Miminko nechce umělé mléko, jak ho na něj naučit?

15
23.11.25 09:41

Miminko nechce umělé mléko

Zdravím Vás 😊

jdu s dotazem, snad někdo dokáže prosím poradit. Syn má 5 měsíců, doteď plně kojený, ze dne na den přestal chtít pít z prsu, bojkot kojení, takže jsem začala odsávat a dávat z láhve, to krásně pil, ale už nemám dostatek mateřského mléka, takže mi brečí hlady, zkoušíme dávat příkrmy, ale z toho se ještě pořádně nenají, nesní ani lžičku, zkouším dávat umělé mléko ale to nevezme ani do pusy. Poradíte jak ho naučit na umělé mléko, popřípadně která značka umělého mléka bude nejlepší. Děkuji Vám moc 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16947
23.11.25 09:53

@Lenka998

Ahoj,

zkoušej. Mě třeba mladší dcera nechtěla kaše, takže jsme měli tlapkovou metodu - okusovala, olizovala a najedla se. :nevim:

Zkus i vyměnit savičky - nemáš moc malou dirku? Nebo naopak velkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.11.25 09:58

@chs.jasmin děkuji moc, tlapkové metoda by mě nikdy nenapadla, zní to zábavně, zkusíme 🤣 na mateřské mléko mu láhev vyhovuje, to se z ní krásně napije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11812
23.11.25 10:01

Měla jsem to stejně u syna..ten teda nechtěl ani moje odsate z láhve a ani umělé..naštěstí pevnou stravu Bastila takže od 6m byl bez mléka jen na pevné stravě. Každopádně jestli nechce ani jedno tak je to blby…budeš muset zkoušet…třeba by si to vzal ne z kojenecké láhve ale z hrnečku, nebo z láhve s brčkem…nebo z nějakého toho tréninkového hrnku…u nás bylo fuk jaké to bylo UM..dceři chutnalo jakékoliv…syn nechtěl vpodstate žádné…resp do těch 6m občas dostal a bylo mu to taky fuk, ale pak prostě nevzal žádné a do teď mléko ani kaše nejí…jen ovesnou kterou ale dělám ve vodě a nebo bramborovou…takové ty klasické batolecí kaše nevzal nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35726
23.11.25 10:14

Zkoušela jsi mu to míchat se svým mlékem? A postupně ubírat svoje a přidávat víc umělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
23.11.25 10:26
@Lenka998 píše: Více

Mela jsem tohle doma kratce pred 5. mesicem… UM nevzala nikdy a žádné takže jsme najeli na prikrmy a po nem dokojit, to uz byla ochotna pit. Plus jsem tedy kojina v tandemu, takze pres nejhorší fazi mliko roztahoval ten dvouletý, podle me byl problem v tom, ze jak mela hlad a neteklo to hned, tak to dal nezkousela. Nebo mizes zkusit to ti odsavanim rozjet a pak ji zkusit, jak to potece, tak by se mohla chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.11.25 10:32

Míchej tvoje mléko a UM a postupně ubírej MM. Takhle jsem dítě přeučila na kravský mlíko, stačilo pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová