Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, není to špatné, miminka se prostě různě hýbou, zkouší, objevují, co umí.
Ahoj, syn dělal úplně to samé. Chodili jsme taky na fyzio a pro doktorku i fyzioterapeutku jsem si to natočila, protože to před nimi taky nikdy neukázal. Syn to dělal i v kočárku, prostě kdykoliv, kdy se zrovna nudil.
Až začal syn lézt a chodit, tak to přestal dělat. ![]()
Ano i tohle miminka dělají.
Nehledej zbytečně problém tak kde není.
@Anonymní píše: Více
mně by naopak znepokojilo, kdyby miminko ručičkami netřepalo
Ahoj, maminky mám dotaz. Miminku bude 6 měsíců a všímám si, že často, když leží na zádech a nemá v ruce hračku, tak má ruce zvednuté a krouží jimi, “startuje motorku”, ale i třepe, u toho někdy piští, kope nožičkami… no prostě hodně v pohybu. A jindy to nedělá vůbec, někdy si v klidu prohlíží svoje ruce, žužlá je, má je volně položené.. je to tak 50/50.
Když mu podám hračku, ihned to ustane, začne si všímat hračky (a buď si hraje, nebo ji švihne o zem a zas začne kroutit rukama). Vývoj je jinak OK. Nechce se moc otáčet přes jeden bok, takže na to máme od fyzio vojtovku. A na tohle mi fyzio řekla, že jen mírně svalové napětí, ale zrovna to tam neukázal.
Dělaly to vaše děti také? Já si říkám, že ma asi jen dost energie, ale trochu se bojím aby to nebylo neco špatného? Nahlodala me fyzio, s tim zvýšeným svalovým napětím..
Diky