Miminko a problémy s kakáním a prdíky

14
16.6.25 13:23

Miminko a problémy s kakáním a prdiky

Ahojky, mam otázku.
chlapeček má 2 mesice a par dni. uz od narození ma problém s kakáním, vim ze to to tak bývá do 3 mesice než se to všechno da dohromady. Ale nás to trápí víc a víc, kojila sem jen měsíc + dokromovala nutrilonem 1 ted uz dávám jen nutrilon. Chlapeček kaká a občas si prdne ale moc u toho trpí :( place, spinkat mu nejde. cvičíme nožičky. dáváme uz cca měsíc probiotika biogaia (pomohly nam, ale max tak na týden) espumisan na prdiky dáváme taky od včerejška sem zařadila babycalm.. jo dávaly jsme i nutrilon comfort ale to šlo vidět ze mu děla akorát zle, a doktor nám nic moc neporadil.. co s tim? máte někdo stejnou zkušenost prosím? Je mi ho strašně moc líto. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
16.6.25 13:40
@Ozilka píše: Více

Nám pomohla zmena probiotik na Laktobacilky a vše ostatní vyřadit, mazat Pupíkem a pak nahřát bříško…a pak samozřejmě čas.
Nemá po um moc tuhou stolici? Taky můžeš zkusit místo vody dát slabý odvar z ovesných vloček, stačí 1× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
16.6.25 13:40

U prvního jsme taky trpěli. Použila jsem párkrát rektální trubičku, ale s minimálním efektem. U druhého mi sestřička ukázala v nemocnici, jak mu ulevit teploměrem a byl klid. Nevím jestli je to dobrá rada či ne. Ale když to na něj přišlo, zasunula jsem teploměr s trochou sudocremu, malinkato zakroužila, opatrně přitlačila do leva či do prava a byl klid. Jestli je to správně to říct nemohu, rada na vlastní nebezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.6.25 14:01

@ALIPELI právě že má stolici krásnou vsechno ne tak jak ja, jen nez se to dostane ven tak je to utrpení. ovesné vločky.. za zkoušku nic nedam, diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.6.25 14:01

@Zelena269 přemýšlela sem nad trubičkou no.. teploměr jsme nedávno použily skrze horečku z očkováni a cekala sem ze se mu trochu uleví a nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
16.6.25 14:42

Ono treba zatlacit trochu doboku a jakoby uvřít, a vyjde to samo. Při meření teploty se nic nestane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.6.25 07:57

Taky jsem to tak se synem měla. Když to bylo v pline, konzistence a barva ok, stejně ho to ale trápilo.
Tak jsme měnili mléko a to prostě pomohlo. Nutrilon, Hami ani Sunar u nás úspěch neměl. Skončili jsme u Kendamilu a musím říct, že super. Díkybohu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.6.25 08:12
@Karinananka píše: Více

dneska zkusíme tu trubičku do zadečku a kdyz nic tak tedy jine mléko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.6.25 09:56

@Ozilka
Jasně no, snad to bude lepší.
Nebo potom koupit ještě švestkovou stavu, ale nevím…myslím, že je od 4m. Od hippu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.6.25 09:57

@Ozilka
Ještě dodám, že já se rozmyslela v mlikach podle toho - má to tam ve stories v UM 1.
 https://www.instagram.com/babyfoodbyadela?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
18.6.25 12:12

Zkus laktázové kapičky z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.6.25 12:13

Změnit mléko, nám takto při BeBe z nemocnice po 14dnech začal úplně stejný problém, koupili jsme Hami (u prvního dítěte bylo nejlepší) ale u druhého se nemohl vykakat a zase ten kolotoč jak píšete, problém s kakanim apod..a vyšla z něj vždy takový až gel tahavý. Kapky pomáhaly na prdy pouze simeticon baby, 10kapek do 4mlík během dne ale problém s kakanim to neřešilo, následně po 5 dnech koupený klasický Sunar (sensitive) a hned další den byla vidět změna ;) pravidelná stolice i prdíky, žádné cvičení nic.. bolesti a veselé Mimi (pediatr nám řekl že máme hold zkoušet mléka, že to je tím, prostě nechat těch 5dni a když žádná změna dát jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí