Příkrmy pro miminko – jak začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Začni vždycky s jedním druhém zeleniny, aspoň 3 dny to samé. Dávat udělané před mlékem jako oběd. Že začátku je možné, že sní třeba jenom 1-2 lžičky. Takže doporučuji skleničku otevřít, předat cast do misky a ohřát. Zbytek skleničky si nechat v lednici na druhý den.
Doporučuji začít s batáty (jestli maji, příp. udelat), jelikož nejsou těžké na trávení ani nedělají broblem se stolicí.
Nevím, kde bydlíš, ale jestli máš možnost ost dm v Německu, tak to vyjde cenové za mnohem méně.
Každopádně je možné, že tuhle značku ani jist nebude chtít…synovi třeba vadila ta konzistence (je to dost ztuhly).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI do Německa jezdí manžel, ale bohužel nemá poblíž dmko. Leda si to objednat tam do boxu.
Ano, batáty jediné chci koupit a udělat. Teď máme horší období, ale chci ji samozřejmě to pak dělat doma. Proto chci nejdřív vyzkoušet, ale děkuji za rady 😊
- Citovat
- Upravit
Ja dávala co 2 dny nový druh, pokud po jednom druhu nebyla zadna reakce, tak jsem k nemu neco pridala, vsechno jsem vařila doma. Začala jsem mrkev, pak brambor, dýně, červená řepa, hrášek, brokolice, kvetak, batat. Mrkev byla ok, tak jsem pak postupně pridavala mrkev+celer, mrkev+petržel, pak různé kombinace brambor+květák, batat+brokolice. Po zelenině jsem přidala maso, to jsem vse vařila. Takže pak různé kombinace napr. kureci+batat, hovězí s kořenovou zeleninou. Kdyz bylo maso i zeleninka vyzkousene, mohla jsem uz udelat vyvar a to dceri davala. U ovoce jsem postupovala stejne jako u zeleniny.
Proč chceš rovnou dávat skleničky? Zkus nejdřív domácí příkrmy, pro začátek je to uplne jednoduché, jen nakrajis a uvařis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se přiznám, že jsem v tomhle taky plavala a nakonec jsem se rozhodla to dělat podle sebe. Jednodruhovou skleničku měla malá jednou (a nechtěla ji). Pak jsem začala míchat více druhů dohromady (i maso) a jen jsem si dávala pozor na klasické alergeny (abych nemíchala víc, než jeden) a samozřejmě sledovala, zda jí to jídlo sedí. Pokud by nastal nějaký problém, měla jsem v plánu to „rozebrat“ na jednotlivé druhy a zkoušet, co jí vadilo. No, naštěstí to nikdy nenastalo, za pár dní bude mít rok a sní všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začíná se k obědu 1. den 1 lžička, 2. den 2 lžičky, 3. den 3 lžičky třeba té vařené mrkve. Dále třeba dýně máslová, uvařit do měkka, rozmixovat a zase 1. den 1 lžička, 2. den 2 lžičky, 3. den 3 lžičky. Tak postupně vyzkoušíš všechny druhy zeleniny a pozoruješ, jestli se neobjeví na něco alergie. Když je to všechno v pořádku, můžeš začít míchat zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 momentálně jsem v situaci, že nemáme kuchyň
takže úplně vařit teď tak měsíc nepůjde. Nechci to úplně rozebírat, za měsíc bych normálně začala…
Ale děkuji za rady ![]()
- Citovat
- Upravit
@Chiruna25 to je super
že nejsem sama. A kdy si začala dávat místo prikrmu třeba tu zeleninu v celku a tak? 😊
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Hmmm, toť otázka
já si myslím, že jsem to zkoušela od nějakého 6. měsíce, ale moc o to nejevila zájem - respektive o to nejevila zájem, pokud to nebyla přímo z mého talíře
Zkoušeli jsme nějaké prvky BLW, ale úplně to pro nás nebyla cesta, takže reálně nějaké kusy čehokoliv, třeba i tu kukuřičnou křupku, začala jíst kolem 7.-8. měsíce. Ale zkoušela jsem nabízet, to jo.
A taky jsem z 90 % jela skleničky, nechtělo se mi s tím patlat doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak objednat so boxu. Opravdu se to vyplatí.
V aplikaci dm lze změnit země (z Česka na Nemecko). Když vezmu třeba DmBio malou skleničku s mrkví tak v Německu stojí 0,75€ (15,8 Kč) a u nás to stojí 20,–. Ono se to nezdá, ale když toho objednas víc, tak to pak je znát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chiruna25 tak super. Já se jen ptám. Z talíře by jedla už teď 😅 zatím jen ochutnala trochu z přesnídávky, protože si ji manžel dál a byla totálně z toho hotová.
- Citovat
- Upravit
@ALIPELI dobře. Děkuji za radu. To je fakt úspora. Už koukám na box a kdyžtak to objednám. Fakt děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo, u nás se taky ochutnávalo takhle
A zdaleka ne jen to, co by jíst měla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na stránky, je tam den po dni a nemusíš si nad tím lámat hlavu. 😁 Jela jsem tak i u prvního a o víkendu začnu teď už i s druhým 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkově z toho ale chápu, že někde ty skleničky ohřívat zvládnete. Ledničku asi budete mít. Tzn já bych treba u rodičů/ kamarádky uvařila větší porci brambor, a jiné zeleniny zvlášť, dala do tvořítek na led a potom dala do uzavíratelných sáčků a vyndávala. Aspoň tak jsem to dělala já. Pak vyndala do misky kostičku brambo a kostičku brokolice třeba. K tomu přidala trošku másla a dala ohřát a takhle je to hodně jednoduché a máš vždy „po ruce“
Ale tak jasně, je to jen rada. Až třeba budete mít kuchyň a bude se vám chtít, tak tohle je tip. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ráda bych obnovila téma příkrmy. Vzhledem k časového presu chci dávat příkrmy z dm, přímo jejich značku. Samozřejmě někdy udělám, když bude čas…
Každopádně už mám začít a příkrmy a já úplně nevím jak. Je to mé první miminko a na netu je informací, že by se člověk zbláznil. Doktorka mi sice slíbila, že mi dá „leták“ jak začít…ale…no to je jedno. Jak jste začínali?
Malá pije přes den po +- 2-3 hodinách tak cca 80-120 mléka. V noci pije přes spaním 210 a pak se jednou budí na mléko.
Na internetu jsem četla, že se má začít mrkví a po třech dnech zkusit jinou zeleninu, jakou máte osvědčenou? Mě napadá tak dýně, brambor…
Zhruba po měsíci se má začít dávat maso- tomu rozumím, ale předpokládám, že musí být v nějaké „měkké“ podobě. Po masu a zelenině pak ovoce - hrušky, jablko, banán…to chápu, to co prostě jim i já. Ale ten začátek prostě mě přijde těžký.
Někde totiž uvádí, že se má dávat čistě jen prostě jeden druh, ale v dmku mají třeba jednu skleničku zelenina s rýží a kuřecí. Sice píšou od 5 měsíce, ale je tomu tak?
Omlouvám se za zmatek. Nechci mimcu ublížit nějak. Děkuji všem za postřehy a rady.