Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Máme doma psího miláčka, je to takovej čistokrevnej voříšek z útulku, je mu něco přes rok. Je trošku divočejší, potřebuje hodně pohyb, ale jinak je zlatíčko. Děti miluje, vůbec má rád společnost.
A teď o co mi jde. V listopadu se nám má narodit náš vytoužený chlapeček
. Bydlíme v bytě ( plánujeme přestěhování do baráčku, ale to bude tak nejdříve za rok, spíše dýl).
Jak jste řešili venčení pejska a takhle malého miminka??? Navíc to bude „zimní“ miminko, takže vycházky asi nebudou tak dlouhé jako by byly v létě. Manžel pracuje na 12ti hodinové směny (denní 7-19, noční 19-7), samozřejmě ho vyvenčí než půjde do práce a pak zas hned když přijde z práce. Ale co přes ten celý den? Když půjdu s miminkem ven, tak ho můžu vyvenčit, ale to stejně nestačí… A pak třeba přijdou dny, kdy se ven kvůli počasí nedostaneme vůbec. Kamarádka, které jsem se ptala, tak nechápe co řeším. Prý si vezme ven chůvičku, psa rychle vyvenčí a zas běží domů, ale to se mi po pravdě vůbec nelíbí. Nechávat miminko samotné, i kdyby to mělo být pět nebo deset minut. S pomocí blízkých moc počítat nemůžu, občas mi ho třeba mamka nebo některá z kamarádek vyvenčí, ale spolehat na to prostě nejde. Tak by mě zajímalo, jak jste to skloubily Vy, pokud jste v podobné situaci jako já. Moc díky za všechny reakce ![]()
Já tedy psíka nemám, ale kamarádka ano. V situaci, jako ty…přítel celé dny v práci. Počasí nepočasí, když je třeba venčit, obléká dítě a jde se ven. Třeba jen kolem bloku. Chodí v zimě i dešti. Holčina je narozená 28.11.. Musím říct, že teď jí jsou 4 je to opravdu velmi otužilá a zdravá holčička. Měla jen párkrát rýmu a jednu angínu, jinak nic. Velké procházky byli ze začátku na chlapovi, ten musel únava z práce neúnava, prostě psisko vzít a nechat ho vylítat. Později už i to zvládala s mimčem sama.
řeším něco podobného…navíc s dvojčatama a bydlení v paneláku v 9. patře…ale bude fungovat tchýně…jde do důchodu a bydlí kousek od nás…jenže každej den to taky asi nebude…
každopádně mě v Tvém případě napadlo…co nějaká sousedka…starší paní, která by ráda pomohla? možná bych si vyvěsila inzerát kolem baráku…snad to není moc blbej nápad ![]()
Kakika: No jo, když ten náš rozmazlenec je navyklý jít ráno, pak kolem poledne, odpoledne a večer… takže tak jako tak, když bude manžel na denní dvanátce, tak budu muset jít dvakrát s miminkem ven. A to už vůbec nevím, jak to dělat, když bude mít manžel noční… Poslední venčení je zvyklý jít kolem 22:00… To přeci nemůžu vzít miminko a v deset jít s kočárkem ven. Ach jóóó… ![]()
monduell píše: řeším něco podobného…navíc s dvojčatama a bydlení v paneláku v 9. patře…ale bude fungovat tchýně…jde do důchodu a bydlí kousek od nás…jenže každej den to taky asi nebude…každopádně mě v Tvém případě napadlo…co nějaká sousedka…starší paní, která by ráda pomohla? možná bych si vyvěsila inzerát kolem baráku…snad to není moc blbej nápad
No, víš jak to v těch panelákách je. Lidi se tak maximálně pozdraví na chodbě a zalezou. Já už ani kolikrát nevím, kdo do našeho vchodu patří a kdo ne. Ale za nápad moc děkuju!!!
Že ta chůvička je blbej nápad???
Kailovka píše:No, víš jak to v těch panelákách je. Lidi se tak maximálně pozdraví na chodbě a zalezou. Já už ani kolikrát nevím, kdo do našeho vchodu patří a kdo ne. Ale za nápad moc děkuju!!!Že ta chůvička je blbej nápad???
S chůvičkou bych to fakt nedala, to bych měla strach. Když by se dítko v postýlce jen ze spaní mlelo, tak z tý chůvičky jdou občas takové zvuky, že máš potřebu jít okamžitě zkontrolovat, co se děje. Tak si vem ty nervy, než přivoláš psa, dostaneš se do baráku, vyběhneš schody nebo vyjedeš výtahem ![]()
2 procházky za den nejsou problém, s malým jsem první rok chodila 2× denně ven, protože ze začátku mi spal jen v kočáře. Ale ta noční procházka, to nevím. Jedině naučit psíka to posunout na dřív. Ale i tak je to celkem naprd. ![]()
Já bych koupila nějaké nosítko/šátek, mimi si vzala k sobě pod velkou bundu, oběhnout blok ať se pejsek vyvenčí a zas domů (pokud nebude prostor na velkou procházku s kočárkem…).
Já měla to samé - a když bylo hnusně a psa by nevyhnal, stejně se ven muselo. Z mimča jsem udělala eskymáka, oběhla jsme blok a za 10minut jsme zase byli doma. To nikomu neuškodí, naopak. I v sebehnusnějším počasí se dá dítě obléct tak, že mu procházka prospěje. Když fouká, dá se pláštěnka… také se maže obličej krémem do chladného počasí. Nebo jsem vzala nosítko a přes ně ještě dala pončo - hřáli jsme se navzájem.
A když se vrátil muž domů, věděl, že přes den bylo venčení jen krátké a vzal pejska na pořádnou procházku - zima nezima
Naštěstí zimy uz nás nebývají tak strašné. A až budeš doma s miminkem, určitě ještě ráda vyrazíš ven do zimy. Jednak mimča krásně spí a navíc den rychleji uteče.
Ahoj tak my to tak měli 29.10 se narodil Kubajs .A doma 12letého psa a manžel dělal celé dny odcházel kolem 10ránno a vracel se kolem 23hod. .No co prostě se chodilo ven i s malým oblékla jsem malého a šlo se at pršelo nebo sněžilo.Ono,když jsou malinký tak to jde.
Pak pejsek zemřel a pořídili jsme nového po roce malému byli skoro 2 a to bylo horší nemusím říkat,že se štěnětem se musí víckrát za den.A dvouletak už umí taky pěkně odmlouvat,že nejde
a taky jsme pejska pořídili v říjnu
(my ho nepořídili,ale jinak by byl utracen tak jsme si jí vzali)Takže opět na zimu
No zvládli jsme to a jak už někdo napsal ,když byl mlý nemocný tak jsem jen vyšla před barák a obešla jen blok.A rychle domů.
Tak držím palečky at to zvládneš ![]()
No tak ze začátku mimča se budí na kojo ne nebo na UM?My to měli po 2 hodkách tak vemeš malého a půjdete v těch 22 hod oblíkneš ho a jen vyčůrat a jít.Já bych taky teda nešla ,když by byl malinkej s chůvičkou .Chodím až ted co mu budou 3 roky v osum už spí tak jen vlítnu předbarák a jdu nahoru a raději pěšo mám strach ,že se zasekne výtah.A bydlíme v šestým. ![]()
Neboj určitě to zmáknete stejně nic jiného nezbývá ![]()
ahojky, přesně jak píšeš, chůvičky, vždycky ale musela klárka spinkat, když byla úplně malinkatá tak to bylo v pohodě, pak jsem si koupila nosítko, abych nemusela furt vytahovat kočár, takže jsem jí šoupla ho nosítka oběhla jsem barák a bylo, až pak budeš mít miminko, tak každý den na tu půl hodinu, hodinu stejně budete chodit ven ne?, tak vezmi pejska sebou a je to, taky to tak dělám, amy prostě chodí s náma
Ahoj, tak my máme mopse, také jsme bydleli v bytě a vše se dalo zvládnout, neměj z toho obavy. Psa jsem brala ven s kočárkem a když dcerka spala… at ti s ním rábno a večer chodí manžel a vy ho vyvenčíte přes odpoledne
Holky, moc díky za reakce. Vůbec není špatnej nápad s tím šátkem a prostě šup šup a zas domů, hlavně ty večerní vycházky. Já jsem z toho všeho celkově taková vyklepaná, prvorodička nóóóóó
, tak si to asi dovedete představit, jak jsem ze všeho na větvi ![]()
s chůvičkou bych to teda fakt neriskovala…nevím, co bych dělala venku, kdybych třeba slyšela hvízdat monitor dechu…
to nosítko je dobrej nápad…v šátku je dítko i velmi teple zabalený…že ta chvilka, i když budou mrazy asi vadit nebude…já bohužel s dvojkama nevyrazím ani s nosítkem ![]()
Já bych to večerní venčení jela na chůvičku jako kamarádka, pokud tedy nebydlíte příliš vysoko (výtahu bych se bála, ale to já i normálně
). My máme holku, tedy myslím psa - holku a ta je kor večer hodně rychlá, vyběhne, vyčurá a už kouká aby mohla do postele…
Jinak asi pojmout buď jako procházku s kočárem nebo šátek/nosítko a přes to obléct sebe, aby člověk nemusel navlíkat mimčo.