Dilema, zda školka ano či ne?

2777
20.3.15 18:28

Dilema, zda školka ano či ne?

Ahoj, mám takové menší dilema ohledně školky. Dcera bude mít 3 roky na konci září, já těhotná (mimino se narodí v červenci) a řeším zda jít v květnu k zápisu či ne? Jsme z menšího městečka, takže přijetí snad ano, ovšem, máme „jen“ Pediacel a zatím bez MMR. V záloze mám lesní školku, ale přeci jen něco stojí. :nevim:
Pokud tedy nepůjdeme k zápisu, jak se zabavujete s takovým dítětem? Jaké činnosti dělat, když bude i to druhé mrně?
Děkuji všem za inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
20.3.15 18:30

Nedala bych, je to zbytečné. Činnosti bych plánovala dle starší - hřiště, dětské koutky, návštěvy, výlety, procházky. Miminko se přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.3.15 18:31

Nedávala bych, když nemusím, pokud po tom malá vyloženě neprahne. zabaví se docela snadno, budeš dělat pořád to co dote´d mimi se přizpůsobí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
20.3.15 18:33

Nas pujde do skolky az ted ve 4. Mame taky o 3 roky rozdil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
20.3.15 18:36

Osobně bych nešla. Jednak může být starší často nemocná a nakazit miminko. Přijde mi ještě malá na školku a „zbytečně“ ji tam dávat když nemusíš do práce.
Našla bych jinou možnost, aby měla trošku kolektiv a ty čas na miminko. Třeba dva dny v týdnu lesní školka, nebo mívají mateřská centra takové to jednodenní zvykání na školičku.
Jinak program - procházky s kočárem - malá na odrážedle - poznávání zvířátek, výlety.
Doma když mimčo spí můžete třeba malovat, číst si apod.
Mě třeba vyhovuje, že můžeme podnikat plno aktivit dopoledne, kdy není všude tolik lidí - bazén, zoo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
20.3.15 18:37

Ona je docela společenská, se staršíma děckama co máme u bytovek běhá a chce za něma. Teď chodí na 3 hodiny 1× týdně do takového kroužku, kde jsou děti a dvě tety a vypadá to, že ji to baví. Právě se trochu bojím, aby třeba nebyla ochuzená no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
20.3.15 18:37

Taky bych nedávala, později samozřejmě klidně. A aktivity viz Karleon, pískoviště, prolízačky, doma si společně hrát s miminkem atd. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
20.3.15 18:39

Holky díky, já to ani moc neřešila, jenže začíná to období zápisů a všude slyším, zda půjde do školky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.3.15 18:45

Asi taky záleží jaké je to dítko.,. některé jsou extra společenské a doma se nudí:-) případně do školky nemusí chodit celý týden, není to povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
20.3.15 18:46

Zřejmě jako jediná jsem jiného názoru. Já bych dítě dala, aspoň na dopoledne, kor když píšeš, že kolektiv vyhledává a je společenská. Podle mě strašně záleží na dítěti. Hodně učitelek, co jsem poznala tvrdí, že čím starší dítě, tím hůře se pak zapojuje. Moje dcera chodí do školky od 2 let a nedokážu si představit, že by tomu bylo jinak. Od těch 2,5 let si běžně s nejlepší kamarádkou hraje na doktory, skládá, miluje kolektivní závodění, zpěv, apod. Kdybych se rozhodovala znovu, šla by taky od 2 let, když je společenská. Jen, pokud bych byla doma, dávala bych asi jen na dopoledne. Já chodím do práce, tak je tam celý den, ale vůbec toho nelituji, strašně moc jí to posunulo a celkově se zlepšila i v chování, trpělivosti a spoustě dalších věcech. U nás má školka jenj pozitivní dopad.

• Citovat
  • Upravit
81482
20.3.15 18:48

Svoje jsem nedala.
ale jestli tvoje je k tomu a vezmou ho, tak proč to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
20.3.15 18:50

@Lama Spíš si myslím, že do státní nás asi nevezmou, skrze očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.3.15 18:56

@Turante Pokud je společenská, k zápisu bych šla. Pokud nemáte MMR, tak Vás stejně nevezmou, takže to asi bude jen formalita tam jít.
Dávala bych ji dvakrát týdně do lesní školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
20.3.15 19:17

Pokud má malá ráda kolektiv, tak klidně k zápisu běž ;) Navíc pokud jste malé město, nemusíš mít černé svědomí že zabereš místo někomu kdo to potřebuje víc.
Malá chodí do školky od září a je max. spokojená, hrozně se těšila. Já teda šla do práce, ale dala bych ji tam i kdybych zůstávala doma. Bylo na ní vidět, že se doma děsně nudí. Ten kolektiv nic nenahradí.
Navíc, nemusí tam chodit každý den, není to povinné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.3.15 19:20

Vši a virózy ve školkách jsou normální, to už nikoho nešokuje, u nás je momentálně i spálový streptokok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin