Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@martina.se jo no, u nás bysme se taky bez postýlky a vaničky obešli..hlavně u mladšího ![]()
Podle toho jakou chces vybavicku a kocarek, dudliky, si priprav tak kilo ![]()
Ahoj mno náklady záleží co kde koupíš a zda natrefíš třeba na akce. Postýlku z Ikey bych nebrala, bráchovi (5let) se rozpadla hned co se začal stavět na nožky, je lepší koupit třeba ten nábytek s žirafkou kde je i přebalovací pultík, skříň a postýlka. Já mám postýlku z masivu ze které jde pak udělat normální postel pro dítě. Je lepší uvažovat spíše tímto způsobem. Oblečení z H&M si nemůžu vynachválit
mám spoustu kousků po bráškovi pro své mimčo a vše je naprosto krásné. Z C&A skoro nic nemám takže nemohu soudit. inak vanička z Ikey je fajn ale jsou i lepší
třeba od Fisher Price i s lehátkem
kamarádka koupila v akci za pár kaček a novou. Ono když máš na to spoustu času tak je to nejlepší. J8 nakupuju pro prcka od 17.tt a spoustu věcí mám nových a hlavně za levno
Co se týká hraček a kolotoče i lehátka mám vše od Fisher Price. Bráška měl taky výbavu od nich a naprostá spokojenost, hračky jsou hezky barevné takže je to baví
jinak co mě zatím vyšly náklady tak 14.000kč kočárek dvojkombince, autosedača Maxi Cosi za 2.400kč (nová) já teda tuhle koupila z druhé ruky tak mě vyšla jen na 1.000kč, cestoví postýlka nová za 1.500 i s přebalovacím pultíčkem (apk to bdue mít jako ohrádku na hraní), jinak zbytek věciček ať už kosmetika nebo prací prostředky, plenečky pod hlavičku, plenky pampers, zavinovačky, lahvička od Aventu, dudlíčky taky od Aventu a Nanny monitor dechu s chůvičkama kolem 7.000kč zhruba. Já teda nakupovala v obchodech jako je Dara a pár věcí objednaných přímo ze stránek ať už Avent nebo Fisher Price. Ovšem každá maminka Ti tu napíše své názory a je to fajn, že se takhle zajímáš
já taky rok řešila zda na mimčo budou penízky ![]()
@andelka83 píše:
@martina.se jo no, u nás bysme se taky bez postýlky a vaničky obešli..hlavně u mladšího
@ana11 No jo, ale miminko tě nemusí stát skoro nic, když chceš… a když už člověk chce počítat peníze, tak musí přemýšlet nad školkou, školou, střední školou… to budou teprve polořky. Dítě do asi 4 let je sranda…
Neříkám pořídit si dítě do totální chudoby, ale právě ti, co mají méně, většinou takhle nepřemýšlí, spíš řeší, aby miminko bylo zdravé a uskromní se tak, aby ho mohli mít… A hlavně neřeší takový pi…ni (s prominutím), jaké má zakladatelka v odkazech…
@martina.se jo a tím pádem taky bez monitoru dechu..když spal u mě v posteli a mladší (20m) spí dosud. A chůvičky taky netřeba, ve 2+1
totéž teploměr, kartáček na vlásky..
kdežto odsávačka na rýmu zas super. A lehátko.
@avm3 já nemohla kojit, takže proto to UM od narození. A teď si zas malej vymýšlí, a chce jen bánánový mlíko a to když není v akci, tak koupit musím
jinak vcelku finančně nákladné to zatim není. Hračky nechce (hraje si s nádobím), jí už vesměs s námi a nejvíc utrácim snad za jogurty (přesnídávky a jablka mi nevezme do pusy). Oblečeního jsem teď na prcka dostala plnej pytel. Takže toho máme víc než dost.
za ten rok, jsem krom jídla a plen snad nic nekoupila. Všechno se mi vždycky přesune k malýmu od kamarádek ![]()
tééda, ty jedeš
No já nevím, ale myslím, že řešíš blbiny. Samozřejmě, že nějak zajištěný být musíte, to určitě. Ale jestli si nežijete na vysoké noze, tak prostě nepřemýšlej nad houpačkou za 7000, kterou ani nevíš, jestli využiješ, nad kočárem za desetitisíce, kterej jezdí po zemi
, nad objednáváním drahých dudlíků a saviček, o kterých nevíš, jestli je malé vezme. Vždycky radši začínej u těch nejlevnějších a pak teprve k těm dražším, aby pak ty drahý doma zbytečně neležely. Oblečení si kupuj, jaký chceš, samozřejmě, že je to chvilková záležitost, ale i já občas neodolám. Já teď přešla na UM Babylove z DM, tak se nám náklady trochu zvedly, ještě když připočítám příkrmy, ale to je zatím pár korun. Ale to zatím spočítané nemám. Plíny ti nikdo neřekně. Některé děti snesou levné plíny, jiným budeš muset dlouho vybírat, než najdeš ty správný. Já myslím, že tyhle věci řešíš opravdu hodně předčasně. To dítě vás bude nejvíc stát až za několik let, kdy půjde do školky, školy a bude si vymýšlet blbosti. ![]()
@andelka83 píše:
@martina.se jo a tím pádem taky bez monitoru dechu..když spal u mě v posteli a mladší (20m) spí dosud. A chůvičky taky netřeba, ve 2+1totéž teploměr, kartáček na vlásky..
kdežto odsávačka na rýmu zas super. A lehátko.
jj, určitě jsou věci, co jsou třeba a věci, bez kterých se dítko v pohodě obejde. Nechápu např ten protektor.. 6 tis za toto? k čemu je to dobré? houpací lehátko člověk pořídí za pár stovek ![]()
Tak prvni mesice byly financne hodne narocne. kojeni padlo po 5 tydnech, UM Nutrilon HA vysel i na 1800 mesicne, plenky na 1tis, ostatni veci tak 500 (lahvicky, kosmetika atd).
Naklady na vybavicku ti nikdo nerekne - u nas to bylo tak 50tis, vetsina lidi ti rekne, ze to je vyhazovani penez, ja si to chtela uzit. na druhou stranu jsem nekupovala zdaleka to nejdrazsi… da se v klidu utratit i 100tis ![]()
Kocarek Bugaboo se mi nelibi skoro zadny, Ikea ma slusne veci za slusnou cenu, Suavinex ma krasny design a dobrou kvalitu, obleceni z C&A a H&M je slusne, vyplati se obzvlast jejich slevy.
Jinak kdo penize nema, tak to utahne z minima, proste se beham po bazarcich, slevach a vyprodejich, vsechno kupuje v akcich. Kdo ma penez dost, tak proste utraci. Pokud nesetri na sobe, proc by setril na diteti, ze?
@avm3 to je fakt, mladší (kor když většinu věcí dědí a už vím jaké blbiny nejsou potřeba) mě stál a stojí mnohem méně než starší (3,5)
Poradím jak ušetřit na oblečení: Koupila jsem teď na bazárku od jedné paní komplet výbavu na holčičku 0-6 m za 1100Kč. Je tam asi 83 kousků, všechno co mimino potřebuje, věci jsou pěkné nezničené. Ono totiž ty děti z toho strašně rychle vyrostou. Původně jsem myslela, že bude stačit to, co jsem dostala od švagrové, plus nakoupím něco nového, ale nakonec nebudu kupovat ani jeden nový kousek oblečení, všechny vypadají tak krásně, přestože jsou už nošené. Takováhle nová výbavička, kterou mám by mě vyšla na 8 tis. a to nepřeháním (při ceně 100-150 kč jedněch dupaček, nemluvě o šatičkách nebo čepičkách).
@andelka83 Tak nás mladší stojí jen plínky… a teď začne jídlo, tak to…
Tak nás výbava stálá kolem cca 40tis., něco bylo nové, něco od kamarádek a něco koupené z bazárků..vaničku jsem třeba vůbec nekupovala, koupala jsem ve vaně na podložce..co se týče pokojíku, tak jsem koupila nový v akci za 8tis. v XXXL Lutz, matraci určitě novou, dudlíky bych možná až tak neřešila, protože nevíš co miminku bude vyhovovat, na trhu jich je hodně, některé děti chtějí ty nejobyčejněší za 20 a některé třeba ty za 150…Co se týče oblečení, tak bych to také moc nehrotila, a klidně bych koupila z bazárků, ty nejmenší jsou úplně bez vad, já jich mám třeba docela dost ještě doma jako je NEXT, HM a tak a nic jím není, malá je měla 1-3× na sobě, a pak z toho vyrostla..
, co se týče kočárku, tak neporadím neznám…malá mi jezdila do půl roka v korbě a pak jsme přešli do polohovatelných golfek ![]()
Jelikož jsem kojila pouze 3 týdny, tak UM a pleny mě vycházely cca na 2tis. měsíčně (ze začátku Nutrilon a pak Hami, u kterého jsme dodnes, a pleny pampers, nám vyhovují nejvíce)