Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dvou měsíční holčička usíná každý večer kolem 19-20.h a budí se cca kolem půlnoci až jedné ráno a potom už moc nechce spát, kojím. Je to tak přibližně týden, předtím se vždy budila co 2-3h na kojení. Prodlouží se spánek na celou noc až do rána nebo už to tak bude mít pořád?
později spát ji dávat nebudu, usíná sama únavou, přes den moc nespí max po půl hodine až hodině během dne asi 4h dohromady
snad to je srozumitelné
![]()
Mladší syn se budil „až“ ve 3, tlačilo ho kakání, pak už ani prso nechtěl. Takže čím dřív jsem se hecla, vstala, vyrourkovala, umyla ho, tím dřív jsme byli zpět v posteli. Ne že by pak nějak extra spal, ale aspoň neřval a mohla jsem klimbat já. A po 5 definitivně vstávat. V půl sedmý už byl grogy a šel spát, ale to už já nemohla kvůli staršímu.
Opravdu si myslíš, že to tak bude mít napořád???
Je to 2 měsíční dítě, stále si upravuje režim, takže co bys chtěla. Dodoržuj rituály, jako koupání a krmení ve stejný čas, a vše se bude měnit. A takových probdělých nocí ještě bude…
Příspěvek upraven 30.05.18 v 22:24
Jo a přešlo to. Přišly zase jiné rušiče spánku, zlozvyk na flašku se šťávou, růst zubů, nemoci… Spatcelou noc začal cca v 1,5r, načež si za půl roku usmyslel, že nechce noční plenu a budil se třikrát za noc na záchod, většinou se řevem ![]()
@pannda píše:
Opravdu si myslíš, že to tak bude mít napořád???Je to 2 měsíční dítě, stále si upravuje režim, takže co bys chtěla. Dodoržuj rituály, jako koupání a krmení ve stejný čas, a vše se bude měnit. A takových probdělých nocí ještě bude…Příspěvek upraven 30.05.18 v 22:24
No, minimálně do puberty
![]()
Souhlas, dodržuj rituály, já třeba prostě v noci nepovolila a byl spací režim, hladili jsme, kolíbali, šeptali, byla tma, neexistovalo, že bychom si „šli hrát“.
Taky se mi malý budil kolem druhé ráno. Každý večer jsem vykoupala, nakojila, uspala a nejdéle ve dvě byl vzhůru a třeba dvě hodiny. Neplakal, ale vydává od narození tak hlasité zvuky, že u toho se fakt spát nedalo. Dneska je mu 6,5 měsíce a spinká mi od osmi do tří, pak se trochu nápoje a spinká dál. Vstává okolo šesté, když mám štěstí, vydrží do sedmi..upraví se to, ještě nerozezná noc a den…
I kdyz mame postylku vedle v pokojicku a mala tam je od narozeni, vzdycky jsem k ni chodila potme, potichu. Co nejmene rusivych vjemu kdyz ma noc. Ani moc nemluvit.
Spi celou noc od 2.5 mesicu. Do te doby byvala vzhuru od 17.00 do pulnoci i dyl, kdyz mela blby den. Zlomilo se to vice-mene samo (pomohl dudlik). Zatim v 6 mes. ji to drzi. Mozna se to zase zmeni.
Kazdopadne nezoufej, tak male ditko bude kazdy tyden spat jinak ![]()