Dilema, zda školka ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25219
20.3.15 19:25

@Turante Já bych nešla kvůli nemocem, které bude chytat miminko. Malou zabavíš, neboj, s miminkem se nějak sžijete… :D
Já dala starší na chvilku ve 2,5 letech, mladší bylo 10 měsíců a byl to neskutečný kolotoč. Navíc nevím jak bez MMR.
Přeji klidné rozhodování :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
20.3.15 19:49
@slavuska1 píše:
Nedávala bych, když nemusím, pokud po tom malá vyloženě neprahne. zabaví se docela snadno, budeš dělat pořád to co dote´d mimi se přizpůsobí

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.3.15 20:01

Malá se teda hrozně těšila (je říjnová) a ve školce je spokojená. Záleží na dítěti, ona o víkendu ráno otevře oči a ptá se kam půjdeme, prostě by se se mnou nudila i kdybych se přerazila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
20.3.15 20:12

Já bych určitě dala, alespoň na dva dny v týdnu. Děti potřebují kolektiv ostatních dětí a kontakt na hřišti je podle mě nedostatečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
20.3.15 20:20

@Turante Ahojky :mavam: ja to resila taky, pisu zpravu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.3.15 20:33

Já jsem obecně pro- školková, ale musím říct, že po letošní zkušenosti (jo, znala jsem to z vyprávění, ale dokud to člověk nezažije…), kdy starší syn nastoupil prvně a celý podzim nosil samé vychytané nemoci, které téměř vždy chytil mladší syn (dvouletý), tak si ani nechci představit, že by těma šílenostma nakazil mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.15 21:03

@Turante dceři byly 3roky a 3dny, když se narodil syn. Do školky mi ji sice vzali (po odvolání), ale nakonec jsem ji nedala. Nastupovala by v prosinci a já měla strach z toho, že:
1. bude si myslet, že kvůli synovi musí do školky
2. jak to budu zvládat s miminem - vodit malou do školky přes celé město, v zimě, v mrazech
3.jaký nemoci ze školky přinese a jestli to mimino nechytí

Tak jsem si jí nechala doma, šla pak až v září a myslím, že jsem udělala dobře - už uměla líp komunikovat, do školky se těšila, nikdy tam nebrečela

Aktivity jsem plánovala podle dcery, syn se přizpůsobil, v kočáru mu to bylo šumák :-D V zimě jsme chodili hodně na návštěvy ke kamarádkám s dětmi, na jaře do parku, na koloodrážedlo, delší procházky. V létě jsme chodili bud na hřiště nebo na koupák nebo výlety. S miminem se dá dělat skoro všechno :-) No a pokud bylko třeba hodně ošklivě, tak jsme doma pekli, vyráběli různé dekorace, kreslili jsme a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
20.3.15 21:15

Holky díky, ona je společenská, ale kolikrát se ráno vzbudí a když řeknu, že půjdeme za dětma, tak nechce a jindy nadšeně jde. :nevim: Právě se i taky trochu bojím těch nemocí a mimino, teď je v podstatě zdravý dítě, párkrát měla rýmu, nedávno s kašlem a loni šestou nemoc, jinak je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25219
20.3.15 21:18

My čekáme na srpen třetí, první by mohla jít s kamarádem, ale s měsíčním miminkem fakt neee. Zvlíšť po tom, co máme za sebou… už teď řeším, jak na imunitu malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074

Taky záleží, jaké nátury bude mimino:-) já bych celkem uvítala, kdyby holka v té době byla ve školce. Malej byl nespavej křikloun. Teď už je mu rok a půl, starší se dostala se do školky až teď skoro ve 4,5 letech a je to k nezaplacení. Ti dva si spolu zatím nijak nehrají, naopak se furt o něco přetahujou, takhle mám klid a nemusím řešit program hlavně pro starší a kloubit ho s mladším všekazem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023

Taky máme rozdíl 3 roky, ale my jsme dali. Dcera je ve školce spokojená a já se můžu bez problému starat a věnovat miminu. Má tam kamarádky, tvoří, zpívají, recitují, vyblbne se.
Zvlášť v šestinedělí, jsem byla ráda, že jí manžel odvedl a po o jsem si jí vyzvedla a s kočárem jsme se prošly.
A odpo jsme se už zabavily nějak dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
21.3.15 08:18

No já bych nedala, nechtělo by se mi ji tam tahat i s miminem, nicméně se obávám, že bez očkování ti ji stejně nevezmou. teď je ve většině školek jedno z kritérií povinné očkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
21.3.15 08:30

Máme to stejně, starší bude mít v srpnu 3 a tou dobou budem mít taky čerstvé mimčo, taky nemá MMR. K zápisu půjdem, přihlášku podáme s tím, že bychom ji dali až od ledna, února, právě kvůli školčním nemocem, to už bude mimčo větší. Ale já mám v plánu jí MMR doočkovat, až se mrně narodí, tak by ji snad mohli vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
21.3.15 08:41

Druhé dítě nemám, ale přihodím tento poznatek - nikdy jsem nebyla tak příšerně nemocná, jako tuto sezonu, kdy chodí dítě do školky a pořád něco „tahá“ domů. V práci jsem v životě nechyběla, rýmy, chřipky a nic podobného se mne nikdy netýkalo. Teď? Pořád na hromadě a ty viry jsou jakési agresivní :lol:

• Citovat
  • Upravit
5203
21.3.15 08:52

@Turante, ja musela dat starsi dceru az ve 4, nemela jsem na vyber. Ted, kdz to tak zhodnotim, tak to asi bylo dobre. Doma jsem taky meli miminka a mylim, ze dcera jeste nebyla pripravena. V tech 4 uz to bylo tak akorat a maly holky mely uz rok, takze na ty virozy mely vice sily….
A co jsme delaly? Uplne to samy jako kdyz dceri byly treba 2, chodily na hriste, po navstevach, na ruzne akce, akorat jsme vsude s sebou tahaly jeste 2 miminka :mrgreen:

Me ted zacina nove dilema, kam me proboha vemou do prace se 3 detmi 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin