Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam takovou otazku, mozna uplne blbou, ale je to me prvni dite, tak nevim
Mazli se s vami vase miminka? Mam dceru, jsou ji tri mesice a mam pocit, ze se vubec nechce nechat pomazlit. Je na to jeste mala? Kdyz si treba lehnu a vezmu si ji briskem na sebe, tak se hned odtahuje a kouka kde co lita nebo se zacne vztekat.. Na ruce taky moc nevydrzi, porad se krouti. Kdyt ji dam pusinku, tak obcas zacne fnukat..
Je mozne, ze se to jeste zmeni? Na tohle jsem se moc tesila a ono nic..
Asi není moc kontaktní no. Moje dítě je zas nejspokojenejsi když je na mě nalepené, pusinkuju a hladim ho, někdy bych brala trochu min toho mazlení, protože zas chce být celý den na rukou a jak ho chvíli odložím je zle ![]()
@klenott píše:
Ahoj, mam takovou otazku, mozna uplne blbou, ale je to me prvni dite, tak nevimMazli se s vami vase miminka? Mam dceru, jsou ji tri mesice a mam pocit, ze se vubec nechce nechat pomazlit. Je na to jeste mala? Kdyz si treba lehnu a vezmu si ji briskem na sebe, tak se hned odtahuje a kouka kde co lita nebo se zacne vztekat.. Na ruce taky moc nevydrzi, porad se krouti. Kdyt ji dam pusinku, tak obcas zacne fnukat..
Je mozne, ze se to jeste zmeni? Na tohle jsem se moc tesila a ono nic..
Ještě se to klidně může změnit. Moje princezna taky nechtěla a teď se jí nemůžu zabavit celý den na mě nikto jí nesmí vzít a já se těším až začne chodit protože už to je fakt psycho.
@klenott Může to přejít syn byl taky nekontaktní stačily mu 2-3 hodiny v šátku a víc nepotřeboval. Teď mu jsou 4 a mazlí se rád. Kamarádky dcerce ta nekontaktnost zůstala, ale ona je asperger, tam je to způsobeno trochu něčím jiným.
Tohle dělal můj syn taky
ale nosit se chtěl a nesmím se nikam vzdálit. Teď od devátého měsíce nastala změna a mazlí se rád. Sám mi přijde dát pusinku a pomazlit se
podle mě oni když jsou takto malý tak to ještě nechápou, že to mazlení můžou oplatit a že je to příjemné. Syn třeba nikdy neusnul u mě na břiše. Nechce se mnou spát ani v posteli, potřebuje svůj osobní prostor už od narození ![]()
Má první dcera nebyla mazlivá, nesnášela být u nás v posteli, potřebovala svůj prostor. Před 2.rokem se mazlit začala. Teď jí budou 3, je hodně kontaktní, ale jen když má náladu. Druhá dcera je mazlivá od narození. Bude jí 1,5 roku a mazlí se i se sousedkou a návštěvami 😁 😁 😁
@Janakatabara píše:
Má první dcera nebyla mazlivá, nesnášela být u nás v posteli, potřebovala svůj prostor. Před 2.rokem se mazlit začala. Teď jí budou 3, je hodně kontaktní, ale jen když má náladu. Druhá dcera je mazlivá od narození. Bude jí 1,5 roku a mazlí se i se sousedkou a návštěvami 😁 😁 😁
U nas naprosto stejne! Prvni mazliva az od 2let, druha mazliva od narozeni.
Naše malá se taky nechtěla takhle malinká moc chovat a teď 2,5r je to úplnej mazel a nejlepší by bylo kdyby ji tatínek pořád nosil.