Spánek miminka - je to normální?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.6.25 08:01

Spánek? Nechapu

Ahoj.
Mám skoro 2 měsíčního syna a stále spolu lehce bojujeme. Krom toho že vůbec nevím jak ho přes den zabavit, protože ho samozřejmě nic nebaví, bojujeme se spánkem.
Jednu noc spí skoro celou noc, další vstává po 2 hodinách na jídlo?
Je to normalni? Lze to nejak ovlivnit. UM nutrilon
Jo a než se do mě pustíte jsem prvorodička☺️ díky za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
9.6.25 08:04

Je to úplně normální, v prvních měsících života se toho hodně mění ze dne na den, včetně spánku. Přes den bych ho nezabavovala, prostě ho v bdělých oknech pomazlit, ponos po bytě nebo povoz v kočárku, když bude plakat, přebalit, nakrmit a uspat. Ještě je maličký na nějaké hraní ;) Chce prostě jen být u tebe, jíst a spát, víc nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 08:06
@unuděná píše: Více

Takže ani žádná hrací deka a tyto ptákoviny? Taky si myslím že je na to malý, ale okolí radí a říká🫣 🤔
A na srovnání spánku je tedy ještě brzy? A jakto že nekdy vydrží x hodin bez jídla a jindy kvičí po 1.5 hodině?

• Citovat
  • Upravit
5913
9.6.25 08:09

Tak teď jsem se hluboce zamyslela co máš na mysli tím že syna ve dvou měsících nic nebaví. Vždyť je to mimino proboha, chce abys ho nakrmila přebalila chovala a byla tu pro něj a víc ho nezajímá. Nebo jakou jsi měla představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.25 08:14
@Anonymní píše: Více

A ty sama jíš v pravidelných 3hodinových intervalech? :nevim: Je to miminko, prostě někdy hlad má, jindy ne. Hrací deka ano, pokud ho to na ní baví, můžeš ho položit pod hrazdičku a pokud už se mu líbí na bříšku, tak taky co nejvíc času-to je důležité pro posílení středu těla. Ale často v tomto věku to děti ještě nemají rády, postačí ho mít na svém břiše když jsi v pololeže.
Spánek netuším, jak bys chtěla „rovnat“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 08:19
@mamule42 píše: Více

Jsem ráda že jsem Vás pobavila☺️ já totiž jako prvorodička všecko vím umím a znám.
To vaše PROBOHA zase pobavilo mě.
Představu jsem neměla, jdu si sem pro radu a ptám se PROBOHA.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.25 08:20

To je pravda že jím taky různě. Někdy častěji a někdy déle🤔 to mě vlastně vůbec nenapadlo.
Jen mám problém že i když syna občas položím na dečku na bříško tak občas i po 2 hodinách po jídle si ublinkne🤔 🫣 ale to je asi taky stále v tomto věku normální že?

• Citovat
  • Upravit
3079
9.6.25 08:22

Já mám teď 3,5 měsíčního synka a už spí naštěstí krásně 🙏 Do 2,5 měsíců spal taky tak nějak všelijak. Jedna noc byla super, s jedním probuzením na kojení, další noc se budil pořád a ještě k tomu vstával třeba v 5 :lol: Teď už spinká v kuse, jen se napije a spí dál, žádný pláč, bolení,…už ani během noci nemusím přebalovat, ani neodkrkávám.
O hrací deku začal mít zájem až teď, že si i hraje, mlátí do hraček, přetáčí se na bok…ale i pořád hodně spí, většinou vydrží maximálně 2 hodiny být vzhůru a jde zase spát. Usíná i sám právě na té dece nebo v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.25 08:23

Určitě, pokud vyloženě nezvrací, tak ublinkávání je úplně normální, dokud má jen mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 08:27
@Terezxx píše: Více

Teda! Závist! My přes den spíme max dvě hodiny a to ještě v 10minutových intervalech. Člověk by si řekl že aspoň bude spát v noci a ono prd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.25 08:28

Super dekuji moc za radu:smiling_face_with3_hearts:. Hned jsem klidnější..

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.6.25 08:32

Děti jsou různé. Mně se co 1-2 hodiny v noci budilo do 3 let.
To že se budí různě je naprosto normální, a to že nespí přes den taky. Ono se to bude měnit. A to že nespí přes den tak bude spát v noci no ne vždy no:-) Záleží na dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
9.6.25 08:32

Všem mým dětem se spánek stabilizoval po roce věku. Do té doby byly fáze, kdy spaly lépe a hůře.

• Citovat
  • Upravit
53190
9.6.25 08:35

Ty a není to právě tím, že se ho snažíš přes den nějak zabavovat? Na většinu dětí v tomto věku platí, že čím lépe spí přes den, tím lépe spí v noci, ne naopak. Takže bych na tvém místě zkusila místo zabavování, hrací deky a podobných kravin to dítě uspat víckrát denně. 2× denně do kočárku a dlouhá procházka, aspoň hodinu kdy prospí. Pak přebalt, nakrmit, 15 minut pohrát a zase uspávat. Ta bdělá okna v tomto věku by neměla být delší než cca hodinku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.6.25 08:36

Já bych se na hrací deku a podobní vykašlala. Jestli vydrží v leháku, košíku nebo co používáte dala tam a u toho pracovala a normálně si s ním povídala u toho.
A pak nosila a normálně u toho fungovala a můžeš u toho povídat, když se bude chtít.
Nic víc bych tedy neřešila. Jo, občas bych ho dala na břicho na pasení
Ve 2 měsících je to stále prcek. :kytka: :kytka:

Okolí bych poslala do háje, je to moje dítě. Za rady poděkovala a udělala si to dle svého.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure