Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím ![]()
Nechci rozebírat stále stejné téma, ale na eMiminu jsem nic podobného nenašla. Pokud některá o něčem podobném víte, prosím pošlete mi odkaz ![]()
Mám tří měsíční holčičku a jakýkoli režim se nám i přes veškeré mé snahy vyhýbá obloukem. Nejde pouze o spaní. Chápu že takhle malé mimčo si přes den může spát kdykoli si zamane a taky jí to dopřávám. Její problém je v jídle - jeden den papá co hodinu nebo dvě 120ml a třeba jednou 250ml na ex, další zase jí 280ml po pěti hodinách. V noci se na jídlo budí dvakrát, někdy jednou a někdy taky vůbec a ani v nejmenším to nezávisí na tom, kolik toho přes den sní. Někdy sní litr a něco a spí celou noc, někdy jen 600ml a v noci se budí a zase naopak. Je to celkem na palici, nikdy nevím kdy bude chtít jíst. Občas dělá i to, že když sní přes 200ml tak má za hodinu hlad a my se vracíme s šíleným jekotem z procházky domů. Nijak mi nenaznačuje že má hlad, už hodněkrát sme se ji s přítelem snažili pozorovat- byla stále stejná a najednou příšerný jekot a nepomůže nic jen flaška do pusy. Za dva týdny jdeme k doktorce. Po šestinedělí mi řekla, že je to ok a miminko si vytvoří svůj pravidelný režim samo. Ale kdy? ![]()
Dělají vám tohle i vaše miminka? ![]()
Soíš než hlad po hodině, bych to viděla na bolení břicha
Ono tím že jí dáte flašku, tak se uklidní a saje… proč by ne
takže spíš jí nepřecpávat, nebo dát dudlík ![]()
No ono jí bříško nebolí, ten pláč je jiný. Pije Hipp Combiotic a náramně jí sedí(už nemáme žádné kapičky ani probiotika a během jídel je velice spokojená) Prostě hlad
. Dudlík nepomáhá, nošení ani hračky nebo zpěv taky ne. K tomu přecpávání- připadá mi jako by jí to bříško mělo prasknout, ale dokud nedopije flašku tak ječí, ječí a ječí
Tak ji pomalu zaváděj režim ty. Já kojila po cca 3 hodinách. Ve dne i v noci. Dítě bych přes den 5 hodin bez jídla nenechala. Ale na ůplně pravidelný režim je brzy.
No ale ona to nevypije. Flašku vystrkuje jazykem a mlíčko plive, když už do ní něco nateče tak to do pěti minut vyblije. Ze začátku to taky bylo cca co 2-3 h, ale čím víc roste, tím je to rozházenější. ![]()
Já mám taky tříměsíční mimčo a vypije max.150 ml- většinou po třech hodinách…někdy vydrží dýl (hlavně v noci ) ale je teda předčasně narozený tak to asi nemůžu srovnávat
No ona by i tak okolo těch 150-180 měla vypít. Ale slečna dá i 300 ml( 250 mlíčko a 50 čaj na dopití) a to je přece strašně moc, to ani já nedám na ex
. ale kdyby byla přece moc přepitá tak by to vyblinkala ne? Asi mám bezedné dítě
To vypije strašně moc
Kolik váží? já teda čaj zatím nedávám vůbec…má napůl moje mlíko a napůl nutrilon.
@panda12 to teda pije strašně moc
jak přibírá, nepřibírá moc? mě to přijde fakt až moc, na 3m mimčo. existují i víc sytivý mlíka, mají označení forte, víc zasytí, ale mají stejně kalorií..pokud takový dítko vypije tolik, bála bych se, že bude za chvíli kulička
ale zase když někdy vypije 120..nevím no. jsme ráda že jsme díky kojení tohle nemusela řešit
ale jinak čistě k režimu, taky jsme měla, a vlastně i mám, obě děti naprosto nerežimový, já jsme totiž tasky nerežimová, tak nejsem schopná to děti naučit ![]()
@panda12
vypije strasne moc. Fakt ji neboli brisko spis? Nejde to vyresit dudlikem nez davat po hodine jist?
No tak z prve ji nedavej UM po hodine, to ani nestihne stravit. A davas ji moc. 300 ml nevypije muj malj ani omylem. Priklanim se taky k tomu brisku. Zkus ji proste davat min. Treba jenom do tech 200 a pk ji uklidnit jinak, kdyz bude kricet. A s dalsim mlikem prijd u UM nejlip tak za 3 hodiny. Trochu ji s tim rezimem pomoz.
Jestli je na UM, tak bych zkusila ten režim trochu zavést - přečíst si na krabici, kolik by na svůj věk/váhu měla dostávat, to jí dát a i když bude chtít ještě, tak ji prostě uchovat, ududlíkovat, nějak překecat a dát jí za ty tři hodiny zase další dávku. Když to pár dní takhle vydržíte, tak by se to mělo srovnat, děti jsou přizpůsobivé ![]()
@jalemina píše:
Soíš než hlad po hodině, bych to viděla na bolení břichaOno tím že jí dáte flašku, tak se uklidní a saje… proč by ne
takže spíš jí nepřecpávat, nebo dát dudlík
Naprosto souhlasím. Já jsem bývala taky přesvědčená, že malá má pořád hlad, chtěla být u prsa v podstatě nonstop, přes den skoro nespala a jen řvala. Zpětně si myslím, že to bylo bříško a že jsem to měla řešit např. šátkem. Kapičky ani cvičení u nás moc nepomáhalo. To UM bych určitě nedávala častěji než co 2 hodiny. Je hůř stravitelné než mateřské mléko.