Miminko přestalo růst? 33+4tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
8.6.22 12:46

@Grety ty pohyby jsou u nás těžké sledovat. 3 dny mám takové pohyby, že si říkám, jestli mrne nepotřebuje exorcistu a pak ho 2 dny sotva cítím. Už dvakrát jsme jeli na pohotovost, protože se třeba víc jak půl dne prostě nemohla. Ale teď je to zrovna ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
219
8.6.22 13:33

Odhadům bych moc nevěřila. První měla dle odhadů 2,2-2,4kg poslední 2mesice. Dokonce i v den porodu byl odhad 2,3kg. A narodila se s 3,1kg. Jen byla kratší a oplácanější.
V téhle velikosti jsou již důležité hlavně průtoky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
8.6.22 14:44

@lilith123 s prvni dcerou (6.tehotenstvi) jsem chodila od 30.tt do rizikovky do Bohunic a tam se doktori hodne tocili. Chodila jsem hlavne kvuli prutokum (u me jsou rizika kvuli hematologii), screenigy tehdy vsechny ok a zdrava dcera. Ted chodim na obilnak porad ke stejne Dr., ze stejneho duvodu, ale uz do toho prvniho screeningu aby mi redili krev a kontrolovali prutoky. Ted screening vysel v sede zone, na nipt jsem nakonec nesla, Vlasin podle ultrazvuku rikal, ze miminko vypada zdrave, edwardse vyloucil. Tak doufam, ze ma pravdu malej se narodi taky zdravy. Mela jsem riziko rustove restrikce a nizke pappa. Rustova restrikce se zatim nepotvrdila a snad tedy uz riziko pominulo (momentalne ma odhad 2,5kg v 35.tt). Ja bych na tvem miste k Vlasinovi sla, on te uklidni, budes vedet ze holcicku zkoukli dva doktori a ze je vsechno tak jak ma byt. Zas tak drahe to neni a za ten klid to stoji.

Jinak na Obilnaku i v Bohunicich se doktori celkem toci, potkala jsem stejne tvare v obou nemocnicich. Poprve jsem rodila v Bohunicich a byla jsem spoko, ted budu rodit na Obilnaku (je to pro nas ve vsem jednodussi), tak doufam, ze to bude taky ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.6.22 18:24

Mě se něco podobného stalo, ve smyslu do 34tt všechno OK, splňovala percentily a všechno. Pak jsem byla v 36tt u jineho doktora a najednou mi rekl stejny odhad jako v tom 34tt. Byla jsem z toho desne spatna a do toho se mi zvedl tlak. Tyden na to me poslala porodni asistentka na monitory, pro jistotu a ty dopadly OK. Na dalsi kontrole v 38tt mi rekli, ze mala je mensi, ale aspon to vypadalo, ze od toho 34tt pribrala pul kila (dle odhadu), pro jistotu mi merili prutoky a ty pry byly OK. Vcera jsem byla na kontrole ve 40tt a mala pry za ry 2 tydny pribrala odhadem cca 200 gramu. Doktorka mi ale rikala, ze uz se ji spatne meri, ze ma hlavicku hodne dole v panvi. Pry je fakt mensi, ale pry je to v norme, tak ted jsem klidnejsi, nez pred tim, ale uz se teda taky nemuzu dockat patku kdy mam jit zase na monitory a popravde se modlim, aby me nenechali dlouho prenaset, aby se nahodou neco nevyprasilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.6.22 20:12

@Enufi pomodlím se vás a za miminko, určitě to dobře dopadne, uz to máte opravdu za par

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.22 10:06

@lilith123 Jo, mám podobnou zkušenost. S tím teda, že syn pak dokonce dle UTZ hubl. A já pak týden před porodem měla preeklampsii. Ve 36+0 jsem šla nakonec na císaře. Příčinou prý byla placenta, která byla dle doktora „na s. račky“ a měla jen třetinu váhy, kterou měla mít. Pravděpodobně se na tom také podepsal příliš nízký krevní cukr. Syn měl při narození něco těsně nad 2 kg. Nicméně to v pohodě zvládl. Jako jo, není to ideální start do života, ale zase to není většinou ani žádná tragédie.

• Citovat
  • Upravit
325
11.6.22 18:37

Slabnouci pohyby

Ženy, já už nevím:( ještě ve čtvrtek byla holcicka pohybově velmi aktivní, včera v pátek jedna rano skytavka a pak naprosto minimální pohyb celý den. vecer jsme jeli na pohotovost do porodnice, monitor prý perfektní, ultrazvuk včetně průtoku placentou a hlavičkou úplně ok.mudr se ptal na pohyby teď na pohotovosti, tak jsem řekla, že během monitoru jsem pohyby cítila. poslali mě domů, že mám být v klidu. A dneska jsou pohyby ještě slabší. celý den ležím, takže bych to fakt nepřehledla. vim, že se říká, že jak miminka rostou, pohybu může být méně, já jsem teď 36tt, ale holcicka je spíš menší. Vubec nevím, co dělat. Rekli mi, že mám přijet kdykoliv se mi pohyby nebudou zdát…ale to mám jako furt jezdit na pohotovost? Nejraději už bych porodila, tohle je pro mě fakt hrozný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2866
11.6.22 19:27

@lilith123 a zkoušela si nějak šťouchat? Piješ dostatečně?
Mě si umí prcek taky lehnout tak, že o něm nevím celé dny.. ale když si prohmatam břicho, tak už je dost velký, takže nahmatku třeba zadek.. a když ho lehce pritlacim, tak se hned začne převalovat.. nekope, ale hodně se mele..

V tomto týdnu už to bývá běžné, že jsou děti klidnější.. ale pokud se ti něco nezdá.. tak klidně jeď.. jak se říká radši 100× zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
11.6.22 19:48

@Veveka0 my to tak máme už někdy od 26tt…10 dní radi jak černá ruka, pak 2 dny slabší, 1 den pak vubec nic…už jsme kvůli tomu byli 3krat na pohotovosti, vlastně 4krat ale jednou tam byly i nějak posličky, drobne krvácení (asi 10 dni zpatky). Dřív fungovala čokoláda, káva, stouchat do zadečku, lehnout si na levý bok… ty poslední dny už ale nefunguje nic. Ty pohyby jsou fakt malinký a výjimečný. Ale když je to včera zkontrolovat všechno včetně těch průtoku placentu… ja už chci fakt porodit, holcicka je sice malá, ani ne 2,5 kg teď, ale pry už by to bylo ok… skoro si říkám, jestli se nehybe kvůli tomu, že já sama se cítím fakt mizrrne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5380
11.6.22 23:56
@lilith123 píše:
@Veveka0 my to tak máme už někdy od 26tt…10 dní radi jak černá ruka, pak 2 dny slabší, 1 den pak vubec nic…už jsme kvůli tomu byli 3krat na pohotovosti, vlastně 4krat ale jednou tam byly i nějak posličky, drobne krvácení (asi 10 dni zpatky). Dřív fungovala čokoláda, káva, stouchat do zadečku, lehnout si na levý bok… ty poslední dny už ale nefunguje nic. Ty pohyby jsou fakt malinký a výjimečný. Ale když je to včera zkontrolovat všechno včetně těch průtoku placentu… ja už chci fakt porodit, holcicka je sice malá, ani ne 2,5 kg teď, ale pry už by to bylo ok… skoro si říkám, jestli se nehybe kvůli tomu, že já sama se cítím fakt mizrrne

Tesis se na ni? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.6.22 04:02

@Takco moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
12.6.22 08:44

Já mám taky věčné nervy s pohyby… Začaly hrozně pozdě (cca 25tt, placenta vzadu) od té doby to není žádná hitparáda, že by mě nějaký bolel nebo budík že spaní, to ani náhodou. Kde je hlava a zadek taky nerozeznám. Po 20 TT jsem si koupila angelsound, což mě uklidňovalo do chvíle, než jsem zjistila, že i když srdce bije a pohyby jsou horší, může to být problém. :D nicméně už si taky nic přeju porodit, jsem ale dva týdny za tebou, tak ještě musím do bezpečné hranice vydržet. Na kontroly jednou za měsíc, i v porodnici mě budou chtít vidět jen jednou a pak až u porodu. :? Držím palce, ať je vše v poradku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
12.6.22 09:46

@lilith123 Hele tak co kdyby ses nechala hospitalizovat? 2 tydny v nemocnici zvladnes a v 38+0 ti ji muzou vyvolat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.6.22 10:52

@wiwiOL no když cítíš pohyby pořád takto méně, tak je to prý ok… nebezpečné jsou výrazné změny, což se právě děje nám… moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.6.22 10:58

@Grety no začínám nad tím silne uvažovat, zítra asi zavolám do té poradny, co s těmi pohyby a rustem že ani mě mě teda taky je dost blbě, už ani nespím…takhle to fakt nejde dal…zítra budu 35+4… to jsou de facto ty dva týdny už jen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí