky do huby a když si chci něco koupit, tak čekat X let. Bohužel žádný slušný přivýdělek z domu neexistuje, těch kosmetik, šperků a drogerii, co se prodává doma je miliony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.2.10 18:44

Já budu pracovat jen patnáct dní v měsíci, ale bohužel né doma. Vypadá to, že pokud se rozhodnu pro ano a půjdu do práce bude to chtít i chůvu. Mám pořád špatné svědomí, že chci malé tak rychle „utéct“, ale na druhou stranu bych nechtěla „ztratit nit“ a stát se jen a jen mámou. Chtěla bych to být zase i maličko já. Vím, že se tady možná na mě někdo vrhne jako sup, ale takhle to cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.2.10 18:47

karolinka.sofin: To je právě to, když jsem teď s malou doma, tak si myslím, že to bez ní vydržím, ale hlodá mě červík že možná taky ne! A hlavně doufám, že budu ještě kojit, tak přemýšlím jak zvládnout tohle apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 18:47

já myslím, že je to uplně v pořádku. Nikdo tě nemůže odsuzovat. Zase se budeš maličké věnovat ve zbylém čase daleko intenzivněji. Vždyť jsou případy, kdy chodí do práce žena a na mateřské je chlap. Toho bych schopná nebyla, ale chápu, že někdo to z důsledků financí prostě udělat musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 18:50
beckie píše:
karolinka.sofin: To je právě to, když jsem teď s malou doma, tak si myslím, že to bez ní vydržím, ale hlodá mě červík že možná taky ne! A hlavně doufám, že budu ještě kojit, tak přemýšlím jak zvládnout tohle apod.

s tím kojením je to docela problém, já bohužel nekojila. A vím, že se můžu na manžela 100% spolehnout, že se o malou postará, přebalí, nakrmí, příp. uvaří, uklidí. A ne že bude jak můj otec - nechal sestru 2 hodiny sedět na nakakaném nočníku, než přijde mamka domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.2.10 19:03

Tak práce doma se u mě rozumí vykonávání své profese z domu. Takže v tom mám obrovskou výhodu. A já jsem naopak velmi ráda, že mám tu možnost pracovat i na mateřské, jak kvůli penězům ale hlavně i proto, že prostě nazakrním a mám pořád přehled o novinkách ve své profesi. Takže tě docela chápu, že chceš zpátky do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
8.2.10 19:25

Jsem na tom obdobě jako Petrucha, pracuji z domova. Malému je 20 měsíců a kdybych měla možnost nějakého hlídání, troufla bych si jít do práce alespoň na částečný úvazek. Při práci z domova totiž v současné době už nejsem pořádně schopná se naplno věnovat práci (myslím přitom na domácnost a malého) a když jsem s malým, tak zase myslím na práci. Jde opravdu o to, vyřešit hlídání, aby Ty jsi v práci byla v klidu, že je o mimčo postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 19:28

Taky pracuju z domova a taky pro svýho normálního zaměstnavatele. Naštěstí mi vyšli vstříc. Jde to zvládnout, ale je to záhul. Tak držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.2.10 19:31

Perma:
no mluvíš mi z duše…mám stejnej problém. Taky se k tomu poslední dobou přidává pocit že když jsem doma tak nemusím s tou prací tak spěchat, prostě když mě postihne lenora, tak nemám ten pocit, že jsem v práci a prdím na to…pak se můžu strhat a na poslední chvíli to honím. To je negativní vliv domácího prostředí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.2.10 20:48

Ja jsem pracovala jeste tyden pred porodem a kdyby si me nenechali v nemocnici kvuli vysokemu tlaku tak bych byla v praci jeste den pred porodem a delala vyplaty , takhle jsem je poslala z nemocnice :-D a 2 tydny po porodu uz jsem smazila DPH :-D. Do 13. mesice jsem chodila do prace na dve odpoledne v tydnu, pouze leden a unor - kdy je audit jsem chodila 3× a mela jsem chuvaka :-D a myslim ze to na ditku nezanechalo zadne nasledky … ted ho stridave hlida babicka a jesle (zacal chodit od 13mesicu) a ja pracuji na plnej. Prace z domu je dobra, ale ne pro mne, ja jsem proste uz po celoden zahulu s mladym, kterej dokaze vylezt i na kuchynskou linku odrovnana a uz nemuzu pracovat, tudiz jsem volila chodit zase do kancelare. Jesle zvladl s prehledem - nejak mu nevadilo ze tam mamka neni, hlavne kdyz jsou tam hodne tety a spousta zabavy, pac mamka je nekdy dost nudna. Ale nekdy me taky prepadne pochybnost jestli je to dobre … ale kluk vypada spokojene tak se to snazim neresit … i kdyz bych nejradeji na praci kaslala ale to nejde kdyz jsem sama a z rodicaku proste nevyziji …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.2.10 20:53

Moc závidím, že můžete pracovat doma, to by bylo řešení pro mě, scháněla jsem, ale bohužel jsem nic nesehnala. A lepit obálky mi přijde fakt šílený, i když i o tom ta moje palice chvíli uvažovala, ale pak jsem si říkala, že to už by bylo moc. Když to tak čtu, tak si myslím, že do toho nejspíš půjdu a vyzkouším, když nám to s malou nebude vyhovovat prostě se vrátím domů a bude. A když zjistím, že to jde tak sláva, pojedem možná příští rok na krásnou dovolenou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lila30
8.2.10 21:05

Ahoj, já přímo zkušenost svojí nemám, jsem vzorná matka :mrgreen: , která si užila mateřskou do konce , ted pracuji.

Nikoho neodsuzuji jen uvedu příklad mé sestry, která je trochu aktivnější,ještě měsíc před porodem pracovala ( dělá expediční ve skladu), pokud by jí z práce tehdy nevystrkali asi by tam i porodila , protože firma by asi bez ní nepřežila :-D

Po půl roce se chtěla vrátit, což po domluvě s naší mamkou udělala, malou hlídala ona více méně a sem tam od času i tchánova maminka.Sestra dělala zhruba od 8 do 15 hod někdy i do 18 hod.Někdy i soboty a neděle.
Shrnu to,bylo období kdy malá brečela za maminkou, a z mého pohledu jí to určitě trápilo i když byla u babičky.Pak se to uklidnilo, no momentálně má 3 roky chodí do školky, nebyl problém aby si zvykla , ale poslední dobou pozoruji tak půl roku zpátky až rok , že maninku má těžce někde ( to nemluvím o nějaké výchově, která asi neproběhla, holt babičky hodně dovolí a maminka začala být až na druhém místě :-( )

Po scéně kdy se měla oblíkat a někam odejít se svou maminkou jsem ji ze srandy řekla , že jestli nebude hodná a nepřestane ,vezmu si jí sebou ( podotýkám , že nejsem její oblíbená teta) se těžce sebrala a že tedy jo a bylo vymalováno 8-o

Své děti nemám vzorně vychované,ale dovedu porovnat rozdíl, že něco selhalo a že malá potřebovala maminčinu sukni aspon do dvo let.

Tot můj názor

• Citovat
  • Upravit
608
8.2.10 21:07

Ahoj Beckie, jsem na tom podobně. Po prázdninách se chci vrátit do práce. Malému bude rok. Práce mě bavila, ale radši bych s malým doma.. jenže finance mě nutí.. škoda slov. Hlídat mi bude maminka (je v invalidním důchodu) a malej je na ni zvyklej. Tak aspoň tak.. Ale i tak je mi jasné, že to bude stýskání.. a okolí si myslí cosi o krkavčí matce.. no. Co se dá dělat. Splácíme hypotéku, leasing a jinak to bohužel nejde. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat