Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Holky:)
mám pár dotazu. Přála bych si mimčo, ale nejdříve to chce našetřit, bydlení atd.
Ale jak nad tím přemýšlí kolik vůbec takové mimčo vás stojí měsíčně?
Myslím tím sunar, pleny a jaké pleny a sunar kupujete a oblečení?
A chtěla bych se zeptat i na výbavičku, já nemám po kom dědit takže budu muset kupovat vše nové, když tak schovám pro druhý i když to v plánu vůbec nemám.
Kde jste kupovali všechny potřeby? Prosím nepište mi že v bazárku atd, chci koupit nové a pak to když tak prodat dále nebo schovat pro druhé. Je jasné že nebudu asi kupovat gucci věci to je mimo mé finanční možnosti.¨
Chci se zeptat co se týče oblečení máte zkušenosti s touto stránkou? http://www.clothingattesco.com/…ar-0-2-years ? Je to tesco jako v čr akorát v anglii a mají to o hodně levnější a poštovní kolem 150kč takže si myslím že ta velikost 62,68 koupit tady když z toho hned vyroste? Kolik kusů? Tak 10 bodýček? 5 párů ponožek, 2 mikinky, 5 overálku na spaní, 3 kalhoty v každé velikosti?
Hrozně se mi libí i next ale z toho hned ty děti vyrostou max. že bych koupila ve větší velikosti a pak ohrnula…
a jaké zkušenosti máte s H&M jste spokojený? Nakoupit tam pár slušivých kousku? Samozřejmě až by bylo mimčo starší tak kupovat normální H&M, C&A pořád protože to přeci vydrží déle..
Mohla bych se zeptat jakou zkušenost máte s ikeí http://www.ikea.com/…ldrens_ikea/ líbí se mi tam nábytek pro mimčo je za dobrou cenu postýlka, povlečení, matrace atd.. je tam i vanička za dobrou cenu v reálu je poměrně malá ale mohlo by mimčo v ní chvíli vydržet ne? Kde objednáváte takové ty potřeby plínky atd? Někdo tu psal že je dobrý mall.cz ![]()
Další dotaz co dudlíčky http://suavinex.cz/ ? S těmi to máte zkušenosti? Vyplatí se z té stránky objednávat? Nikde v obchodě jsme je jinak neviděla..
A další dotaz je kočárek… líbí se mi bugaboo buffalo ale ta cena, myslíte si, že se vyplatí za tu cenu si ho pořídit a že opravdu něco vydrží, je ten sporťák pohodlný pro dítě?
Budu ráda za další typy kde jste nakupovali, odkazy, rady co koupit atd..myslím co se týče i hygieny a tak dále
moc děkujííí
a ještě máte zkušenosti s tímto http://www.babynabytek.cz/…r-2010-p262/ ? kámoška si to moc chválí malá jí v tom hned usne a na chvíli si aspoň udělá svou práci…kde jste kupovali ty plínky pod hlavičku a jaký kolotoč od fisher price???
Hele úplně odhadem byly protvní náklady kolem 20-25tis. Ale vše, kromě kočárku, jsme měli bazarové nebo za pár korun od známých. Ale taky jsem kupovala dost věcí, které se sice hodily, ale dá se bez nich být - houpací lehátko, manduca… a třeba oblečení jsem mám taky zbytečně moc. A měsíčně je to klidne jen pár korun, plínky naše malá snese nelejlevnější. A proč počítáš Sunar (protože víš, že nemůžeš kojit, nebo pro jistotu)? Já kojím, takže to bylo zadarmo.
@avm3 souhlasim..kojenim se da nejvic usetrit..ja kojila jen par mesicu a musela jsem prestat, protoze mi mala neustale zvracela a po UM uz to bylo lepsi
@Triminka kupovala jsem vše nové, odhadem to vyšlo na cca 60-80 tis, možná chlup víc. A až později mi došlo, jaká to byla blbost, první věci téměř nenošené (kluk mi rychle rostl), postýlka super (kluk v ní nespal), designová vanička paráda (byla fakt k ničemu) atd.. chce to hodně dobře promyslet, co je fakt nutné a co ne.
Teď jsem teda projela ty tvoje odkazy… jsou to drahé zbytečnosti. Pokud miminko opravdu chceš, tak se obejdeš bez takových věcí…
Podle mě, pokud člověk miminko chce, tak nad penězi nepřemýšlí… pokud mu teda nehrozí bydlení pod mostem…
Promiň ale já se musím smát
takhle jsem nad dítětem nepřemýšlela. Hromadu věcí jsem dostala, oblečení jsem skoro nekupovala a do dnes jsem koupili pár kousků v sekáči. Nikdy jsem nechtěla drahej kočár, mám z druhé ruky xlander a spokojenost. Nevím, ale to bereš dítě moc nákladně a s tímhle bych si děcko nemohla dovolit nikdy. Pokud na to máte tak no problem. Jinak malej nás vyjde na 2500,– měsíčně max, ale nerozhazujeme a nenakupuji kraviny. ![]()
@mejdylko Si myslím, že i 2500 je moc ![]()
Mě se prostě zdá zvláštní „přepočítávat dítě na peníze“… @Triminka
Tak ted nevim.. pises, ze musis nasetrit a ze potrebujes i bydleni a uz premyslis o bugaboo?
Kolik let planujes setrit? ![]()
@avm3 noo asi jsem to nadsadila, ale pod 2 tisíce nejdeme. Jen mlíko je za litra.
@Triminka jinak jsem projela ty Tvé odkazy, je tam spousta kravin, které jsou naprosto zbytečné a velmi drahé. Pokud potřebuješ šetřit, tak to prostě nekupuj ![]()
@avm3 píše:
@mejdylko Si myslím, že i 2500 je moc
Mě se prostě zdá zvláštní „přepočítávat dítě na peníze“… @Triminka
A mně se zdá zvláštní to nedělat. Pokud rodina nemá výrazné finanční rezervy a musí počítat s tím, že dojde ještě k výpadku příjmu ženy (resp. k velkému snížení příjmu na MD a RD), tak neudělat si hrubou kalkulaci a dle jejího výsledku se rozhodnout hned otěhotnět nebo třeba ještě chvíli počkat a přišetřit, do toho se pustí jedině hazardér.
@mejdylko jo v pohodě… já to nikdy nepočítala, tak netuším… ale nikdy jsem UM nekupovala a to je fakt velká položka.
Tak nás výbavička vyšla na cca. 25000,– kupovala jsem tak půl na půl nový x použitý. Nekojila jsem vůbec, takže ze začátku šlo dost peněz na UM, teď jde zase víc do ovoce, zeleniny a masa. Ale vychází to tak nějak stejně. Sakumprdum všechno pro prcka vyjde měsíčně tak na 2500-3000 ![]()
Jojo, počáteční náklady na mimčo a na mě (těhucvičení, oblečení, vitaminy, kojící podprsenky, výbava do nemocnice..) mě vyšly před 4lety na 30tisíc.
Kočárek jsem měla hluboký z druhé ruky, sportovní nový, manducu taky novou (všechno mám i na druhé dítko). Plínky kupuju když mám kuponky Babylove, nebo když je v dobré akci Pampers, Tesco, Babydream..taky současně látkuju. UM kupuju až od roka, roka a čtvrt, předtím jsem kojila. Nějaké látkovky jsem kupovala prostě podle potřeby, i z druhé ruky, něco zůstalo pro druhého, něco jsem prodala, takže obvykle kupuju dvě krabice plínek jednou za 2-3měsíce a krabička UM (500g) nám vydrží na měsíc. Ale to mluvím už o starším dítku co už jí všechno.
Jinak obecně to malé mimčo mnoho nestojí, když kojíš, tak jídlo skoro nula, max. pro tebe nějaké pití, čaje, Caro, a třeba vložky do podprsenky. Plínky záleží jaké budeš kupovat. Ale do 900/měs. se to většinou vejde. Pokud je mimčo jen na UM, tak asi ještě tak 1000 k tomu, zas záleží jaké mlíko kupuješ.. Oblečení kupuju většinou z druhé ruky nebo ve slevách. A sem tam je větší výdaj, třeba jídelní židlička nebo tak. Ale malé mimčo je celkem levné. Obča snějaké léky, nebo očkování.
@Triminka Tak nás ta prvotní výbava přišla cca na 30 tis. - a v tom je nový kočár - cca 13 tis. a samozřejmě nová matrace do postýlky - 1000,–-, jinak vše bazarové nebo od známých. Jinak dál jsou to plíny, nějaká kosmetika a sem tam nějaký hadřík, který se nám zalíbí, nebo ho potřebujeme, ale nemáme v prvotní výbavičce (to jsem oblečení napořizovala do vel. 74). No a taky jsme kupovali fusaky - sezonní a zimní a ty jsou nový, dostali jsme na ně od tety. Hračky taky většinou dostáváme, případně sem tam koupíme. Jo a samozřejmě kojíme - ted je nám 5 měs. a doufám, že se kojit ještě budem. ![]()
Příspěvek upraven 06.12.13 v 10:25