Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle mě je přetažená. V tomhle období jsem synovi musela začít zakrývat průhled v kočárku, budí ho svetlo. Bohužel to po mě zdědil.
Třeba to zabere.
@ALIPELI když jde spát poprvé večer, jde včas. Až potom bývá pretazena a to je samozřejmě pak těžké ji uspat🤦♀️zkoušela jsem zakrývát kočárek i obličej, i když to se mi nelíbí, taky nic. Přece musí existovat něco, co bude fungovat a bude se jí líbit. Nechápu ani, proč řve, když ji neseme na rukou. Nemá problémy s refluxem ani ničím. Dokonce to co ráda má, hlazení na obočí, když uspavam u prsu občas, jsem chtěla praktikovat při uspavani mimo postel, třeba ten kočárek a nic 🤦♀️hrůza
U nás byl pláč při každém uspávání docela dlouho, uspávala jsem na míči a na prsu, pokaždé plakal, ale po pár měsících to přešlo 😅 kamarádky prcek to samé, tak jsem to brala jako normální, že prostě nechtěl jít spát, věděl že jde a tak
Naše malá byla taková od narození.. Dělala jsem cokoliv, ale uspat mi proste nešla..hrozný vzteklounek.. ač jsem nechtěla, tak jsem začala zavinovat do zavinovačky od sleepee, protože jsem na malou celý týden sama a pro zdraví moje i její to byla nutnost. Teď spí krásně..budí se co 3 hodiny na kojení a spokojenost je na obou stranách..První pokusy byly takové divoké, ale teď ji strčím jen nožky do zavinovačky v ten okamžik je ticho, nakojí se, schovám ručky a spí ![]()
Ja s tim osobne nemam zkusenost, ale kamaradka mela urvaneho syna a pak se prislo na nejakou blokadu (zjistil fyzioterapeut),proste ho to bolelo a proto nemohl spat…
Nemuze mit i hlad treba?
@Petra0009 taky mě to napadlo, ale.mela jsem za to, že kdyby měla blokadu, řve pořád ne jen při uspavani, pro jakémkoliv ne jen v šátku. Tak nevím 😔
Ahojte, mám velký problém s uspanim mého 2M miminka. Zkusila jsem už vše. První měsíc spala v kočárku a usínala v šátku nebo u prsu. U prsu se ale začala časem kroutit takže teď jen šátek. Nicméně často je problém i s ním, furt se v něm kroutí, ale nakonec, někdy se nervama, to dotahneme a uspime. Největší boj je večer, dáme večerní rutinu, do šátku a to už je často rev, protože ji musí uspat manžel, já musím uspat staršího, usne jen se mnou. Nicméně mimco řve a řve do vyčerpání pak usne a budi se co 10 minut, někdy zabere že ji pak dáme do postýlky a spí ale to je málo kdy a předchází tomu rvani. Když si ji vezmu já, je to podobný scénář jen řve méně. Zkoušeli jsme snad už vše, šátek nám vyhovuje ale nedá se odložit, musíme ji celou dobu mit na sobě a často se vším vzbudí, nejsem pak schopna obstarat staršího 3r. V kočárku neusne, zkoušeli jsme gym mix, na rukách řve, použili jsme bílý šum, ticho, postýlku, hlazení, spí ani, neuspavani, jen položení a čekání nic se jí ale nelíbí, nic 🤦♀️ kazdovecerni rvani a dendodenni vztekani v šátku nás už ničí 🤦♀️mimo spánkem je ale vysmata a spokojená. Chodí spát cca po 30-45 minutách, stačí ji málo a už je unavená. Neni prestimulovana, má jednu hračku, v autě taky řve, nikam se s ní nedá. V nositku venku taky rvani než usne. Už fakt nevím 🤦♀️ 🤦♀️děkuji za rady 🙏