Může miminko měsíc a půl pít čaj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3164
11.6.18 13:49

Miminko měsíc a půl a čaj?

Holky, tak jdu k Vám zase pro radu ;) :mrgreen:
Na předpor. kurzu nám bylo řečeno, že by bylo fajn plně kojit min. 6 měsíců (s čímž souhlasím), takže jsem toho názoru, že by miminku mléko mělo stačit (pro jistotu si začínám dělat zásoby mléka do mražáku.. :) ) Akorát teď jsem se během pár dní setkala s názorem, u starších žen, že bych dceři (má měsíc a půl) měla dávat i čaj, že se to za jejich éry běžně dělalo a prý jen mléko nestačí, že se z něho tolik nenapije.. :roll: Mě osobně to příjde jako hloupost, a myslím si, že pokud mám jinak mléka dost, tak kojení zcela stačí. Poradíte prosím? Odkdy začít podávat k mléku i něco dalšího? Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
11.6.18 13:54

Nesmysl. Mě s tím tchýně taky prudila. Když jsem jí řekla, že v žádným případě, oznámila mi, že dcerce čaj dá až já u toho nebudu. Od té doby s ní sama nebyla ani minutu. Dítěti stačí mléko. Pořád jsme savci a žádná samice nenosí mláďatům ještě vodu.

• Citovat
  • Upravit
1567
11.6.18 13:54

Stačí kojit na požádání a pokud má miminko určitý počet počuraných plen denně, je vidět, že mu tekutiny dostačují. Další tekutiny-vodu jsem zavedla až při příkrmech (6měs). Mám 3 děti, narozené červen-červenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
11.6.18 13:57

Nam bylo od doktorky receno, ze pokud plně kojime neni potřeba podavat žádné jiné tekutiny, v létě jsem k prsu přikladala casteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.6.18 14:01

Caj bych nedavala ale vlaznou vodu v tech vedrech ano. Ono mliko ke jak jidlo je to tucny teply. Takze mliko a na zizen kojeneckou vlaznou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18218
11.6.18 14:01

Jo, taky se ptají (a vím, že to myslí dobře). Vysvětluju, že kontroluju fontanelu a pleny a taky, že si mimino mléko programuje podle svých potřeb. Většinou jsou překvapené (zvlášť s tou fontanelou, neznaly to). Prostě je to zajímá, v dobré víře to tak se svými dětmi dělaly, takže to berou i jako téma k hovoru. Je vedro, tak se zeptám na čajíčky a šťávičky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.6.18 14:03

Jeste dodam ze mliko staci ale ldyz se dite poti a breci protoze mu kr vedro tak ani to teply mliko nechce - potrebuje ochladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
11.6.18 14:08

Čaj určitě ne, na druhou stranu v těchto vedrech bych dávala pozor na to, jak často dítě pije a kolik vyměšuje.
Pokud je dítě spavé a pije méně, může se stát, že v těchto vedrech nastane situace, kdy nebude mateřské mléko úplně stačit.
Je možné dát vodu, ale jako norma to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
11.6.18 14:10

Nesmysl, pokud kojíš na požádání miminku MM stačí i v těhlech vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
11.6.18 14:13

Kojení na požádání úplně stačí. Čaj v žádném případě 8o maximálně vodu, když to musí být. Jestli chceš jistotu prostě sleduj známky dehydratace, ale plné kojení opravdu stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.6.18 14:14

@Zwetta Je to blbost podle mě. Jo mi to taky mamka říkala, proč malému nedávám tohle a tohle, že ona mi to taky dávala a žiju, ale já s tím nesouhlasím. Pokud má malá měsíc a půl a plně jí kojí a nevidíš u ní nějaké známky dehydratace, tak to kojení bohatě stačí. Pak bych začala jedině vodou, kdyby měla žízeň a s čajem bych počkala na později. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
11.6.18 14:16

Moc všem děkuji ;) a od kolikátého měsíce jste k mléku začaly dávat i něco dalšího a co? I když to je asi dost individuální že? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
11.6.18 14:17

To jsou názory starší generace :). Pokud plně a často kojíš, čaj dávat nemusíš, ani v těch vedrech ;).

• Citovat
  • Upravit
13837
11.6.18 14:18

Není potřeba, když kojíš, jak dítě chce a nedržíš se historických rad kojit co 3 hodiny. Synovi je 17m. a pořád pije jen MM a nic jiného (nechce) a stačí mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.6.18 14:19

@Zwetta Dříve se dělalo vše jinak…a neznamená že to bylo tak správně…syn měl pouze mléko a o čaj vůbec nestál… takže mu stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí