Miminko na slunci omylem

anicka_roz
4.9.23 15:41

Miminko na slunci omylem

Ahoj,

Mám syna 7týdnů, hrozně málo přes den spí. Dnes to konečně poprvé zalomil a spal něco přes hodinu, načež jsem si uvědomila, že se v nějaký moment posunulo slunce a pootevřenýn oknem mu to šlo přímo na hlavičku. Slunce strašně hlídám, ale teď jsem si to vůbec neuvědomila. Mohlo to být tak hodinu max snad. Co mám sledovat?

Díky za rady 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13752
4.9.23 15:48

Pokud není spálené, tak se mu nestalo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anicka_roz
4.9.23 16:00

@AnastazieB budu pozorovat, to by se objevilo celkem rychle, je to tak? Lekla jsem se uzehu/upalu

• Citovat
  • Upravit
1570
4.9.23 16:29

Buď v klidu, nic se nestalo. Kdyby mu bylo vedro nebo ho to nějak trápilo, probudí se a začne plakat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.23 17:04
@anicka_roz píše:
Ahoj,

Mám syna 7týdnů, hrozně málo přes den spí. Dnes to konečně poprvé zalomil a spal něco přes hodinu, načež jsem si uvědomila, že se v nějaký moment posunulo slunce a pootevřenýn oknem mu to šlo přímo na hlavičku. Slunce strašně hlídám, ale teď jsem si to vůbec neuvědomila. Mohlo to být tak hodinu max snad. Co mám sledovat?

Díky za rady 🙏

Doporucuju slunce tak strasne nehlidat a na spani vyfrcet s kocarem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21839
4.9.23 17:12

@Lucie_Sx přesně tak, v kočárku mimča usnula, sotva jsem je tam položila a prospala hodiny. Teď je venku krásně, dá se být celé dny venku, aniž by člověk přimrzl ke kočárku.

Děti pobyt na sluníčku potřebuji, ne nechat hodiny na přímém slunci, ale pobytem venku nebo svitem pootevreným oknem se mu fakt nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
5.9.23 19:42

Proč ten kočár nevozíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
15.9.23 13:55

Když se to stane takhle a jednorázově, tak kouknout, zda nedošlo ke spálení. Pokud ne, nic se pravděpodobně nestalo.

Ale nesouhlasím s tím, že je to OK a že miminko přímé slunce potřebuje.

Běžně venku potkávám maminy s odkrytými kočárky, ať už vezou novorozence nebo kojence. V létě na sluníčku. Nebo nosí kojence v šátku bez pokrývky hlavy, případně ho tak koupou v bazéně (jiná kapitola). Nechápu to.

Rakovina kůže se už objevuje i u dětí. Nerozumím, proč to někdo dělá a svoje děti zbytečně “opaluje”.

Když měli synové žloutenku, doktorka mi kladla na srdce, že mám dávat na denní světlo - ne na přímé slunce.

Ani opalovací krém to nezachrání. Miminko do 1 roku na slunce nepatří vůbec. Občas tomu nelze úplně zabránit, ale vystavovat pravidelně a záměrně může být nebezpečné, minimálně může do budoucna zvýšit riziko rakoviny kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí