Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stane se, bude to v pohode..ja vzdycky nosila dudliky dva, kdyby spadl a nebylo kde umyt, nebo jsem oplachla z lahve..deti strci do pusy kde co, to je fakt, presto 3 mesicni je dost male a nechapu toho cloveka, co ti dudlik normalne pro malou podal a nerekl, ze se valel pred tim po zemi
@Melodie91 píše:
Stane se, bude to v pohode..ja vzdycky nosila dudliky dva, kdyby spadl a nebylo kde umyt, nebo jsem oplachla z lahve..deti strci do pusy kde co, to je fakt, presto 3 mesicni je dost male a nechapu toho cloveka, co ti dudlik normalne pro malou podal a nerekl, ze se valel pred tim po zemi
Blbé no, štve mě to no. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji mockrát. Doufám že to bude v klidu.
Jsem si otevřela Google![]()
a přečetla něco toxoplazmóze
![]()
Víš kolik koček běhá ve městě i na vesnicích po dětských hřištích? Moc.
Toxoplazmózu má tolik lidí a ani to neví.
@Villinge píše:
Víš kolik koček běhá ve městě i na vesnicích po dětských hřištích? Moc.Toxoplazmózu má tolik lidí a ani to neví.
Je mi to jasné, já ji prodělala, dělali mi před 2 lety testy, nějaké komplexnejsi a mám protilátky mi říkali. ale byla jsem starší právě pravděpodobně
Toxoplasmóza je nebezpečná pro těhotné ženy a to pouze v případě, že ji ještě neprodělaly. To tvé miminko zcela jistě není, takže i kdyby se vyplnilo to asi tak jedno promile rizika přenosu od kočky (které nastává z kočičího bobku, a to ještě jen v poměrně krátké etapě kočičího života, u venkovních koček je to když jsou malá koťata), tak bude mít příznaky, jako kdyby měla nějakou obyčejnou virózu a nic hrozného se nestane.
@Anonymní píše:
Panikarim…byli jsme na návštěvě u známých, a miminku spadlo 2× dudlík na zem, kde se normálně chodilo v botech. V předsíni, a v technickém prostoru..kde chodí psi a byli tam kočkolity. A cítit kočičí moč.
Máme 3 měsíční miminko a dudlík spadl na zem. Já to netušila a dala mu ho do pusy, celý den jsme byli na cestě a až teď doma mi došla celá ta situace
Jsem prvorodičky a netuším jak moc závažné to vlastně?Nejsem nijak úzkostná matka, přesto si říkám jak to bylo v místě kde jsou ty kočky atd…
Stalo se něco podobného někomu? Malého Kojim plně. Prosím uklidněte mě. Očkován ještě na nic není.
Dcera ocucala klacek co se házel psovi.
nic jí neni
Když bylo dceři půl roku, její největší vášen byla doplazit se ke kočárku a ožužlávat kola, nebo případně boty z botníku.
Přežila bez úhony, děti jsou docela odolné ![]()
@Anonymní píše:
Dcera ocucala klacek co se házel psovi.nic jí neni
@Kryptozoo píše:
Když bylo dceři půl roku, její největší vášen byla doplazit se ke kočárku a ožužlávat kola, nebo případně boty z botníku.
Přežila bez úhony, děti jsou docela odolné
To je také super. Mě někdo říkal že jedl slepičince
ale vyloženě jedl.
Si říkám že přeci jen tři měsíce je pořád málo. A nebo nevím, mě ta kočičí moč, co tam byla všude cítít nějak asi ekluje
![]()
Klid. Ono u kočky domácí, granulemi krmene, je pravděpodobnost toxy docela nízká.
Klid. Ono u kočky domácí, granulemi krmene, je pravděpodobnost toxy docela nízká.