Miminko neroste - 2. trimestr

Anonymní
19.3.19 09:23

Miminko neroste - 2. trimestr

Ahojte maminky, po dnešní kontrole jsem vystresovaná až na půdu, a proto si sem jdu o radu a snad i trošku uklidnění.
Jsem dnes 22+3 doposud zcela bezproblémového těhotenství. Chodím co 4 týdny na poradnu, kde bylo až do dneška vždy všechno v pořádku. Miminko rostlo a na ultrazvuku vždy odpovídalo téměř přesně stáří podle ms. Totéž na obou velkých ultrazvucích, které jsme absolvovali v nemocnici. Vše tabulkové.
Na velkém ultrazvuku jsme byli 20+5 a ve zprávě mám napsáno, že miminko odpovídá obvodem bříška 20+4, délkou stehenní kosti 20+5.
Dneska jsem byla zase na poradně a tam mě čekal trošku šok. Doktor naměřil obvod bříška 21+0 a stehno 20+6. Takže za téměř 2 týdny vlastně miminko vůbec nevyrostlo a je velikostně o skoro 2 týdny mladší! Naštěstí průtoky byly v pořádku a i množství plodové vody je normální.
Ve čtvrtek jsem objednaná na ultrazvuk do nemocnice. Doktor se zmínil o možnosti ukončení těhotenství, pokud by neprosperovalo. Jsem z toho na prášky. Tak se chci zeptat, jestli jste některá řešila podobnou situaci a jestli to může ještě dobře dopadnout. Děkuju a omlouvám se za anonymitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
19.3.19 09:33

Ahoj, mě se taky stalo, že mi malá přestala růst, ale bylo to až ke konci těhotenství :( nakonec mi to ukončily císařem v 36+6. No na konec mi řekly, že se mi,,odtrhla,, placenta a na ultrazvuku to vidět nebylo. Ale takhle brzo teda zkušenosti nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 09:39

@eM91 Tak takto na konci už je to docela v pohodě, to lze vyřešit předčasným ukončením, v tomto týdnu to miminko zvládne bez problémů. Ale moje miminko ještě není za hranicí životaschopnosti. Na velkém ultrazvuku mělo váhový odhad necelých 400 g :-( A zachraňuje se až od 500 g.

• Citovat
  • Upravit
636
19.3.19 09:43
@Anonymní píše:
Ahojte maminky, po dnešní kontrole jsem vystresovaná až na půdu, a proto si sem jdu o radu a snad i trošku uklidnění.
Jsem dnes 22+3 doposud zcela bezproblémového těhotenství. Chodím co 4 týdny na poradnu, kde bylo až do dneška vždy všechno v pořádku. Miminko rostlo a na ultrazvuku vždy odpovídalo téměř přesně stáří podle ms. Totéž na obou velkých ultrazvucích, které jsme absolvovali v nemocnici. Vše tabulkové.
Na velkém ultrazvuku jsme byli 20+5 a ve zprávě mám napsáno, že miminko odpovídá obvodem bříška 20+4, délkou stehenní kosti 20+5.
Dneska jsem byla zase na poradně a tam mě čekal trošku šok. Doktor naměřil obvod bříška 21+0 a stehno 20+6. Takže za téměř 2 týdny vlastně miminko vůbec nevyrostlo a je velikostně o skoro 2 týdny mladší! Naštěstí průtoky byly v pořádku a i množství plodové vody je normální.
Ve čtvrtek jsem objednaná na ultrazvuk do nemocnice. Doktor se zmínil o možnosti ukončení těhotenství, pokud by neprosperovalo. Jsem z toho na prášky. Tak se chci zeptat, jestli jste některá řešila podobnou situaci a jestli to může ještě dobře dopadnout. Děkuju a omlouvám se za anonymitu.

Me take mala malo rostla, byla jsem s tim na kontrole i v nemocnici, prutoky i plodovka ok, bylo to cca v 5 mesici, pak tak nejak rostla normalne, spis mi přišlo ze skokove, jednou to bylo ok, podruhy zase ze ne. Narodila se po termínu vyvolavane kvuli přenášení a mela pravy uzel na pupečníku. Takze to byla pricina, občas si to asi priskrtila a proto nemohla rust. Doktoři říkali ze malo kdo ma štěstí ze jim takto mimco prezije. Nechci te nijak strasit ale mohl by byt problem i v te snure..na ultrazvuku to nikdo nevidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
19.3.19 09:49

Snaž se být hlavně v klidu, jsi objednaná až ve čtvrtek. Nemysli hned na to nejhorší. Možná si tě tam nechají a budou tě pořád sledovat, dokud nepřibere :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 09:51

@Lathi Tak to gratuluju, že jste to obě tak krásně zvládly :) S tím asi nejde nic dělat, že? Prostě jen doufat…:-( Nebo snad ano? Kéž by to moje miminko taky zvládla, ať je to cokoliv. Muselo se něco změnit během minulého týdne, protože na tom velkém ultrazvuku bylo ještě všechno úplně v pořádku. Taky mám pocit, že se mi trošku zmenšilo bříško, ale to s tím asi nesouvisí? Nebo ano? To by spíš souviselo s plodovkou, ne? A té mám podle uzv normální množství.

• Citovat
  • Upravit
2236
19.3.19 10:03

Nestresuj se, třeba to nic nebude. Já měla syna na utz ve 20tt taky úplně normální velikosti, spíš o pár dnů většího, a potom ve 30tt najednou odpovídal 28tt a držel si tu o 2tt menší velikost až do 9.mesice, pak to začal dohánět a narodil se ve 39tt se 3300g, takže úplně normální… Může to být i špatně změřeno. Samozřejmě nějaký problém tam mít může, ale to uvidíš až po vyšetření, tak držím palce, aby to tak nebylo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
19.3.19 10:46

NN to se nedá nijak ovlivnit, někdo tvrdí že je možné to na utz vidět, někdo že ne, ale stejně s tím nic dělat nejde. Hlavně sledovat pohyby a kdyby se něco nezdálo hned ject. Navíc oni na tom utz to taky moc změřit neumí:( každému to vychází trochu jinak, a stačí když změří kost o 2 mm méně a hned jsou to dva týdny. Držím palce, znám tyhle stresy:( doktoři si to asi ani neuvědomují že něco prohodí a člověka to doslova zlomí:( čtvrtek je za chvilku, tak snad to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 10:58

@Lathi Přesně tak. Doslova z minuty na minutu jsem přepla ze stavu" pohodová těhule s miminkem zdravým jak řípa" do stavu „zdrcená matka s miminkem, které asi strádá nebo umírá“.
S pohyby je to těžké. Zatím je necítím moc pravidelně. Třeba včera odpoledne sebou mlelo jak divé, od té doby možná dva ťukance…Ale prý je to v tomto týdnu ještě zcela běžné. Dr. na velkém ultrazvuku dokonce říkal, že až do 26. týdne se pravidelnost pohybů neřeší…tak nevím.
Ve čtvrtek tam naklušu hned na 7. hod a uvidím, co mi řeknou. Tyhle stresy jsou fakt hrozný! :cert:

• Citovat
  • Upravit
204
19.3.19 11:04

Buďte hlavně v klidu, lékař miminko nikdy nezměří přesně. Měla jsem to samé co vy, lékař mne taky takto vystrašil. Šla jsem na kontrolu za tyden a vše bylo, tak jak mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 11:11

@Tamara83 Ani nevíte, jak hezky se mi čtve váš příspěvek :srdce: Budu věřit, že to i u nás dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
636
19.3.19 11:15

Já už si moc nepamatuji kdy pohyby začali, ale první se mi také skoro nehýbal, byl moc veliký a tak to nešlo moc sledovat. Ono uklidnit se nejde, ale jak píše Tamara, lékaři to měří velmi často odlišně. Mě třeba u Apolináře, v den termínu odhadli porodní váhu 3,6 kg, malá se narodila za 5 dní a měla 3,25, takže se sekli od čtvrt kila. Určitě to dobře dopadne, je tu opravdu tisíce diskuzí o tom jak to měří každý jinak. Myslím že daleko důležitější je, že máš plodovou vodu v pořádku a prutoky taky. TO je pro mimčo ted nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
19.3.19 11:39
@Anonymní píše:
@Tamara83 Ani nevíte, jak hezky se mi čtve váš příspěvek :srdce: Budu věřit, že to i u nás dopadne dobře.

Dopadne, nebojte se. Kvůli Vás jsem se zde zaregistrovala. Vím jak Vám je. Tak snad jsem Vás alespoň trochu uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 11:43

@Tamara83 To jste moc hodná, děkuji :) :srdce: Už aby byl čtvrtek, ta nejistota je nejhorší.
Vzpomněla jsem si taky na kamarádku, kterou podobně strašili, ale až někdy v 34.-35. týdnu. Najednou malá podle uzv přestala růst, respektive rostla jí jenom hlava a břicho ne a nebo naopak (už si to nepamatuju). Narodila se ve 41. tt naprosto zdravá a krásná :) Mě děsí ten můj nízký tt. Kdybych byla 30 tt+, nehroutila bych se tak moc. Tak nám držte palce, ať je vše dobré ;)

• Citovat
  • Upravit
16077
19.3.19 11:50

Mně ve druhém těhotenství dokonce diagnostikovali ve 35tt asymetrickou růstovou retardaci. Do té doby vše ok. A nakonec bylo vše ok. Ukázková placenta a malý měl 3450g a 50cm. Narozen ve 40+0. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí