Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosimte nestresuj se, to jsou jenom odhady, miminko ti nikdo nesebere, urcite to bude dobré. Miminko muze růst i skokově.
Vždyť je menší o týden, sama píšeš, že tolerance jsou týdny 2. Není co řešit, vše je podle mě ok. Já jsem teď v posledním těhotenství měla jednu dobu mimino menší o 3 týdny a to už se řešilo, ale jen častějším přeměřováním, rozhodně to není důvod k potratu.
Jsou to jen odhady. Mě malého odhadovali okolo 3kg a narodil se 3866. Takže klid ![]()
Klid, taký jsem se děsila když mi Dr.rekl že mimi je menší o 4dny a za týden na kontrole už odpovídalo a chybělo mu den, muj doktor mě uklidňoval tím že nikdo neroste souměrně. mimi to dožene ![]()
@Arnie..6 Klid, ja mela ve 20.tt u holek na UTZ nektere rozmery treba ve stylu 18+5 a jine 22+0, proste rozlitane o 3 tydny, kluk byl pro zmenu o cca 2 tydny vetsi, prvni dve deti mely ruzne velke ledviny - to jedine pak po porodu zkoumali… Je to normalni. Narodily se mi tri normalni deti. ![]()
Buď v klidu, taky jsem měla menší, a pak jsem rodila ve 38.tt a narodila se 3,5kg holčička.
A to mi skoro celé těhotenství říkali, že je menší o pár dnů.
Buď v klidu. Doktor mi to řekl taky, ale až na 3. utz a pak ještě pár dní před porodem, že prý bude maličká. Malá měla 3510g a 50cm…
Buď úplně v klidu. Ve 30. týdnu doktor měřil a měřil, dcera menší o týden a on to vůbec neřešil. Věděl proč. 😊 Narodila se mi 51 cm velká a 3,16 kg těžká zdravá holčička. 😊
Ono taky to mereni neni presne - milimetr sem, milimetr tam, miminko muze byt trochu natocene a neni to poznat, a uz jsou vysledky jinak. Kdyby to meril podruhe za pet minut, dost pravdepodobne budou ta cisla trochu jina. A cim je mimco vetsi, tim hur se to meri, jeste se tam vrti…
Proto je tam ta tolerance +- 2 tydny - jak kvuli vyvoji, tak nepresnosti mereni.
Pokud je doktor spokojeny, tak bud taky:)
Ano klid, stres dítěti neprospívá. Mě zase predikovali jak budu mít velký mimino a že budu rodit 4kg pucka. No malá měla necelé tři kila při porodu, takže tyto odhady bych opravdu brala s rezervou…
Ahoj, já mám úplně stejnou zkušenost jako ty. Na ultrazvuku ve 20 tt mi řekli, že miminko je o týden menší. Po ultrazvuku ve 30 tt mě poslali pro jistotu do Motola na kontrolní ultrazvuk, miminko bylo menší už o 14 dní, jinak ale vše v pořádku. V Motole měli asi jinak nastavený ultrazvuk, každopádně ještě ten samý těhotenský týden, tj. 30 tt, bylo miminko najednou menší opět jen o týden. Ve 36 tt v porodnici na kontrolním ultrazvuku bylo miminko menší dokonce o 3 týdny, což byl už třetí pravd. jinak nastavený ultrazvuk. Ale vůbec nikdo to neřešil. V té samé porodonici, jiný doktor, v 39 tt opět ultrazvuk, a najednou miminko mělo jen týden zpoždění. Ve 40 tt se narodil 49 cm velký, zdravý chlapeček, váha 2920. Dnes je mu 2,5 roku a má 94 cm. Takže se ani trochu nestresuj. A samozřejmě tvoje a partnerova konstituce má na miminko velký vliv. Mně to potvrdili jak v Motole tak v porodnici. Rovněž záleží na nastavení ultrazvuku a hlavně na lidském faktoru, jak některé „míry“ dokáže lékař „číst“.
Klid, odhaduji to podle velikosti stehenní kosti či čeho - záleží tedy i na tom jak miminko zrovna je natočené, jeden den z jednoho úhlu, další den z jiného. Růst může i skokově… Doktor by tě neměl takhle stresovat, jsou to jen odhady.
Proboha proč by ti měli miminko brát?? Prostě je menší, ty jsi taky malá. Ono to dožene neboj
V klidu, mě zase děsili, že bude velký a narodil se hezký klučina 3350g
Odhady jsou prostě jenom odhady. Doktor se uklikne a už to lítá.