Zácpa u 6měsíčního miminka

108
21.9.25 12:02

Zácpa u 6 mesicniho miminka

Ahoj, naše 6 mesicni holcicka začala před 3 týdny s příkrmy. Nejdřív pár lžiček a teď týden zpet dávala tak 80 g různé zeleniny, ted par dnu i masicka.

Mrkev jsem ji skoro nedávala. Do prikrmu lahviček přidávám ještě pár kapek kvalitního oleje. Dávám na lzicce trochu vodicky…začala ji trápit zacpa.

Teď 3 dny zpět plakala, ale něco vykakala. Dnes nic a hodně pláče. Dala jsem ji pár lžiček svestkove stavicky. Moc nechtěla. Cvičili jsme, dělaly masaz furt nic. Vždycky když ji to nuti, tak se začne přepínat asi aby to zastavila. Máte nějaké další rady? Chce se ji, ale asi je to moc pevný.

Napadlo mě ještě nepustil teplou vodu do vanicky a nahrát ji brisko. Snažím se víc kojit. Ale zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35738
21.9.25 12:16

Rourka, když bude nejhůř tak čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
21.9.25 12:17
@Eruwie89 píše: Více

Co je prikrm lahviček? Dej trochu fenykloveho čaje na lžičku. Muze být ucpana z tolika zeleniny, cvičit několikrát denně, byt casto na bříšku, teplá voda taky bříško zahřeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
21.9.25 12:25

Prikrm z lahviček (kupovane). Cvičíme často a na brisku je téměř pořád. Zkusím teplou vanu a co dál? Cipek píšou od roku…lactulosa pod dohledem lékaře. Fakt nevím. Nasadit probiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
21.9.25 12:35

Fenyklovy čaj zkus nejdřív. Par zrnek fenyklu zalít a podávat párkrát za den na lzicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11741
21.9.25 13:09

U mladšího dítěte jsem se zeleninovými musela dávat i ovocné příkrmy.
Hruška či švestky a jednu porci za den.

Toto dítko mělo problém i u UM. Musela jsem mléko více ředit vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.10.25 13:29
Nám pomáhá Laxík. Máme stejný problém od zavedení příkrmů😑
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
20.10.25 11:06

Tak dneska 8 mesicu a opět zacpa už 3 dny nekakala. Zkusili jsme vše nožičky cvičit, teplý obklad na brisko, švestky svestkovou stavu víc pit, víc kojit a furt nic. Přes den neplace jen když se jí chce na brisku chvilku place pak zas dobrý. Volala jsem lékaři (protože se prý všechny léky na zacpu mají dávat až po konzultaci) a řekla mi že je to u kožených deti normální a klidně i týden. Tak já nevím…ráda bych ji ulevila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.10.25 13:40

@Eruwie89 my jsme na tom úplně stejně! Můžeme si klidně popovídat o tom!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí