Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
my máme 2 psy a mimču nejsou ještě 3 týdny. Řeším to tak že ráno vyvenčí manžel, v poledne když malá tvrdě spí, tak vyběhnu s chůvičkou (kdyby hvízdala nannynka tak ve 3.patře jsem za chvilku), když nespí, tak si jí vezmu pod bundu (nosítko zatím nemáme, ale není to špatnej nápad). Odpoledne jdeme s kočárkem, včera jsme šli dokonce za tmy - už se brzo stmívá.
Bydlíme v prvním patře, z počátku jsem s naší fenkou vylítla ven, když malý usnul v postýlce, chůvičku s sebou. Byla to otázka 3 minut. Stejnak jako kdybych šla třeba na záchod. Jinak kolem 11 pravidelně chodíme na hodinovou procházku do lesa, malý v šátku. Když je hodně špatné počasí,jde se psem do lesa navečer manžel nebo já někdy bez prcka. (máme opravdu živé tele, musí se vylítat každý den)pokud máš psa, který potřebuje na déle, páč musí očůrat ty rohy apod., tak mi přijde dobré dát malého do šátku nebo nosítka a vyrazit. já ho do šátku nijak nenavlíkám, nasadím jen čepičku a strčím pod teplou bundu. úvaz už mám taky za chviličku, někdy si ho nechám v šátku i po venčení a např. v klidu uvařím nebo utřu prach apod. Často mi totiž v šátku usne a nechci ho budit vyvazováním.
Ahoj, já jsem si teda nečetla příspěvky, spíš jsem jen proletěla. Ale my máme taky pejska, který je teda na zahradě, ale je to větší, aktivnější plemeno, které potřebuje denní procházky aspoň 5km. Řešíme to tak, že jsme si pořídily šátek na mimi a venčíme společně. Miminku je v šátku teplo, vyspí se v něm a pejsek se proběhne. V tuhé zimě bych to asi řešila jinak, ale prý je v šátku větší teplo než v kočárku - hřeje hlavně maminka. Asi bych vyběhla jen na chvilku. NEchat dítě doma a vyběhnout s chůvičkou mi přijde nebezpečné. Zase na druhou stranu já taky když jdu na zahradu tak mám dítko doma a jdu schůvičkou. Asi je to to samé. ![]()
ahoj, když s emalý narodil, měl pes skoro rok
je to říjnové mimi.
pes byl zvyklý na prochajdy v lese, byli jsme tam skoro každý den. pak byl průšvih v tom, že jsem byla s malým skoro měsíc ve špitále, narodil se předčasně, pes byl najednou sám dlouho doma, začal zase kousat papuče, apod. když už jsem pak byla doma, malého jsem navlíkla do kočárku a šli jsme dvakrát denně ven. ale když pršelo, nebo byly mrazy, tak jsme ho jen pustili na zahrádku před domem, to mu stačilo, nemá to taky nijak moc rád, být v dešti..
ted je to jiné, malý bude mít dva roky, jezdí na motorce, u všeho s ezastavuje, takže jdeme třeba 500 m i hodinu.. a to psa nebaví.. takže pes tahá a malý stojí… pes má skoro 20 kg, ale svalů.
k zakladatelce, pejsek si holt bude muset odvyknout na to noční venčení.. nechtělo by s emi mimčo tahat z vyhřáté postýlky v deset v noci, aby se pes vyčural.. anebo si fakt vzít tu chůvičku..mně to nepřijde jako špatný nápad… my jsme tak i balili auto na dovču, když byl malý ještě mimčo, a ta je asi 30 m od baráku.. ono i kdyby ta chůvička houkala, tak se to mimi většinou lekne a začne zase dýchat.. my jsme k němu vybíhali dvě patra v baráku, když to houkalo a přestalo to většinou, než jsme doběhli… držím pěsti, at je vše OK ![]()
Ještě jednou moc děkuju. Asi se začnu shánět po nějakém šátku, nosítku atd.
No a pro jistotu zkusíme i ty chůvičky, kam až mají dosah, ale to asi jen pro nejnutnější řešení. Bydlíme totiž až úplně nahoře v posledním patře… ![]()
mám dva psíky,bydlím v paneláku a měsíční miminko-talže mám všechno za čerstva-u nás je to tak,že přítel venčí ráno a já je beru dopoledne a odpo na procházky s kočárkem
většinou dopoledne beru jen toho velkýho na nákup a tak… a večer se s venčení střídáme… v mega zimě malýho navleču a pojedeme třeba jen na půl hoďky-oni moji psíci nejsou milovníci zimy,takže to je v poho…neboj se toho určitě si na režim najedete a nejdete co bude i pro pejska dobrý
Kápnu božskou
, od narození chodím psy aspoň na chvilku vykopnout na pole, i když jsem sama s malou. Ona místa se mi po porodu dávala dohromady o něco déle, takže jsem skoro tři týdny nevydržela ve svislé poloze moc dlouho. Takže než bych připravila kočár a dala do něj malou, tak sotva bych vyšla před bránu, mohla bych to zas točit domů
Takže jsem jí spící nechala doma, spala furt. Když byla trochu starší, tak po ránu se vždycky celkem dlouho zabaví sama, takže taky v poho. Manžel samozřejmě taky funguje, ale ne vždy tu je.
Kailovko, omlouvám se, že jsem nečetla úplně všechny příspěvky, možná se budu opakovat.
Můj syneček se narodil taky na zimu a my bydleli v bytě se dvěma psy. Manžel taky celej den pryč. Ráno holky (naše psy) vyvenčil a pak až večer. Já s nimi musela chodit přes den. Někdy 2×, jindy třeba 5× i víckrát, když měly průjem. Bohužel, když měla některá problém a musela hned teď a kňučela u dveří, buď jsem rychle malýho navlíkla a šla s ním nebo jsem využila toho, že spinkal, vzala chůvičku a jen jsme letěly před barák. Velmi se mi v tomto osvědčila Manduca, to jsme zvládali perfektně.
Ale když jsem měla s sebou malýho, raděj jsem chodila s holkama po jedný. Přece jen jsou to silnější psi a venku námraza. Takže nechat se táhnout dvěma bylo spíš nebezpečný.
Jen chci napsat, že to jde. Holek bych se nikdy nevzdala, jsou to taky naše děti a teď i super parťáci pro malýho.
Ahoj, já mám taky pejska a teď v posledních pár týdnech před porodem už toho tolik nenachodím, mám kamarádku, co má dceru v devítce a ta mi s ním odpoledne chodí, manžel ráno, než jde do práce, já dopoledne a ona odpoledne a pak ještě večer před spaním manžel… dávám jí za to 50kč za týden, chodí pravidelně každý den na půl až tři čvrtě hodiny… jsou děti, co chtějí mí pejska a doma nemůžou, za malou odměnu rádi půjdou ![]()
Ahojky,
já jsem ve stejné situaci jako ty, jen už teda máme 4měsíční miminko, ale máme ovčáka, kterému ještě není ani rok, takže pěkný divočák
Pořídili jsme si ho, když jsem byla těhotná, snažila jsem se ho naučit chodit u kočárku s náhubkem, aby nemusel mít vodítko. No a jak to jde, dám mu volno a on se proběhne.
Já si nemyslím, že tím, že se pejskovi trošičku změní režim, by se trápil. Běžně stačí venčit psa opravdu jen 3× denně. My venčíme za každého počasí, ale ve větších mrazech se musí holt spokojit jen s obchůzkou baráku a tím to hasne.
Pes je stejně nejšťastnější, když není sám a má na blízku své páníčky. Dlouhé procházky jsou pro něj samozřejmě životní luxus, ale pokud to zrovna vaše situace nedovoluje, opravdu ho stačí vyvenčit jen na chvilku. On se zlobit nebude, zvykne si. Neboj ![]()