Miminko do bazénu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
287
1.8.17 21:28

Mne říkají všichni do chlorovaného bazénu až od roku ale dnes jsme potkaly na koupališti asi tříměsíční mimca. Nebala bych se toho když může mimco na plavání do chlorovaneho bazénu proč by nemohlo jentak na koupák nebo tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29550
1.8.17 21:30

Pro kojenecké plavání musí být vyšší teplota než je obvyklá a také bazén musí mít povolení od hygieny. S dcerami jsem do tohoto bazénu chodila od asi 9 měsíců + -, jinak je to od ukončeného 5 měsíce https://www.klub-bublinka.cz/bazen.php
Do klasického chlorovaného bazénu bych s miminkem nešla. Jinak se tam chodilo buď s plenkami do vody nebo spíše je lepší pořídit tyto plavky: https://www.promaledobrodruhy.cz/…odra-laguna/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
1.8.17 21:33

@Michaela65 Jenze ty kojenecke bazeny jsou maji prisnejsi limity, voda je v nich jinak upravovana. Navic ti tam chodi pouze rodice plavacku, jejich dite se v te vode bude koupat take, takze se radne pred vstupem do bezenu omyji. Uprimne, kdo se myje mydlem bez plavek pred vstupem na koupaliste? Nikdo. Rada jedincu ti tam vlitne v sortkach, ve kterych chodi cely den po meste. To, ze nejaky clovek vezme 3 mesicni dite na koupaliste prece nema zadnou vypovidajici hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
1.8.17 21:41
@Cuddy píše:
@Michaela65 Jenze ty kojenecke bazeny jsou maji prisnejsi limity, voda je v nich jinak upravovana. Navic ti tam chodi pouze rodice plavacku, jejich dite se v te vode bude koupat take, takze se radne pred vstupem do bezenu omyji. Uprimne, kdo se myje mydlem bez plavek pred vstupem na koupaliste? Nikdo. Rada jedincu ti tam vlitne v sortkach, ve kterych chodi cely den po meste. To, ze nejaky clovek vezme 3 mesicni dite na koupaliste prece nema zadnou vypovidajici hodnotu.

No jak který, co jsem byla se jednou podívat na plavání miminek kde chlor už byl cítit od dveří a teplota vody byla 28°…nevidím teda rozdíl. Pritom je to vychvalovany plavecak pro mimi.To je věc názoru, to že někdo vezme trimesicni miminko na bazén není žádná vypovídající hodnota.Teta chodila s malým od 4 měsíce na veřejný až kolem 7 měsíce šly na plavání dnes je mu pět je zdravý, nic to s ním neudělalo žádný problémy neměl. Dnes mi přijde že se to moc resi mi jako děti už v roce se kouaply v přehradě a nic nám nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.17 22:02

My chodime na koupaliste, stridame drahy akvac a levnejsi koupak standartni kvality, mimina tam bezne jsou. Dnes nepocitane. Pokud máš první a zavres se doma, tak OK. Ale pokud máš vice dětí, ty ostatni k vuli miminu doma sedet nebudou. Ne kazdy ma moznost vyslat nekoho jineho.
U nás dve cervnove deti leto následující po prvních narozeninach, listopadové a lednové dítě hned prvni léto v prvním roce zivota. Vse Ok, lepe nez v bytě za zaluziemi. Jediné, co jsem resila, nez jsem kojila, tak jsem si omyla prsa vodou prinesenou z domu nebo balenou. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.17 22:07

@Cuddy Na standartnim koupališti Te plavcik zene v sortkach okamžitě ven. Na akvaci nesmi být ani tolik moderni plavecké sortky, jen plavky standartniho strihu. I jedenactilety syn byl upozorněn, ze příště nebude pusten do bazénu.
Jako prvoplanovite bych tam trimesicni mimino taky nekoupala, ale kdyby uz melo starsi sourozence a nebylo by zbytí, tak bych ho ozbrndala v brouzdalisti, aby bylo taky namocene a neparilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.17 22:11

Ja mám spíš problém s prirodni vodou :oops: zhyckana bazenovou chemii uz tam sama nevlezu, navic je to studenejsi nez solarne vyhrivany akvac :mrgreen: Ale i tak jezdíme a deti zdravé, spokojene. Ale sleduji kvalitu vody, sinice a v srpnu uz přírodní vodě neverim, to je spíš cervnova záležitost. Mimino bych tam ale neokoupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
1.8.17 22:14

Vcera jsem namocila petimesicni dite do bazenu v aquaparku a svete div se, vubec nic se nestalo. Mela koupaci pliny. Asi to nebude extra prospesny, ale na chvilicku smocit a pak omyt a namazat kremem, nevidim v tom problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
1.8.17 22:29
@Pajka89 píše:
Vcera jsem namocila petimesicni dite do bazenu v aquaparku a svete div se, vubec nic se nestalo. Mela koupaci pliny. Asi to nebude extra prospesny, ale na chvilicku smocit a pak omyt a namazat kremem, nevidim v tom problem.

Napodobne. Jsme s petimesicni dcerou na prazdninach u prababicky a chodime na koupak. S dcerou jsme ve stinu. Prvni den jsem ji tam nesla bazenek. Druhy den jsem se osmelila, koupalo se vice i snad mladsich miminek. Parkrat jsem ji namocila a moc se ji to libilo. Dnes zas. Doma umyt a natrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
1.8.17 23:09
@Michaela65 píše:
Mne říkají všichni do chlorovaného bazénu až od roku ale dnes jsme potkaly na koupališti asi tříměsíční mimca. Nebala bych se toho když může mimco na plavání do chlorovaneho bazénu proč by nemohlo jentak na koupák nebo tak :)

jenže tyto bazény musí splňovat určité parametry, což veřejný bazén nebo koupaliště nesplňuje. S takhle malým dítětem do bazénu nelez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
2.8.17 06:26

Vsem co pisi, ze koupou male mimco v chlorovane vode ve vnitrnim prostredi (ne koupaliste) a nic se nedeje… Ony ty nasledky nejsou pochopitelne videt hned, vadi vdechovany chlor, astma/dychaci potize se projevi az pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
2.8.17 07:55

Tak do vnitřního bazénu bych s dítětem snad ani nešla, je tom studená voda a většinou i v podmínkách napsané, že tam mohou až děti od jednoho roku(pokud tam nemají speciálně upravený dětský koutek).

Jinak si myslím, že nárazové, sezonní okoupání mimina na koupališti nepoškozuje zdraví víc než znečištěné zivotní prostředí, ovzduší a smog. Zvlášť v některých oblastech. To by člověk nemohl vylézt z bytu/domu a ani to ještě není záruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
2.8.17 08:57
@medunka23 píše:
jenže tyto bazény musí splňovat určité parametry, což veřejný bazén nebo koupaliště nesplňuje. S takhle malým dítětem do bazénu nelez.

Musí, ale kdo vám zaručí že je mají? Nikdo. Bratranek je to přes 5 let chodil na plavání 7 měsíců chlor byl cítit už od dveří a voda 28° vydite v tom rozdíl? Od 4 měsíce s ním chodila na bazén a je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.8.17 09:55

@Michaela65 vidím, do těchto bazénů nechodí ostatní lidé zvenčí, u nás je jeden bazén se slanou vodou, a druhý klasický, oba dva jsou pouze pro miminka a třeba ten s chlorem, tam upozorňují, že maminky nemají chodit naparfemovane a namalovane, protože je tam čidlo který davkuje ten chlor dle miry znečištění a toto vyhodnotí jako velké znečištění. To v normálním bazénu je těžko a nikdo to nedodržuje. Navíc tyhle bazény bývají daleko víc kontrolované než klasický veřejný, pro mne je tam rozdíl velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
2.8.17 10:52
@medunka23 píše:
@Michaela65 vidím, do těchto bazénů nechodí ostatní lidé zvenčí, u nás je jeden bazén se slanou vodou, a druhý klasický, oba dva jsou pouze pro miminka a třeba ten s chlorem, tam upozorňují, že maminky nemají chodit naparfemovane a namalovane, protože je tam čidlo který davkuje ten chlor dle miry znečištění a toto vyhodnotí jako velké znečištění. To v normálním bazénu je těžko a nikdo to nedodržuje. Navíc tyhle bazény bývají daleko víc kontrolované než klasický veřejný, pro mne je tam rozdíl velký

A co maminky s dětmi? Myslíte si že každá maminka se před plaváním sprchuje? Já jsem viděla ve sprše všehovšudy dvě z 10.sice chodí nenamalivane atd ale myslíte si že nejsou přes léto spocene? Kort některé maminky jak jsem viděla přišli do šatny sundaly oblečení a byli v plavkách…nevidím proto už jen v tomhle rozdíl když přijdou spocene z venku a ještě v plavkách a jsou tam s miminkama…sice jsem kolikrát viděla tady na hygienu v těchto prostorách ale opravdu minimum maminek je dodržuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí