Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neplašit. Některé ženy zjistí těhotenství až třeba ve 4-5 měsíci. Já bych se toho nebála. Kámoška to zjistila dokonce v 6tém. Doktor jí sice vynadal, ale s tim nic jiného neudělal
Já bych se toho až tak nebála, ačkoliv nechápu důvod, proč k dr nezajdeš.
Ahoj, no to nevim jestli je to moc spatne, nekdo to treba zjisti az v to druhem-tretim mesici… a muzu se zeptat proc driv nemuzes? Protoze treba ja kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna letela jsem hned k doktorovi jak splasena, protoze jsem to potrebovala mit potvrzene a vedet, ze je vsechno ok.. a navic kolem 11 tydne se delaji docela dulezite testy ![]()
ahoj, no ber to tak, že kdyby se plod měl přestat vyvíjet, tak doktor by v tak raném stádiu těhotenství stejně nic udělat nemohl......ten začátek je bohužel buď a nebo…Držím palce a gratuluju ![]()
Ahoj, já jsem krvácela, takže jsem pořád myslela, že mi ty prsa vyrostla jen tak
Nechtěla jsem tomu věřit, u Dr. jsem byla až v 10 tém týdnu.. Vše bylo ok a nikdo mi nevynadal ![]()
Anonymní píše:
Zdravím potřebuju poradit,jsem nejspíš na uplném začatku těhu.K dokrorovy mužu až tak až bych byla ve druhýn-třetím měsici!!je to moc špatné?muže se mu něco stát?neuveřitelně se bojím,ale dřív nemohu…
Myslím,že druhý měsíc je na návštěvu Dr. úplně akorát. Uvidí na UZ už i srdíčko. Dříve by viděl jen bublinku a stejně by si tě pozval až za dýl. Neboj!!! Těhu průkazka se vydává obvykle stejně až okolo 10-12 tt,nic neprošvihneš. ![]()
Návštěva ve 2-3 měsíci je uplně vpohodě a běžná. Když tam přijdeš dřív, stejně ti dr nic moc neřekne
vzdyt prece nikomu rikat nemusis, ze jsi byla u doktora ne??
Kamarádka dostala vynadáno hlavně proto, že pracovala na rizikovém pracovništi, jinak by to bylo v pohodě. Ona měla ms až do 5tého měsíce. Doktor nad ní kroutil hlavou, jak je možné, že to netušila, jenže ona jen přibrala, jinak jí nic nebylo. Já bych se toho fakt nebála, pokud bude vše v pořádku, tak proč ne. Při komplikacích (bolesti, krvácení..) bych klusala ihned. Jinak já osobně jsem na první kontrole byla až 11tt, a to jsem věděla, z testů, že jsem těhotná. Držim pěsti, ať vše dobře dopadne ![]()
Já si taky myslim, že druhý a třetí měsíc je ok. V pátém měsíci je to asi problém už jen v tom, že se propásne prvotrimestrální screening.
Ne, naopak, tak by se měli ženy k dr objednávat, ne tam letět s mokrým duchem na testu, na utz by stejně nic vidět nebylo, zbytečně se pak čeká, zda to není mimoděložní, zda bude srdeční akce, prožila jsem jednou a stačilo. V druhém jsem šla ve 13.tt, teď nevím, kdy půjdu, už týden špiním, jsem 5+0, asi půjdu trochu dřív, ale alespoň tak, aby už byla srdeční akce, takže dřív jak za 3týdny ne.
(já nevím, že ani doktoři nemají rozum a jsou schopní objednat na potvrzení těhu, když je jasné, že je to moc brzy, asi že jim pojišťovna proplatí všechny ty utz
)
Zdravím potřebuju poradit,jsem nejspíš na uplném začatku těhu.K dokrorovy mužu až tak až bych byla ve druhýn-třetím měsici!!je to moc špatné?muže se mu něco stát?neuveřitelně se bojím,ale dřív nemohu…