Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer maminky,
nemáte tip na miniškolku v centru Brna?
Co bych potřebovala:
syn bude mít 16 měsíců, takže aby přijímali i děti mladší než 1,5 roku
hlídání dítěte jednou, později možná 2× týdně tak na 3 hodiny, když si budu potřebovat něco vyřídit, k lékaři apod.
nemusí mít žádný speciální vzdělávací program, angličtinu apod., nemusí chodit ven, ale učitelky by měly mít hezký přístup k dětem, své svěřence zvládat a ev. se poprat s látkovými plenkami a občasným vysazením na nočník/záchod (ale není to nutné)
Bohužel nemám hlídací babičky a chůvu moc nechci, syn má rád kolektiv, tak bych ho chtěla upíchnout do nějaké skupinky dětí.
Mám 16m a taky by se mi nĕco takového hodilo.
K chůvám nemám důvĕru, ale ke školkám/družinám ano.
Chtĕla bych jít občas do práce.
V zahraničí jsou doma po porodu krátce, ale zase mají určitĕ vyřešené hlídání.
Zkuste si najít na webu Macesku, patří to pod Luzanky, ale jsou po celém městě. Akorát si teď nevybavuji ten vek, jestli uz nemusi mít 2.
Myslím, že při tak malé frekvenci ti tam bude dítě řvát jako tur ![]()
@zvědavá borůvka No to jsem si taky myslela, že to mají v zahraničí podchycené, ale asi jak kde. Nedávno jsme strávili pár měsíců ve Francii a co jsem se tam bavila s maminkami, tak dle jejich slov to taky různě pytlíkovali, ve státních školkách prý nával, takže to řešili různě - chůvy, tatínek na home officu, soukromá školka apod. A ty chůvy teda fakt hrůza - věkový průměr tak 60 let, o děti se moc nezajímaly, klevetily mezi sebou, chodili po parku s těmi 3-4 sedačkovými kočárky, děti v nich seděly jak pecky a ty starší musely způsobně capat vedle kočárku a hlavně moc neotravovat, nikam neutíkat, moc nemluvit. Holt asi nikde to není ideál ![]()
@eleanor02 Děkuju za tip, jsou bohužel až od dvou let
.
Zkuste se zeptat v Človíčkovi (jsou na VUT na Údolní). Plenky jim nevadí, taky jsme tak začínali (jéje, to už je dávno
). I mladší než rok a půl berou, alespoň za nás to tak bylo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.