Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, je nutne mit to pisemne od soudu. Muzete jen napsat Vami navrhovanou dohodu a soud ji oficialne schvali.
Je to nutné, k vůli zneužívání sociálních dávek. Takovou „dohodu“ by si mohl napsat každý nesezdaný pár.
Jana206 píše:
Je to nutné, k vůli zneužívání sociálních dávek. Takovou „dohodu“ by si mohl napsat každý nesezdaný pár.
I kdyz dojit si jednou k soudu a nechat si urcite na oko alimenty taky neni zase az takovy problem…
nicmene ti chodi domu kontroly a to uz je potom asi opruz!!!
No to jste mě nepotěšily,takže se tahanicím po soudech nevyhnu
S tím,že mi přijde na kontrolu sociálka je mi jasný a počítám stím,však taky nedělám žádnou levárnu!!!!!! ![]()
Anonymní píše:
No to jste mě nepotěšily,takže se tahanicím po soudech nevyhnuS tím,že mi přijde na kontrolu sociálka je mi jasný a počítám stím,však taky nedělám žádnou levárnu!!!!!!
To bylo jen tak k tematu, nemyslela jsem to primo na tebe! ![]()
Ono to zadne tahanice nemuseji byt! Proste napisete spolecnou dohodu, dostavite se na jednani, tam to odsouhlasite a pokud to bude „normal“ dohoda, tak to soud odklepne, oba se na miste vzdate prava odvolani a je to!
Přesně tak,normálně se dohodnete a pokud to nebude nějaká výstřednost, soud to většinou schválí. Řešilo by se třeba, kdyby bylo navrhované výživné moc nízké(za účelem zneužívání sociálních dávek, které by byly tím pádem vyšší), musí to odpovídat příjmu otce.
Styk s dítětem ani řešit nemusíte, jen oba prohlásíte, že jste domluveni a že jako matka nebudeš bránit otci ve styku.
Ale musí to proběhnout tak, že zajdeš na OSPOD(sociální pracovnice bude dítě u soudu zastupovat, bez toho to nejde), ona může sepsat ten návrh, udělá návštěvu v domácnosti a odnese to na soud(někde ano, někde musíš sama). Potom už budeš čekat pár měsíců na termín.
Ahojky,
zajímalo by mě když se půjdu přihlásit na sociálku jako samoživitelka,jestli budou chtít nějaký rozhodnutí soudu??S bývalým to vypadá,že se konečně domluvíme na všem po dobrým,tak jestli i přesto budou chtít něco od soudu???Nebyly jsme manželé…