Miminko po Covidu

Anonymní
20.1.24 17:39

Miminko po Covidu

Prosím vás, potřebovala bych od vás maminek, co zažily Covid u miminka 8+ a nemůžou se dále zbavit doprovodné rýmy a střídavě vlhkého a suchého kašle.
Dítě už Covid nemá, ale od začátku měl doprovodně kašel a později se přidala rýma a pořád se nás to drží (už skoro měsíc). A pořád se nemůžeme zbavit právě té rýmy a kašle…
Na rýmu momentálně máme klasicky mořskou vodu + 3× denně mám stříknout Nasivin, na kašel 2× denně Mucosolvan, na noc Stoptussin. Už jsem z toho zoufalá a nechci do něj pořád něco cpát, proto se ptám na přírodní alternativy či babské rady, příbuzná mi doporučila: Just tymiánovou mast na obojí, máte ještě s něčím zkušenosti, co by nám mohlo pomoci? Léky už do něj úplně cpát nechci…nechci mu tím ještě nějak víc poškodit imunitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
20.1.24 18:47

Uplne vynechat vsechny leky, na noc nakrajet k posteli cibuli, hodne kojit.
Prejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.24 19:08

@Lucie_Sx
Nekojíme, máme UV. Děkuji za tip.
A nějak zpracovat tu cibuli ještě jinak pro dítě? Vím že jsem o cibuli hodně četla, že je to zázrak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.24 19:15

Dřív jsem slyšela o sirupu z cibule a medu, ale ne od jakého věku se může dávat (vím že med by dítě do roka úplně nemělo a nevím jak na tom je cibule, co se týče vnitřního užití).

• Citovat
  • Upravit
21962
20.1.24 21:14

Na mé děti tyto babské rady a přírodní sirupy nikdy nefungovaly. Vždy jsem to zkoušela a po 14 dnech, kdy se kašle nezlepšily, jsme stejně skončili u stoptussinu a mucosolvanu. Ale pokud ho dítěti dáváš už delší dobu, tak možná ty přírodní věci zafungují. Ještě si lidi dost chválí sirupy ze smrku. Ale koukni se, od jakého věku se může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.1.24 22:01

Inhalátor a vincentku. Dcera si ještě masku na inhalici nevezme, ale foukam ji inhalátorem pod nos. Pak mi ještě doktorka dala návod pro masáž na odhlenění u kojence. Podobně je to popsáno zde: https://www.emimino.cz/…nuquot-7525/

Ze začátku jsem dávala cibuli v medu, ale brzo ji začla odmítat a nevedlo to nikam. Pak jsme jeli ten Nasivin, mořskou vodu a Mucosolvan, ale ta inhalace 3 za den pár minut pomohla neskutečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
20.1.24 22:07

Taky jsem pro inhalaci + bych se zkusila ujistit, jestli doma nemáte suchý vzduch.
V nějaké prastaré knize o rodičovství jsem viděla tip jak „napařovat“ dítě.
Vzít hrnec s horkou vodou/slanou/Vincentkou, dát na zem, dítě do náručí a držet otevřený deštník s přehozeným prostěradlem.
Připadalo mi to dost uhozené, ale kdybych neměla inhalátor, asi bych se k tomu i uchýlila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.1.24 22:15
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Nekojíme, máme UV. Děkuji za tip.
A nějak zpracovat tu cibuli ještě jinak pro dítě? Vím že jsem o cibuli hodně četla, že je to zázrak.

Pro 8 mes nevim.
Dulezite je dychat ty silice, ktere nakrajena cibule odparuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.1.24 23:02
@Kryptozoo píše:
Taky jsem pro inhalaci + bych se zkusila ujistit, jestli doma nemáte suchý vzduch.
V nějaké prastaré knize o rodičovství jsem viděla tip jak „napařovat“ dítě.
Vzít hrnec s horkou vodou/slanou/Vincentkou, dát na zem, dítě do náručí a držet otevřený deštník s přehozeným prostěradlem.
Připadalo mi to dost uhozené, ale kdybych neměla inhalátor, asi bych se k tomu i uchýlila :)

Takhle jsem inhalivala jako malá :D teda mám tak matnou vzpomínku… tak mi mohlo bejt 4,5 nebo 6. a to nejsem žádná pamětnice, jenom asi nebylo nic po ruce, v noci zahleněný záchvat, tak mi rodiče šupli k hrnci s vařící vodou a pod ručník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
20.1.24 23:07

Nasivin vyhodit velkým obloukem. Jak dlouho ho už má?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure