Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Uplne vynechat vsechny leky, na noc nakrajet k posteli cibuli, hodne kojit.
Prejde to.
@Lucie_Sx
Nekojíme, máme UV. Děkuji za tip.
A nějak zpracovat tu cibuli ještě jinak pro dítě? Vím že jsem o cibuli hodně četla, že je to zázrak.
Dřív jsem slyšela o sirupu z cibule a medu, ale ne od jakého věku se může dávat (vím že med by dítě do roka úplně nemělo a nevím jak na tom je cibule, co se týče vnitřního užití).
Na mé děti tyto babské rady a přírodní sirupy nikdy nefungovaly. Vždy jsem to zkoušela a po 14 dnech, kdy se kašle nezlepšily, jsme stejně skončili u stoptussinu a mucosolvanu. Ale pokud ho dítěti dáváš už delší dobu, tak možná ty přírodní věci zafungují. Ještě si lidi dost chválí sirupy ze smrku. Ale koukni se, od jakého věku se může.
Inhalátor a vincentku. Dcera si ještě masku na inhalici nevezme, ale foukam ji inhalátorem pod nos. Pak mi ještě doktorka dala návod pro masáž na odhlenění u kojence. Podobně je to popsáno zde: https://www.emimino.cz/…nuquot-7525/
Ze začátku jsem dávala cibuli v medu, ale brzo ji začla odmítat a nevedlo to nikam. Pak jsme jeli ten Nasivin, mořskou vodu a Mucosolvan, ale ta inhalace 3 za den pár minut pomohla neskutečně.
Taky jsem pro inhalaci + bych se zkusila ujistit, jestli doma nemáte suchý vzduch.
V nějaké prastaré knize o rodičovství jsem viděla tip jak „napařovat“ dítě.
Vzít hrnec s horkou vodou/slanou/Vincentkou, dát na zem, dítě do náručí a držet otevřený deštník s přehozeným prostěradlem.
Připadalo mi to dost uhozené, ale kdybych neměla inhalátor, asi bych se k tomu i uchýlila ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Nekojíme, máme UV. Děkuji za tip.
A nějak zpracovat tu cibuli ještě jinak pro dítě? Vím že jsem o cibuli hodně četla, že je to zázrak.
Pro 8 mes nevim.
Dulezite je dychat ty silice, ktere nakrajena cibule odparuje.
@Kryptozoo píše:
Taky jsem pro inhalaci + bych se zkusila ujistit, jestli doma nemáte suchý vzduch.
V nějaké prastaré knize o rodičovství jsem viděla tip jak „napařovat“ dítě.
Vzít hrnec s horkou vodou/slanou/Vincentkou, dát na zem, dítě do náručí a držet otevřený deštník s přehozeným prostěradlem.
Připadalo mi to dost uhozené, ale kdybych neměla inhalátor, asi bych se k tomu i uchýlila
Takhle jsem inhalivala jako malá
teda mám tak matnou vzpomínku… tak mi mohlo bejt 4,5 nebo 6. a to nejsem žádná pamětnice, jenom asi nebylo nic po ruce, v noci zahleněný záchvat, tak mi rodiče šupli k hrnci s vařící vodou a pod ručník.
Prosím vás, potřebovala bych od vás maminek, co zažily Covid u miminka 8+ a nemůžou se dále zbavit doprovodné rýmy a střídavě vlhkého a suchého kašle.
Dítě už Covid nemá, ale od začátku měl doprovodně kašel a později se přidala rýma a pořád se nás to drží (už skoro měsíc). A pořád se nemůžeme zbavit právě té rýmy a kašle…
Na rýmu momentálně máme klasicky mořskou vodu + 3× denně mám stříknout Nasivin, na kašel 2× denně Mucosolvan, na noc Stoptussin. Už jsem z toho zoufalá a nechci do něj pořád něco cpát, proto se ptám na přírodní alternativy či babské rady, příbuzná mi doporučila: Just tymiánovou mast na obojí, máte ještě s něčím zkušenosti, co by nám mohlo pomoci? Léky už do něj úplně cpát nechci…nechci mu tím ještě nějak víc poškodit imunitu.