Miminko a starší sourozenec-2letý
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Miminko a starší sourozenec-2letý
Ahoj holky, vím, že se to tady už stokrát řešilo v různých deníčcích,ale přeci jen bych se ráda zeptala: jak vaše cca 2 leté děti braly a berou to, když jste jim přinesly domů sourozence.Mám teď šestitýdenní miminko a doma dvouletou dceru a její chování, no nic moc
. Hlavně teda ke mě, tatínka poslouchá, ke Karolínce se chová pěkně, jen mě jaksi ignoruje, neposlouchá,nechce se mazlit a začla se teda dost vztekat. I před tím byla hodně svéhlavá a temperamentní,ale co předvádí teď, to je síla.
Jak to máte doma vy?Jak jste to řešily a přešlo to? Jestli ne, brzy mi z toho hrábne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo a ještě bych chtěla dodat, že se jí věnuju HODNĚ, v žádném případě není na druhé koleji.Až je mi líto té mladší, že nemá tolik péče a občas si i popláče, protože musím něco dodělat s tou starší
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anajko,neboj,určitě se to zlepší.Ondra na bráchu nejdřív nežárlil,bral ho prostě jako mimino a hotovo.ale okolo 3.měsíce se to otočilo,protože Marťa už taky chtěl dělat něco jinýho než jenom ležet a spát a Ondra začal taky víc zlobit.teď je to v pohodě.a taky asi prochází obdobím vzdoru.vydrž:-).choďte ven na procházky,ať nejste doma zavřený-tohle pomáhá u nás,bydlíme v paneláku.venku je Ondra mnohem klidnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Anajko,
nevím, jestli ti nějak poradím, ale můžu ti jen říct,že v tom nejsi sama. Našemu Jířovi je 2 a 8 měsíců a Andrejce měsíc.
Jak to popisuješ, tak u nás je to dost podobný. Co jsme si přivezli malou z porodnice, tak s Jířou není k vydržení. Sama jsem z toho hotová. Býval trochu vzteklý i před tím, ale co je doma malá, tak je to jeden hysterák za druhým. Všechno je najednou problém, nechce sám jíst, kvůli každý blbosti se rozbrečí atd… Malou má rád,pomáhá mi, podá plínku,věřím, že by jí neublížil. Ale horší je to,jak se chová ke mě a někdy i k manželovi. Mě totálně ignoruje, dělá že neslyší a nebo se začne hned vztekat, manžela jakž takž poslechne,ale když mu něco zakáže, tak se po něm i ohnal
Vůbec ho teď nepoznáváme.
![]()
Nejdřív se snažíme vysvětlovat, dělat že se nic neděje, ale když už je to po několikáté za den, tak už buď dostane na zadek nebo hoodně vynadáno
a to mě taky štve. Vůbec nevím jak to řešit. Jsem dost nervák, a tak se mám kolikrát co držet.
Prý se to časem spraví. Jsem zvědavá,kdy to bude. Taky mi přijde, že malá je trošku odstrčená - někdy ji musím nechat brečet, aby neměl Jířa pocit, že jsem furt s ní. Je mi to líto, ale mimi si to stejně nebude pamatovat. Snažím se být s Jířou co jen to jde, chodíme na hřiště, doma mu čtu, hrajem si se stavebnicí atd. tak snad se to časem poddá.
Doufám,že dřív,než se z toho zblázním ![]()
Asi jsem ti moc nepomohla, ale jen abys věděla, že v tom nejsi sama.
Klidně písni i SZ. Čauky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Anajko,
Míša byla o něco starší když se Vítek narodil, byly jí 2 roky a 7 měsíců. Ale chování bylo asi dost podobné. Svéhlavička je už od narození. Na brášku se moc těšila, chovala se k němu hezky, podávala mi různé věci pro něj, když jsem ji zapojovala do péče o malého. Ale žárlivost si taky asi vybíjela na mě
Alžbětka navíc asi právě prochází obdobím vzdoru tak věřím, že to máš hodně těžký. Ale určitě to přejde, jen to vydrž!!!!! V tomhle Míšině období jsem byla asi 3. měsíc těhotná, bylo mi blbě a móc dobře si pamatuju co jsem se nabrečela, manželovi do telefonu do práce, no děs. Vztekačky probíhaly hlavně venku, byla zima, mrzlo a ona se válela na zemi a ječela. Já ji kopající táhla domů a brečela
To jen malý příklad ![]()
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
jo tak to mě za tři měsíce čeká:-)
Plánuju hodně aktivit se starší o samotě. Mimo domov. Plavčo, cvičení a tak.
Tedy pokud mimi dovolí a odhodlání vydrží.
buď vyrazí starší s tatínkem a já budu s mimi, nebo taťka zůstane s mrnětem a já si na chvíli vyrazím jen s ní.
Tož za pár měsíců povím, jak se setkala teorie s praxí:-)
Držím palce, Albi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No holky a přešlo to časem? U nás se to spíš stupňuje. Já pokud neposlechne, tak neustupuju,takže u nás je věčně řev
,buď zařvu já-to pak šlape jak hodinky nebo ječí ona. Chodíme ven a to zabírá,ale nejde to pořád, znáte to ![]()
Mám kamarádky, které mají taky takhleděti od sebe,ale o ničem takovém se nezmiňují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak to popisuješ tak to vypadá na období vzdoru a to je nezávislé na sourozenci. Jen bych ti pro začátek doporučila, věnovat se dětem v pořadí v jakém se narodili tzn dát prvně jídlo starší potom nakojit mladší apod. Mladší už je jedno, že si pobrečí o chviličku déle (a tou malou nespravedlností na začátku získá príma sourozence na lumpárny do budoucna) a starší získá jistotu, že o tebe o tvoji lásku a péči a o své postavení a jistotu v rodině nepřišla
. Po čase až se zaběhnete a budete v pohodě, tak už budeš potřeby dětí uspokojovat podle toho, kdo bude v tu chvíli akutnější (tedy spravedlivě). Naši už si hrajou a je to paráda ![]()
Bludička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anajko,
to,že je u vás věčně řev,z toho si nic nedělej. U nás je to něco podobnýho. Když neřve mimi, tak se vzteká Jířa a nebo na něj řvu já.
![]()
Co jsem se bavila s kamarádkama, který maj děti v podobným věkovým odstupu jako my, tak říkali,že to bylo stejný. Že to trvalo nějakou dobu než se to srovnalo. Ale každá kamarádka mi potvrdila,že starší dítko se jí vždycky šprajclo a začlo se víc vztekat když přišlo mimino. Já doufám, že se to zlepší,až malá začne na Jířu nějak reagovat a on jí bude moc třeba podávat rachtátka atp.
Jinak chodit ven u nás taky dost pomáhá a když malá spí, tak je Jířa taky jako andílek.
Ještě že Jířa spí celou noc a malá je v noci taky v pohodě. Neumím si představit že bych se k tomu všemu ještě nevyspala.
Přeju pevné nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak jak tak koukam na vase prispevky, tak zadny vekovy rozdil do 3-4 let neni idealni
. Ja si predstavovala, jak druhe mimi budem mit, az bude mit prcek kolem tech 3 let, jak to pak bude bezproblemovy, ovsem zadarilo se neplanovane a budem mit jen 1,5 roku rozdil, tak treba bychom se teoreticky mohli vyhnout aspon te zarlivosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nás taky čeká rozdíl pod 2 roky - 22 měsíců a pevně doufám, jak píše Jandulka, že se aspoň té žárlivosti vyhneme
I když, Kačka se chová jako trochu starší než je, tak možná ani to ne
Mám teď čerstvou zkušenost s jednou známou, kde mají holčičky skoro 3 roky od sebe a tam tedy ta starší tu malou vůbec nepřijala
Začala být vzteklá, dělá naschvály a bohužel je zlá i na miminko, takže maminka si jí raději vodí i na záchod, aby se malé nic nestalo. Nedávno se v autě tak rozzuřila, že vykopla nohu z autosedačky a kopla tu mladší do obličeje. Rodiče jsou nešťastní, snaží se té starší hodně věnovat, ale je to prostě z její strany blok. Už byli i u dětského psychologa, který doporučil 3 měsíce počkat a pak že by to nějak začali řešit. Jak, to nevím. Vůbec jim tu situaci nezávidím ![]()
Terka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimi a starší sourozenec - 2letý
Ahojky,
my máme rozdíl 2 a čtvrt roku a ze začátku to byla naprostá poho. Jeden trik mi poradily holky…to mimi přineslo tomu staršímu dárek…plyšového krtka, který byl tehdy v kurzu. Když si pro nás s manželem přišli, byl krtek v postýlce u Berunky. Takže tohle vyšlo. Pomáhal, nosil plenky…hladil…naprostá pohoda. Až když se Berunka začala pohybovat - kutálet se a lézt, tak začaly problémy…žárlivost, nechtěl jí nic půjčovat…tak jsme dohodli, že kdo si „to“ vezme první, toho to je…trvalo to dlouho, ale starší Adámek to už chápe, Berunka se to učí.....Bylo to náročné, ale teď, když je Berunce 1,5 roku a Adámkovi skoro 4 roky, tak už je to pohoda. Z větší míry. Netušila jsem, jak jsem vznětlivá, protože jsem nesnesla, že by Berunce něco udělal…teď jsem se maximálně zklidnila. Prostě si tím asi každý musí projít.
Tak zatím papa Veronika Adámek a Berunka Ema (VABE)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No některé ty příběhy jsou děsivé,snad to tak daleko nedopracujeme.
A ten dárek od miminka je fajn nápad, mohli bychom to taky zkusit.
Dneska u nás byla návštěva a Alžbětka se chtěla neustále nosit, seděla návštěvě na klíně,objímala,mě už to neudělala dlouho,iniciativa je vždy z mé strany a to mi pak bylo hodně líto. Někdy mám pocit, že mě vůbec nepotřebuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sourozenci
Dobrý den, právě se pročítám staršími příspěvky na e mimču…mám 13ti měsíční klárku a nyní to vypadá, že je další mimi na cestě. znamenalo by to, že budou 22 měsíců ode sebe…připadá mi skvělé, že si spolu děti vyhrají,ale chtěla bych znát i názor zkušené mamči skorodvojčat…
děkuji moc moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miminko a změna chování starší k otci
A je to tu… V neděli nám dorazila starší dcera od babi. K malé je moc hodná a když jsme spolu doma samy tak taky, ale jakmile dorazí manžel tak se předvádí, neposlouchá, kouše ho, tahá za vlasy, válí se po něm nebo si vedle něj vleze na gauč a kope… A to manžel úmyslně,,upřednostňuje" starší před miminkem(aby nežárlila). Upomínat,,,vyhrožovat" ani na zadek na ní neplatí. Mě to nedělá a když to na mě zkusí tak ji stačí pohrozil vařečkou. Co s ní? Přejde ji to? Má ji ignorovat a odejít z místnosti nebo jak na ni? Mate nebo měl jste to tak taky někdo??dceři je 2,5roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit