Jak dlouho se prořezávají zoubky? – 6měsíční miminko

14.6.25 07:17

Zoubky 6 měsíců miminko

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak dlouho se prořezávají zoubky. Jsem prvorodička takže s tím nemám žádnou zkušenost a budu ráda za všechny rady a tipy jak malému ulevit. Malý má příští týden půl roku a už asi týden pláče, v noci se furt budí, slintá neskutečně a všechno úplně agresivně kouše a pak začne po chvíli plakat. Někdy je dost těžké ho uklidnit :( :( vzteká se mi někdy i u kojení a to nikdy předtím nedělal. Děkuju za všechny rady a tipy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
484
14.6.25 07:53

@Veronika160103 naše malá bude mít 6 měsíců za 8 dní a tohle nám dělá už měsíc, pár dní je klid a pak znova. Když je neklidná pomáhá vychlazené kousátko z lednice a natřít dásničky chladivým gelem. Občas má dásničky nateklé a zatím zoubky se neprořízly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.25 10:29

Mam dve deti, stridame Calgel, Mundisal, Kamistad a olej od Saloos Prvni zoubek. Davam jim to na dudliky Curaprox, jsou super na vytvarovani pusinky. Kdyz je krize, dostanou cipek Paralen, Nurofen nebo sirup Panadol Baby. Bolest zubu je silena, tak jim takovy ty krizovy dny, kdy se budi a placou, chci ulevit. Dostala jsem i tip na veterinarni mast Aphlegmina, trosicku namazat zvnejsku na celist. Super jsou kousatka z DMka, jedno dite to miluje a druhe vubec. Podle fotky se tam brouckovi uz klubou jednicky, ty zoubky fakt boli, tak bych mu ulevila, co to jen jde. Pevne nervy!

• Citovat
  • Upravit
1729
14.6.25 15:28

Hele u nás se prořezávají postupně už víc jak půl roku. Synovi bude 11 m a má jen jednu maličkou špičku dole. Vzdycky cca 1× za dva měsíce stavy podobny když rostou zuby, tak ai myslim že se vzdycky kousek posunuly.. a jeden vykoukl až ted. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
14.6.25 16:41

Dcera prvni dolni jednicka na 4 mesicich, od ty doby ji i zlobila ta vedle a vyrostla az minuly tyden na 7,5 mesicich. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí