Zapomenutá antikoncepce KATYA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
9.11.15 19:21

Zapomenutá antikoncepce KATYA

Zdravím všechny ženy/slečny. Měla bych dotaz. Přibližně jeden rok beru antikoncepci KATYA. Beru ji každý večer cca ve 21:00..Ve čtvrtek večer jsem si ji vzala, v pátek jsem na ni zapomněla a vzala si ji až v sobotu ve 21:00 (dvě tablety). Jenže pár minut na to jsem s přítelem měla jinak nechráněný sex a tekutina, která měla jít ven, bohužel zůstala vevnitř..Ve čtvrtek to bylo 7 tabletek od konce MS a v sobotu jsem si vzala 2 tedy 9 tabletek od konce MS. Znamená to, že jsem na začátku druhého týdne. Myslíte že by z toho mohl vzniknout problém jménem miminko nebo jen zbytečně plaším? Nebo nějaká rada jak poznat první projevy těhotenství? :? Sobě tleskám za,,ZODPOVĚDNÉ,, braní HA a příteli za neuposlechnutí požadavku :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:. Nikdy dříve se mi toto nestalo, proto hledám rady právě tady :( Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
9.11.15 19:29

@Vidrde Ťo je dost individuální. Určitě je blbost brát najednou dvě tablety. Pokud zapomeneš, vezmeš si jednu, druhou najednou nic nespravíš a otěhotnět určitě můžeš, to beze sporu nelze vyloučit.

Escapelle nebo postinor už nemá cenu, pokud jsi měla styk v sobotu. Takže počkat do další menstruace. Pokud nedorazí - těhotenský test a uvidíš :)

Já na sobě těhotenství poznala ve 4. týdnu podle bolesti prsou, ale je to vždy jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.11.15 19:43

@Mersmerize1 Děkuji za upřímnost. :) Jen maličká změna. :) Včera jsem prospala 18 hodin a to v kuse :( Nevím se to se mnou stalo ale nemohla jsem fungovat, byla jsem strašně unavená. :( A dnes od rána mě pálí žáha, ale neskutečně hrozným způsobem. Vždy jsem pálení žáhy prožívala tak, že pálela 5 minut a dost…Jenže dnes to bylo přes 9 hodin v kuse…Pořád jsem měla pocit zvracení a strašně jsem říhala. :( Příjde mi naprosto absurdní, že by těhotenství mělo tak příšerně rychlý nástup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.15 19:48

@Vidrde Jestli jsi nechráněný pohl. styk měla v so, tak je to pravděpodobně blbost. Buď třeba na tebe něco leze nebo se třeba tak bojíš, že sis to vsugerovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.11.15 19:55

@Mersmerize1 No to je taky možnost. Mám blbé zkušenosti..Přes antikoncepci jsem již jednou otěhotnila. Jenže jsem samovolně potratila pár dní po tom, co jsem se to dozvěděla..Cca 2 týdny po ovulaci, takže se embrio,,menstruací,, vyplavilo..V tu dobu jsem brala Triquiliar (omlouvám se, pokud to není správně napsané) a neměla jsem žádnou zapomenutou tabletku.Po pár vyšetření gynekolog usoudil, že to není pro mě vhodná značka antikoncepce a přešla jsem na katyu..Bojím se, že by se to opakovalo zas, jelikož si dávám za vinu, že jsem embrio zabila právě antikoncepcí.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.15 19:58

@Vidrde -nedávej si to za vinu. K potratu často dojde samovolně, začátek je prostě hrozně rizikový a braní antikoncepce ty první dny zas takový význam nemá, to jen v případech, kdy se to delší dobu neví.

Tak jako tak můžeš pouze čekat na menstruaci. Testy jsou spolehlivé a těhotenství nejčastěji prokazatelné až po jejím vynechání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.11.15 20:03

@Mersmerize1 Děkuji za podporu. :) Teď pouze čekat na menstruaci :) Nic jiného mi taky nezbývá, že mám pravdu? :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.15 20:19

@Vidrde Přesně tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.12.15 17:55

Vynechání 2 pilulek HA

Dobry den, jsem tu nova a nevim jak se s timto zachází tak to pisu sem. Prosila bych o radu nebo aspon zkusenost. V 21.července 2015 jsem prodělala kyretáž, poté jsme dodržení s přítelem 6-ti nedělí, vše bylo v pořádku nasadila jsem antikocepci a dobry, jenže 2 se nam stalo asi 8 tyden po kyretazi, že jsem po styku krvacela pouze par hodin (2-3), stalo se mi to dvakrat, po dobrani prvniho plasticka prisla menstruace. Vše se zdalo v poradku az do ted zacala jsem brat 4 platicko a v prvnim tydnu jsem vynechala dve pilulky, jenze nevim jestli po sobe nebo ne samozrejme ze jsme meli nechráněný styk kde se nam stalo opet ze jsem krvacela, ale daleko mene nez kdyz se nam to stalo poprve.Ma nekdo stejnou zkusenost? Cetla jsem ze pritel mohl byt „drsnější“ :lol: a mohl zavadit o čípek, ktery toto způsobil. Nebo muze to souviset s temi vynechanyma pilulkama? Mam spis takove tušení že jsem vynechala dve pilulky po sobe, a pocitam s tim, ze muzu byt tehotna :palec: Ted se bojim brat antikocepci dal, aby kdybych byla tehotna coz zjistim tak za 10 dni, abych miminku popripade neublížila, ale na druhou stranu kdyz prestanu brat zas na mesic antikocepci a tehotna nebudu cele si to rozhosim, trvalo mi 4-5 mesicu nez se mi vse srovnalo. Snad jste to nejak pochopili budu rada za kazdou radu :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
4.12.15 20:25

@Cpaleček Nejsem si úplně jistá, jestli jsem to pochopila dobře, ale zkusím to. Pokud máte podezření, že jste v jiném stavu, vždy je doporučeno okamžitě přestat HA brát, i s tím rizikem, že se cyklus rozhodí. Takže ideální stav je přestat brát, počkat na menstruaci, udělat těhotenský test. Pokud bude pozitivní, jít ke gynekologovi, pokud ne, staré nedobrané plato vyhodit a počkat na další menstruaci a začít s novým 1. - 5. den menstruace. Samozřejmě je to na vás, pokud si cyklus nechcete rozhodit, klidně doberte a čekejte, ale jak píšu, výrobci a i většinou i lékaři vždy stojí za tím, aby se HA přestala brát okamžitě, kdy má žena vážné podezření na těhotenství. NAVÍC pokud jste zapomněla dvě tabletky v prvním týdnu, to je asi to nejrizikovější, co se může stát a možnost těhotenství je nejvyšší.

Jinak při zapomenutí, je silnější krvácení normální - to je většinou uvedeno a doporučuji, abyste si příště dala pozor na pravidelnost braní. Antikoncepce nejsou lentilky a když už, musí se brát správně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.12.15 22:44

@Mersmerize1 Dobre, a chci se zeptat jeste nyni ji prestanu brat, a dostanu to normalne tedy za 14 dni nebo je pravděpodobné ze to dostanu uz treba za tri dny? (u me za tri dny od vynechání antikoncepce -vysazeni) a kdyz to dostanu mam to brat jako normalni menstruaci s tim, ze tehotna nejsem? Nyni jsem zacala lehce špinit. Jsem z toho jelen, ziju v zahranici a nechci chodit do nemocnice a plasit. :) :) Dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.12.15 22:45

@Mersmerize1 Dobre, a chci se zeptat jeste nyni ji prestanu brat, a dostanu to normalne tedy za 14 dni nebo je pravděpodobné ze to dostanu uz treba za tri dny? (u me za tri dny od vynechání antikoncepce -vysazeni) a kdyz to dostanu mam to brat jako normalni menstruaci s tim, ze tehotna nejsem? Nyni jsem zacala lehce špinit. Jsem z toho jelen, ziju v zahranici a nechci chodit do nemocnice a plasit. :) :) Dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.12.15 22:48

Jeste me napadlo, zda-li to spineni v pulce cyklu (ani ne je to 11.) nemuze souviset treba se s nejakym zánětem, ale nic me neboli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
5.12.15 07:44

@Cpaleček Pokud antikoncepci vysadíte hned, tak to dostanete brzy - třeba za ty tři dny, ne až za 14 dní. A i když se menstruace dostaví, pro jistotu bych si udělala těhotenský test, zkrátka pro jistotu. A špinění v půlce cyklu se zánětem většinou nesouvisí - ne v případě, že jste zapomněla vzít si tablety. Musíte pochopit, že menstruace se dostaví hned, jakmile HA neberete, i proto to krvácení. U nízkohormonální antikoncepce je krvácení při zapomenutí ještě častější než u té, kde je hormonů více. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.12.15 11:19

@Mersmerize1 Dobre, Dekuji Vam za rady, ozvu se jak to dopadlo. Hezky zbytek dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí