Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, mám ještě jeden dotaz, než budu volat do nem..Jsem objednaná na magnetickou rezonanci prsou, dr se mě ptal zda mám nějaké implantáty, šrouby apod…nic takového nemám. Jen mi teda teď došlo doma, že mám tělísko Mirena…nemáte zkušenost, zda není překážkou pro mag. rezonanci? Možná je to hloupý dotaz, ale napadlo mě to a teď se nemohu zbavit pocitu, že by třeba mohlo vadit. Děkuju
@janca2002 Já jsem měla Silverlily (taky tělísko) a měla jsem jít na magnetickou rezonanci a bylo mi to zakázaný gynekoložkou kvůli riziku popálení dělohy. Takže být tebou nejdu tam. Místo magnetu mi udělali CT.
Aha, budu tedy zítra volat do nemocnice a uvidíme.-)Každopádně děkuji za reakci.-)
@janca2002 píše:
Aha, budu tedy zítra volat do nemocnice a uvidíme.-)Každopádně děkuji za reakci.-)
Určitě tam zavolej. Je to jiná oblast, kterou Ti budou vyšetřovat, tak třeba to nebude vadit ale na 100% tam zavolej.
Byla jsem na rezonanci a mám tělísko nehormonální měděné. Pouze si to všude napsali do papírů, jinak nic neřešili a rezonanci udělali. Ani se neptali na typ. Ale nevyšetřovali mi oblast břicha.
Mirena je pouze plastová, kovy v ní nejsou- Aspoň tak mi to bylo prezentováno.
@janca2002 - mám Mirenu a na magnetickou rezonanci chodím několikrát do roka a bez problémů… ![]()