Miminko neroste - 2. trimestr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.19 14:09

oprava - podle ultrazvuku 21+5. 22+5 by byla nádhera :)

• Citovat
  • Upravit
6180
21.3.19 15:24

No tak snad to bude v pořádku, tobě i mimču držím pěsti :hug: bylo by super, kdybys nám zas občas dala vědět, jak to s váma vypadá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
21.3.19 18:29
@Anonymní píše:
Ahojte maminky, po dnešní kontrole jsem vystresovaná až na půdu, a proto si sem jdu o radu a snad i trošku uklidnění.
Jsem dnes 22+3 doposud zcela bezproblémového těhotenství. Chodím co 4 týdny na poradnu, kde bylo až do dneška vždy všechno v pořádku. Miminko rostlo a na ultrazvuku vždy odpovídalo téměř přesně stáří podle ms. Totéž na obou velkých ultrazvucích, které jsme absolvovali v nemocnici. Vše tabulkové.
Na velkém ultrazvuku jsme byli 20+5 a ve zprávě mám napsáno, že miminko odpovídá obvodem bříška 20+4, délkou stehenní kosti 20+5.
Dneska jsem byla zase na poradně a tam mě čekal trošku šok. Doktor naměřil obvod bříška 21+0 a stehno 20+6. Takže za téměř 2 týdny vlastně miminko vůbec nevyrostlo a je velikostně o skoro 2 týdny mladší! Naštěstí průtoky byly v pořádku a i množství plodové vody je normální.
Ve čtvrtek jsem objednaná na ultrazvuk do nemocnice. Doktor se zmínil o možnosti ukončení těhotenství, pokud by neprosperovalo. Jsem z toho na prášky. Tak se chci zeptat, jestli jste některá řešila podobnou situaci a jestli to může ještě dobře dopadnout. Děkuju a omlouvám se za anonymitu.
@Anonymní píše:
Ahojte maminky, po dnešní kontrole jsem vystresovaná až na půdu, a proto si sem jdu o radu a snad i trošku uklidnění.
Jsem dnes 22+3 doposud zcela bezproblémového těhotenství. Chodím co 4 týdny na poradnu, kde bylo až do dneška vždy všechno v pořádku. Miminko rostlo a na ultrazvuku vždy odpovídalo téměř přesně stáří podle ms. Totéž na obou velkých ultrazvucích, které jsme absolvovali v nemocnici. Vše tabulkové.
Na velkém ultrazvuku jsme byli 20+5 a ve zprávě mám napsáno, že miminko odpovídá obvodem bříška 20+4, délkou stehenní kosti 20+5.
Dneska jsem byla zase na poradně a tam mě čekal trošku šok. Doktor naměřil obvod bříška 21+0 a stehno 20+6. Takže za téměř 2 týdny vlastně miminko vůbec nevyrostlo a je velikostně o skoro 2 týdny mladší! Naštěstí průtoky byly v pořádku a i množství plodové vody je normální.
Ve čtvrtek jsem objednaná na ultrazvuk do nemocnice. Doktor se zmínil o možnosti ukončení těhotenství, pokud by neprosperovalo. Jsem z toho na prášky. Tak se chci zeptat, jestli jste některá řešila podobnou situaci a jestli to může ještě dobře dopadnout. Děkuju a omlouvám se za anonymitu.

Ahojky,uplne.te chapu..mela jsem tohle u syna.pred 12 lety,zjistili mi to,ze maly neroste jak.ma cca ve 29 tydnu..nikdo.nerekl duvod,jen.mne.strasili,ze mi.tam maly.umre a.podobny.stresovacky :roll: kontroly nijak castejsi nebyly,prenasela.jsem tyden a.maly byl hypotroficky novorozenec s, vahou.2410g a 47 cm..do.pul.roku mel.silnou zloutenku a ekzem..ale.vse pak.v poradku :hug: :srdce:
Po porodu mi rekli,ze.jsem.mela.spatnou placentu,hur maleho.vyzivovala..taky byla.po.porodu malinka a, potrhana 8o
Ted jsem tehotna.zas,zacinam 17.tyden a, minule pondeli.mi dr.rekl,ze je mimi.o tyden mensi..tak uvidime,treba se.to srovna :think: ;)
Moc.ti.drzim palce a nejaky.reci o prerusovani tehotenstvi neber moc.v potaz!!! :hug: maximalne budes mit miminko s mensi.porodni vahou,tyhle miminka.jsou hezci ;) :srdce: mi to.vse dohnali v pohode :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
22.3.19 11:11

Ahoj, já Tě doufám trochu uklidním 8) Synovi zjistili už na velkém UTZ v 21. týdnu růstovou retardaci, byl asi o 10 dní menší, průtoky vypadaly ok. Hned mě převeleli do rizikovky, kde dr každé 2 týdny, později každý týden důkladně přeměřil vše, co se dalo, kosti, bříško, průtoky. Celý utz trval vždy asi hodinu. Moje dr. mi hned na začátku řekla, že to tímto způsobem budou hlídat, jestli stále roste a že kdyby se to najednou zhoršilo, tak to ukončí. To nastalo ve 33. tt, kdy podle utz syn za poslední týden vůbec nevyrostl a průtoky hodně kolísaly. Tak ho rovnou vytáhli, chvilku si poležel na JIPce, v porodnici jsme byli celkem něco přes měsíc. Nebudu trvrdit, že to pak bylo v pohodě, bylo to těžký, byl hrozně malinký - hypotrofický, ale s dobrou prognozou, a všechno sme společným úsilím časem dohnali ;)
Je mi líto, že Tě hned při prvních problémach takto vyděsili. Všechno může být ještě naprosto ok. Nám se ty průtoky zhoršovaly postupně, ale výživa jde dítěti nejprve do mozku, proto mají hypotrofové výrazně větší hlavu, a až co zbyde, tak jde do zbytku tělíčka, takže to pak při měření zaostává. Po porodu to ale tělíčko snadno dožene ;)
Moc držím palce, ať se Ti prcek nezhoršuje a dotáhnete to co nejdál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky