Miminko přestalo růst? 33+4tt

325
7.6.22 21:29

Miminko přestalo růst? 34+4tt

Prosím, nemáte někdo podonnou zkušenost? M velké obavy 8o Čekáme holčičku, celé tehhotenstvi je v podstate při každém měření o 3-10 dní větší (krom jednoho měření, kdy byla ale jen o den mensi). PRed 3 tydny byla o 10 dni větší, pred týdnem o den větší (2400g) a ted v pondělí už o 3 dny menší nez by měla být (po týdnu stale 2400g). Prý je to ještě ok ale mě se to nezdá, očividně roste čím dál pomaleji, teď už vůbec týden… Průtok placentou by měly být ok, ale máme t nějaké problémy já mám asi celilakii, vyšlo mi nizke papp-a v 1. Trimedtru, coz muze znscit dřívější kolaps placenty a miminko má ke všemu turneruv syndrom…mám vážně strach. Na kontrolu nás pozvali až za 2 tydny v 36+4tt už přímo do ambulance porodniho sálu. Navíc jsem četla, že právě ten 37tt může být kriticky pro úmrtí plodu v děloze… Pořád musím myslet na to, že se mi holcicka do té doby udusi, nebo umře „hlady“. Bojím se, že se to nějak podceni, ale vlastně vůbec nevím, co teď dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
7.6.22 21:45

Tak ony ty odhady jsou jen odhady… Ale můžeš si podle mě zaplatit ultrazvuk i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
7.6.22 21:46

To měření prováděl stejný doktor na stejném přístroji? Můžeš si zkusit nechat ten odhad udělat ještě někde jinde. Já po své trojnásobné zkušenosti nemám k UTZ odhadům váhy příliš důvěru a moc nechápu, proč se stanovují tak často. Vycházela bych z toho, že průtoky jsou v pořádku, a věřila sobě i miminku. Což tebe ale asi neuklidní. Tak aspoň držím palce a je mi líto, že musíte pořád řešit nějaké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
7.6.22 22:04

Naprosto chapu tvuj strach (pamatuji si te z diskuze s nizkym Pappa, taky mi vyslo nizke) klidne bych sla nekam jinam na placeny ultrazvuk a znova zkontrolovat znova prutoky, nebo proste jen jiny nazor..pohyby citis normalne?
A prihodim svoji zkusenost, mne v minulem tehotenstvi vysel jednou vahovy rozdil snad o kilo jinak po tydnu a jednou dokonce miminko podle odhadu zhublo asi 300g..takhle ke konci to neni uplne presne..nicmene pokud mas pochyby tak to nech znova zkontrolovat, nikdo ti hlavu neutrhne a zit ten zivot pak taky misto tebe nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
7.6.22 22:10

Pokud má miminko Turnerův syndrom, může být zpomalení růstu dáno i tím.
Každopádně, jak bylo psáno výše - jsou to odhady. Čím je dítě větší, tím méně jsou ty odhady přesné. Já měla 3 týdny stejný odhad 2,5kg a mimčo mělo na porodním sále 3,1. Jsem PA nevěřila a poprosila ji o převážení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
7.6.22 22:13

@lilith123 Pořád je to jenom odhad. U druhého syna jsem byla ve čtvrtek v poradně a váhový odhad byl cca 2500kg. Druhý den mi nebylo dobře a večer jsem odfrčela do nemocnice, kde udělali UTZ a odhad byl 2200g. Těhotenství v tu chvíli probíhající 37. týden a velikostně odpovídal 33. týdnu. V pondělí mi dělali odhad znova, váha stále 2200g a velikostně 33. týden. Převezli mě do jiné nemocnice a tam odhad 2300g. Druhý den sekce a syn se narodil s váhou 2450g. Takže toliko k odhadům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
7.6.22 22:27

Moje prvorozená taky od 33. týdne málo přibývala. Sledovali průtoky, vyvolávali na termín. Papp bylo taky nízké, jinak vše ok. Pak se zjistilo, že byla strašně malá placenta. Tak asi už nestačila mimčo vyživovat. Narodila se ve 40+1 s 2790g a zcela zdráva.
Jinak odhady se můžou mýlit. U první měřili přesně, u druhé měřili víc - odhady byly přes 3 kg - nakonec se taky narodila s 2730g ve 40+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.22 06:22

Me mala od 3.screeningu take spatne pribirala, ke konci uz vubec, takze porod vyvolavali. My ale mely zhorsene prutoky, mimo stanovene rozmezeni, to byly teprve strachy :roll:. Takze neboj :kytka: jsi hlidana, to je dulezite

• Citovat
  • Upravit
325
8.6.22 10:17

Zakladatelka

Prosím, v kterém týdnu se chodí na 3. screening? A to dělá lékař v poradně, nebo někde pracoviště jako 1. screening… my to máme trochu jinak, od cca 17tt navštěvujeme rizikovou poradnu v porodnici co 3 tydny, kde myslím kontroluji vždy vše i s ultrazvukem, takže jsme měli jen 1. screening v brněnském Prenazalu a pak už jen tu poradnu… teď jsem 34+5tt, na kontrolu jdeme do ambulance porodniho sálu 36+4tt, tak přemýšlím, jestli se na ten 3. screening nezkusit někam vecpat během těch 11 dní, nebo jestli to nemá uz smysl a dát miminku šanci, aby trochu přibralo do té kontroly na porodním sále… ale ta hrůza, že teď něco v úplným závěru podcenim je teda velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
8.6.22 10:25

Zbytečne se nestresuj, miminka rostou různé a odhady fakt nejsou přesne! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
8.6.22 11:02

@lilith123 Chodim od prvniho screeningu do rizikove ambulance na Obilnak a delali mi 3. screening tam - nekdy 30-32.tt, vypadalo to uplne stejne jak vsechna ostatni vysetreni, protoze v rizikovce se pokazde kontroluje to, co u fyziologickych gravidit na 3. screeningu. Take tam chodim co 3 tydny, ted jsem 35.tt a uz budu chodit casteji. Muzes se ale klidne objednat na 3. screening znova do prenatalu, nebo se tam objednat na konziliarni ultrazvuk (sla jsem tam jako samoplatce v 18.tt k Vlasinovi s podezrenim na Edwardse)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.22 11:51

@lilith123 dela se mezi 30-32 tt na specializovanych pracovistich jako ostatni screeningy. Hodnoti se tam vse ohledne mimca-organy, miry, prutoky atd. Neboj, kdyby bylo potreba se nejam objednat, tak by ti to urcite rekli ;) takhle to asi kontroluji sami… Muzu se zeptat, jak to chodi v te rizikove poradne? co ti vse kontroluji? take me to ceka 8o

• Citovat
  • Upravit
325
8.6.22 12:32

Riziková poradna

Kontroly jsou častěji (minimálně co 3 tydny, nebo dle aktuální potreby), pokaždé se také dělá ultrazvukvcrtne průtoku placentou. Jinak normálně tlak a moc pokaždé, po 20. tydnu zátěžový test na cukrovku a občas krev (asi anemie apod.+ dle potřeby/,potizi u matky).

Mně to hodně uklidnilo po celou dobu, hlavně ty časté kontroly + paní doktorka se orientovala v mojí medikaci a posílala zprávy mému psychiatrovi. Můj normalni gynekolog se mě na leky ani neoptal.

@Anonymní píše:
@lilith123 dela se mezi 30-32 tt na specializovanych pracovistich jako ostatni screeningy. Hodnoti se tam vse ohledne mimca-organy, miry, prutoky atd. Neboj, kdyby bylo potreba se nejam objednat, tak by ti to urcite rekli ;) takhle to asi kontroluji sami… Muzu se zeptat, jak to chodi v te rizikove poradne? co ti vse kontroluji? take me to ceka 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.6.22 12:39

@Grety uvažuji o té konzultaci ještě u Vlasina. Byli jsme tam v 24. tydnu, protože holcicka má Turneruv syndrom. Jinak na Edwardse jsme také měli podezření někdy po tom 1. screeningu, to bylo pro mě fakt hrozné období. Držím Vam palce, na obilnaku jsou také moc hodní, byla jsem tam na jednu noc na pozorování a byli moc pečlivi a laskavi, i když musím říct, že ve FN Bohunice se mi zdají zkušenější, respektive nemám tam pocit, že se na mě učí super mladí lékaři. Na tom Obilnalu mi dělala při příjmu vstupní vyšetření mladá lékařka, na kterou jsem měla chuť řvát ku*va, co je to s tebou ženská, protože to od ní fakt bolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.6.22 12:41

@Takco na jsem taková ostrazita, jelikož u mě i miminka se vyskytují 4 faktory, které každý sam o sobě je hodně rizikový pro rustovou restrikce plodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí