Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
U prvni dceri bohuzel televize, jinak byla strasne lina a hlavu odmitala zvedat. Druha nepotrebovala nic, byla jak profik uz od porodnice. ![]()
Lehni si a poloz dítě na sebe, některé děti to takhle zvládají lépe. Nebo ho dej na stůl (samozřejmě bezpecne) a sedni si před něj a mluv na něj, na tvůj hlas by reagovat mohlo.
Mne se nejvice osvedcilo motivovat dite k brzkemu pretoceni na bok a nasledne na bricho. Takze zadna hrazdicka, dite na zem a hracky na stranu kolem urovne pupiku. Na zprijemneni pobytu na brisku je dobre take zrcadlo, nebo dat pred nej treba tac s vodou.
@Anonymní píše: Více
Ať ti doktorka ukáže, jak to správně udělat, kde jí u těla držet ručičky. V dalších měsíce nám hodně pomohl Ježek se zrcadlem od Fisher price. A pak i na lezení to bylo super.
A dcerkou to šlo úplně samo, ale jak už někdo psal, tak jsem si ji ze začátku dávala na sebe a pak třeba při přebalování a ona hned věděla, co ma delat. Hlavičku udržela na pár vteřin asi kolem toho měsíce. Eli byla dost pevná už od narozeni
Každé bdělé okenko davat na bříško. V 6 tydnech je ditko ještě malickate. Ale mě taky na 6 týdenní kontrole řekla, že mam davat malou 8× denně na bříško. Nooo, to úplně nestíhám, když mi stále ještě přes den dost spinká, ale vždycky, když je vzhůru, tak nakrmim, pockam třeba 20-30min a pak ji davam na bříško. Dávám ji na sebe, oblecenou. Na chvilicku. Nebo ji svléknu, komplet i bez plinky a zacvicime na prebalovaci podlozce. Nebo nahou ji davam cvicit na velký gymnasticky mic. Nebo ji chvili nosim na tygrika a prochazime se barakem, u toho taky zveda hlavicku. Mam zitra 3 měsíční a ještě nepase, ale davam ji co to jde a zveda, ale ještě nedrží, takže si dava na čas, ale je mírně hypotonicka. Takže cvicime, zatim bez rehabka a prostě jednou tu hlavičku udrží.
Ahoj dámy,
, ale hlavička leží
. Jak to podpořit? Co se vám osvědčilo?
.
chci se poptat, máme po šestinedělí a doktorka říkala, že máme častěji cvičit na bříšku.
Co vám pomáhalo, aby dítě vydrželo aspoň chvilku? Většinou vydrží třeba 2 minuty
Díky za napady