8měsíční miminko odmítá příkrmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.26 06:55

Miminko nejí

Mám 8 měsíční miminko a je plně kojené. Příkrmy odmítá. Jakoby je neuměl spolknout, válí to v pusince a pak vyplivne. Občas se mu i navalí a pozvrací se. Takže nic jiného než mléko prostě nemá. Každý den něco zkouším, ale dopadne to vždy stejně. Je to normální a přijde na to později? Starší syn krásně papal od 5 měsíců. Miminko také vůbec nežvatlá, žádné slabiky. Jinak motoricky je spíše napřed.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10826
7.2.26 08:14

Ja oba v podstatě plne kojila do roka. Starsi si i obcas neco dal. Mladší nechtel skoro vubec. Hodně se to zlomilo az nekdy pred rokem, kdy mu byl rok a trictvrte. Ted jsou naopak dny, kdy nechapu, co se do nej vse vejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
7.2.26 09:35

Podle mě to tak u kojených dětí často je, i náš mladší syn na tom takto byl, teprve v roce začínal pomalu ochutnávat, teď ve skoro dvou letech už jí úplně normálně (i tak se ještě kojí). Nejstarší syn byl na UM a ten byl jak kyselina už od narození, velice brzy najel na normální stravu, zájem o naše jídlo projevoval velice brzy (tím určitě nechci říct, že jsme ho krmili svíčkovou a gulášem se šesti, jeli jsme úměrně věku 😁)
Ale jsou i děti, které žijí snad ze vzduchu a jídlo moc nemusí. Takže klid, i ta absence slabik a žvatlání mi nepřijde na tento věk zvláštní, soudím podle svých dětí, ale je pravda, že mě také často znervózňily různé komentáře a diskuze, kde jsem četla, jak jiné děti v půl roce říkají máma táta a v roce chodí na nočník. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
20.4.26 12:03

Každé miminko je jiné, není na to prostě zvyklý. To se asi nikdo nemůže divit. Jsou děti, které i jako mimina jsou dychtivé ochutnat něco jiného a jsou děti, které se nejraději drží svého osvědčeného. Hlavně v klidu. Nabízet, nenutit. Jednou se to zlomí. Naše první odmala chudokrevnost. Doktorka nařídila zeleninu mnohem dřív, než bylo běžné. To byly boje. Řev. Hladovění. Jeden by řekl, že tak malé dítě z hladu sní všechno. Omyl. Mléko jsem dávala, nemohla jsem nedat, ale mezitím vždy jako první nabízela malou porci mixované zeleniny. Zlomilo se to po třech dnech. Úžasně mě podpořila moje chytrá matka, která mě peskovala, ať si nevymýšlíme s doktorkou blbiny a ať dítěti chudákovi nedonošenému dávám aspoň dvakrát denně kaši. Určitě. Povídám. A ten mizernej krevní obraz příště zdůvodním jak. Naštěstí teda vzal zeleninu na milost. Takže hlavně se nenervuj, jen by sis tu situaci zhoršila. Moje vnouče bylo dlouhé roky tím typem, že,, nemělo čas se najíst " váhově na samé spodní hranici, celý den skákat, lítat, vymetat zahradu, hřiště, průlezky. Hrozné. Doma jídla dost a na výběr, nezájem. Nepochopím, jak mohlo vůbec vyrůst. Večer na přání miska krájené zeleniny. Z toho nepřibereš. V podstatě první dva roky školky třináct kilo váhy. No, zkrátka nic s ním nehnulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí