Miminko spí 10 hodin - budit?

Anonymní
28.2.24 07:14

Miminko spí 10 hodin - budit?

Ahoj holky, prosím o radu. Naše malá je schopná od narození prospat celou noc, teď ve třech měsících zvládá občas i 10 hodin v kuse. S kojením problém nemáme, já mám mlíka dost a když má hlad, tak se v noci probudí, jindy vydrží spát. Četla jsem ale, že jako prevence syndromu náhlého úmrtí je dobré dítě po 6 hodinách probudit, aby nedošlo k zástavě dechu při hlubokém spánku. Já jsem samozřejmě ráda, že se vyspím, tak mám dilema jestli budit, nebo ne. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22512
28.2.24 07:17

Jestli pribira na vaze, jak ma, tak bych v noci nebudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 07:20

Přibírá pěkně, možná až moc😃 mám strach opravdu jen z toho SIDS. Jinak je všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
53190
28.2.24 07:24

Dcera mi taky spala od porodnice 7-9 hodin v kuse, nebudila jsem. Žloutenku neměla, přibírala jak má. Jediný problém byl, že jsem v noci musela odsávat aspoň jednou prsa, jinak bych pukla :lol: Takže za mě taky nebudit. Pro svůj klid si můžeš půjčit monitor dechu, ale za mě je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 07:24

Jinak jí máme v noci v postýlce na monitoru, ale vím, že i ten nemusí miminko zachránit, pokud k zástavě dechu dojde.

• Citovat
  • Upravit
74217
28.2.24 07:27

Pokud není nutné budit, tak nebuď. Taky jsem měla všechny tři spáče. Jak se večer napili mléka, tak celou noc spali. Budili se sami kolem 5-6 h. Mléko. Přebalit. A spalo se klidně do 8 h dál. Jediná výjimka, kdy jsem musela budit po 4 hodinách byl syn. On měl od narození celé šestinedělí ATB. Napřed nitrožilně na JIP, pak stříkačkou. Jeho jsem musela pravidelně po čtyřech hodinách budit, aby pil. Jak jsem pak po šestinedělí přestala dávat léky. Přestala jsem ho budit a on si začal celou noc chrnět. Když dlouho spali, tak jsem chodila poslouchat k postýlce v noci, jestli dýchají. Ale nebudila jsem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
28.2.24 07:28

No, já jsem budila, a kdybych věděla, co bude po nocích předvádět od půl roku, tak bych se radši vyspala😁. Pro SIDS jsou jiné, mnohem rizikovější faktory. Hlavně ať spí na zádech a bude to dobrý.

• Citovat
  • Upravit
22897
28.2.24 07:37

To máš štěstí, ma první dcera nespala víc jak 4h vkuse, za to druhá spala taky krásné celou noc. Přibývala, mléko bylo, tak jsem nebudila..zlomilo se to kolem 6 měsíce.
Když máš ten monitor, byla bych v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
28.2.24 07:44
@Anonymní píše:
Jinak jí máme v noci v postýlce na monitoru, ale vím, že i ten nemusí miminko zachránit, pokud k zástavě dechu dojde.

Osobne si myslim, ze pokud k SIDS opravdu dojde, nemas stejne moc realnych sanci dite zachranit, takze bych se tim pokusila nenervovat a uzivat si, ze ti mimco tak krasne spi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
28.2.24 08:05

Nebudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
28.2.24 08:49

Urcite budit, ja budila po 5ti hodinách. Protože se může stát, že miminku klesne cukr a může jít do hypoglykemickeho šoku. Co je na tom pravdy, netuším 🤷‍♀️ rikala mi to dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.2.24 09:03

Panebože nebudit! Moje dítě tolik nenaspalo za celých 24 hodin :mrgreen:
Kamarádka měla taky spáče a dr. jí doporučila první měsíc nechat max 5 hodin, pak už ať si spí, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
28.2.24 09:28

Nám doktorka říkala, že v šestinedělí budit často, po šestinedělí alespoň po 5 hodinách a po třech měsících nebudit vůbec, pokud miminko normálně přibírá a ty nemáš problém s nočním nekojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
28.2.24 09:53

Syn spal, jak potřeboval, někdy se budil častěji, někdy vůbec. Přibíral hezky na váze, tak jsem byla ráda, že v klidu spíme. Byl v postýlce bez monitoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
28.2.24 11:00

Mi říkal doktor nebudit. Pokud prospívá a přibírá nechat spát jak chce. že si ji pak akurát zase naučím jíst v noci. Tak se nají to co potřebuje přes den. Spala v kuse 8-9hodin, pak se nakrmila a spala ještě 2-3 hodiny. Zlaté miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí