Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
No vidíš a já znám případ, kdy se chlap rozešel v čerstvém vztahu s holkou, protože zjistil, že bývalá je těhotná a jsou spolu dosud…
Já ti nevím. Ani jste nebyli manželé…
o čem ty chceš rozhodovat… ![]()
Tak asi potřebuje na bydlení, na jídlo, záleží kolik má mateřskou, nebo ty by jsi dokázal za měsíc vyžít z nějakých třeba 12 tis?
@pikola píše:
Tak asi potřebuje na bydlení, na jídlo, záleží kolik má mateřskou, nebo ty by jsi dokázal za měsíc vyžít z nějakých třeba 12 tis?
Tohle je prece nesmysl. Ona ma minimalne materskou, pak rodicak, dozajista krom alimentu jeste nejake pridavky na bydleni atd.
Zakladateli, me by se toto chovani take dost nelibilo, ale nejsem si jista, zda je to resitelne. Zkusila bych nejakou pravni poradnu, jestli nahodou pro tyto ucely neni potreba souhlas obou zakonnych zastupcu, respektive zda se nesmi jit pres nesouhlas jednoho z nich. Sice jste nebyli manzele, ale pokud jsi v RL, jsi proste plnohodnotny rodic ditete.
A o dite asi ma kde bydlet zejo, to taky neco stoji, ona je na mateřské diky tomu, ze se o dite stara. Za chvili bude mit rodicak, to je uplny prd, 6000kc jsou pekne alimenty, ale matku i dítě tim neuživíš. Ty bys vyzil kazdy mesic, kdybys měl 16000kc k dispozici a mel z toho zaplatit bydleni, jidlo, drogerii, leky, potreby pro dite, atd plus si treba dat neco bokem na nečekaný vydaje? Ja bych to teda nedala, zvlášť teď, když se vsechno zdrazuje. A jak vubec vis, co ex dela s penezi? To ji lustrujes konto nebo co?
@pikola
Mateřskou ma do 2 let dcery. (na 24 měsíců) a rikala, že to vychází +- na 12 000 do toho má alimety 6000 to ma holka 18 000. Žije u rodičů, kterým přispívá 1500 měsíčně. Všechno má u nich zajištěné za těch 1500 i s jídlem a tarifem do mobilu. Takže si myslím, že ji stačí 16 500 na vyžití až až. Kdyby nestačilo nekupuje si kabelky za 8000. Což je právě to, o co mi jde. Nechci aby prodávala dceru na focení a přitom peníze utrácela za své „blbosti“
@unuděná tak nevíme jaký má příjem a náklady
pokud tohle má prostě jako brigádu
@Kriss Tina
Mateřskou ma na 24 měsíců. Říkala tedy že to je +-12 000 + alimety a žije u rodičů, kterým přispívá 1500. Takže opravdu žádné z výše vyjmenovanych věci ona neplatí.
Tak ja na foceni do katalogu nic spatneho nevidim. A s tou dlouhodobou spolupraci bych si nebyla jista.. Co kdyz mala (pri vsi ucte k ni) nebude zapadat do predstav te firmy, jak povyroste..
A najem, jidlo, obleceni a nejaka zivotni „uroven“ (nepocitat rohliky, neorenyslet zda boty nebo chleba..) neco stoji.. Co kdyz nechce „zebrat“ u uradu o ruzne almuzny a prispevky a prijde ji to ponizujici?
Ale ja bych na jejim miste volila hledani prace pronsebe. Ale to bys zas psal, jak malou odklada a nestara se o ni..
@pikola píše:
@unuděná tak nevíme jaký má příjem a nákladypokud tohle má prostě jako brigádu
Uz vime. Takze zjevne to neni o nejakem zivoreni. A uprimne, tobe by nevadilo, kdyby tve dite jeho otec prodaval bez tveho souhlasu do reklam, na foceni, na soc.site??
A ty penize by mela teda setrit a ne rozhazovat. To s tebou plnee souhlasim.
@kyticka86
Ona ať si pracuje jak chce
ja jen nesouhlasím s tím, aby dcera která je taky moje byla vystavovana na eshopech. Ne každý přece chce aby jeho dítě bylo publikováno pro veřejnost a ještě za peníze
A chtela bych slyset i nazor te druhe strany. Zakladatel z ni samozrejme udela matku zrudu a on bude hrdina..
Tak ještě, že může bydlet i rodičů a díky tomu má nižší náklady
jinak by ty peníze potřebovala na samostatné bydlení.
Ahoj, snad nevadí, že tady napíše dotaz jeden tatínek.
S bývalou jsme se rozešli po 5ti letem vztahu, když byla úplně v začátku těhotenství. Ani jeden jsme to nevěděli. Vůbec nám to neklaplo a dost jsme se hádali. Dneska už máme 4 měsíční holčičku. Alimenty posílám 6000 každý měsíc, tak jak jsme se dohodli. Jenže co mi vadí, je to co bývalá začala v posledním měsíci dělat. Dává naší malou pořád na nějaké focení kočárku, postýlek, věcí pro miminko. Tyto fotky jsou následně umístěny na eshop té firmy, která malou platí. A bývalá za to dostává peníze. Možná bych se s tím i smířil, v případě, že by malé peníze dávala na nějaké stavební spoření třeba. Jenže ona z těch peněz žije a odůvodnuje to tím, že ji málo platím. Souhlasil jsem tedy, že bych na alimentech 1000 Kč přidal, pokud toto přestane dělat. Jenže mi jasně řekla, že focením si vydělá víc než 1000 a že s tím přestane v případě, že dorovnam celou tu částku, co ji vynese focení (5 000) jenže přece nebudu platit 11 000 alimenty. Chápu, že je to moje dítě a nechci aby malá nějak stradala. Ale přece 4 měsíční miminko nestojí 11 000 za měsíc. Takže touhle cestou to tedy nepůjde. Je nějaká možnost(třeba soudní) zarazit ji v tom, nebo zařídit aby peníze šly opravdu na stavební spoření? Nechci aby naši dceru takhke prodávala a ještě z těch peněz ona žila. Je mi ale jasné že to tak bude dělat dál, dokonce mi oznámila, že je to teprv začátek. Že až malá bude větší tak ona nebude muset ani do práce, protože prý ji firma slíbila do budoucna reklamy a bůh ví co všechno.