Miminko hodně přibírá

64
13.6.24 21:50

Miminko hodně přibírá

Zdravím, syn 4 měsíce plně kojený hodně přibírá. Od začátku kojím na požádání - každé 2-3 hodiny. V noci se budí tak 2× za noc na kojení. Ve 4 měsících váží přes 9 kg a měří 68 cm. Poslední dobou je pořád takový buclatější. Doktorka nám řekla, že už můžeme začít s příkrmy. Všude čtu, že kojená miminka začínají s příkrmy až po skončeném 6. měsíci. Syn asi hodně papá. Většinou když se nenají do syta tak se zlobí. Kojím ho tak dlouho, než má dost. Máte někdo zkušenost, že Vaše miminko taky hodně přibíralo a pak se to zastavilo po zavedení příkrmů? Nebo jste neřešily a počkaly až po zakončeném 6. Měsíci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13968
13.6.24 22:41

Jaká byla porodní váha? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
13.6.24 23:12

@verundulinek oba začaly hubnout v době, kdy se začaly víc pohybovat. Neřeš to, hlady ho asi nenecháš, ne? Váha sama o době nic nevypovîdá, je to pořádný chlapík o do délky. Vyroste z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
14.6.24 05:58

Já bych to nehrotila, přesně, až se začne hýbat, váha už tolik lítat nahoru nebude.
S příkrmy bych počkala, určitě bych pak nedávala asi kaše..ale uvidíš jak na tom bude za 2 měsíce a já třeba stejně po prikrmech i dokončila, protože to bylo spíš delší dobu formou ochutnávek a hlad nebo chuť na mléko byl i potom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.24 06:51

Znám spoustu mimin, co byly jak michelinky při plném kojení, a do jednoho jsou to normální štíhlé děti. Ten nárust váhy se vždy zpomalí, jakmile se dítě začne víc hýbat. A hlady ho přece trápit nebudeš ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
14.6.24 07:16

Zacala jsem s prikrmy az kdyz jsem videla, ze o jidlo jeví zajem.. to bylo asi v 5.5 mesici. Ale stejne se poradne rozjedl az v 8, do te doby jsem hooodne kojila a taky do syta. Vzdy to byl jedlik a to mu zustalo a mel taky poradnej pupek, to se ted srovnalo jak uz hodne beha :D je mu 20 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.24 07:55

Jo a k příkrmům, obě mé plně kojené děti se po našem jídle sápaly už kolem 4 měsíců, takže já zhruba ve 4,5 začínala normálně s příkrmy. Jsou to už školáci a nemají žádné alergie nebo potravinové intolerance, takže to asi nebylo tak špatně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
14.6.24 08:28

Klid to pak vyběhá. S příkrmy jsem u kojených začínala po ukončeném 4 měsíci. První dítě v pohodě, druhý téměř vůbec nechtělo tak jsem to odložila a zkusila později. Třetí taky nějak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
14.6.24 11:29

Můj brácha byl jako mimino neskutečný žrout a vypadal jak “mišelin”. Dětská už to na mamku taky zkoušela, že ho překrmuje. No mamka to pouštěla jedním uchem tam a druhým ven. Dnes je mu přes 20, vyrostl na 193 cm a má ke své výšce podváhu :nevim:
Faldíků z kojení opravdu netřeba se bát. Ono se to hodně zpomalí, že se dítě začne hýbat.
S příkrmy začni, až dítě o jídlo bude projevovat zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová