Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
V 36tt bylo mimčo hlavičkou, v 37tt mi dr řekl, že se otočilo a je nožičkami..+ že je velký, a že se uvidí, jestli se do další kontroly (která je zítra) otočí..A že to asi vypadá na císaře…Slyšela jsem, že císař se dělá 38tt-39tt, nemám s tím žádnou zkušenost, tak se ptám, jestli by to bylo tak rychlý, že by se domluvil termín a třeba o víkendu nastoupit do porodnice? (Normálně mám termín 5.2.2017, v neděli začínám 39tt)
Mě dělali císaře 40+2. Syn byl také KP. Čekali jestli nezačnu sama rodit. Naštěstí ne. Protože rodit KP bych nechtěla, když už vím jaké je to rodit dítě v normální poloze.
Jinak teď u druhého těhotenství mi chtěli plánovat císař někdy mezi 38 a 39tt
Záleželo by na porodnici a jak se dohodnete tam, ja jsem se s Dr dohodla na termínu a císaře mi dělal ve 38+ myslím 5 nebo 6 tt ted si dnem nejsem jistá, ale 38 tt to byl určitě
přeji hodně štěstí ![]()
Ano, v 38tt mi naplánovali tmmrín císaře na 39 + něco. Nakonec jsem ser rozrodila sama, tak prostě udělali císaře akutního. Takže ano, může to být tak rychlé. Jen by se před tím mělo absolvovat předoperační u obvodního a asi i pohovor s anesteziologem. Já to teda ani jednou nestihla, ale být to tak má
Ja mela nastup v pondeli, v utery cisar a to bylo 39+2,u nas v porodnici se cisar o vikendu nedela, jinak me dr rekl ze se dela v 39+0 coz prave vychazelo na nedeli, predoperacni vysetreni u obvodaka, v to pondeli pohovor s anesteziologem, datum cisare jsem vedela tyden dopredu
Hodně to záleží na porodnici jak se domluvíš. Mě ho chtěli dělat den před termínem porodu..
Plánovanéh císaře jsem teda neměla (ikdyž to tak nakonec dopadlo), ale já přenášela a chodila jsem na kontroly 3× týdně a jednou takhle v úterý mi řekli tak přidtě ve středu na vyvolávačku. Tak jsem si řekla ještě jo dobrý tak už to aspoň bude a až venku mi došlo, že je to vlastně hned druhý den a musim letět balit ![]()