Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky pomoooc už něco přes půl roku mám Mirenu, před tím jsem brala HA. Jsem s ní spokojená, ale celou tu dobu mě trápí děsné zhoršení pleti. Vždycky jsem měla pleť jako miminko a teď jsem jako puboš v 35letech
Už jsem vyzkoušela kde co, přestala jsem používat krémy, hodně piju, jím hodně zeleniny a ovoce (to jsem ale dělal i před tím), měla jsem zinkovou mast, zobala zinek a pořád žádné zlepšení
Navíc se za čtyři měsíce vracím do práce a s takovým ksichtíkem si to vůbec neumím představit. Nemáte někdo nějakou radu???
Ahoj, a nebude to spíše tím, že jsi vy:,–(ila HA než samotnou Mirenou? Zřejmě vylučuje méně hormonů než má v sobě tabletka, která ti působila i na pleť.
Radu fakt nevím, zobat HA k Mireně je blbost
. Do práce dobrý mejkap a korektor, chodit na kosmetiku, tvalou péči o pleť.
Pa
povidalku, jsem na tom stejne - taky mam mirenu pul roku a vypadam hur jak pubertak a nepomaha mi naprosto NIC
ani drive osvedcene. ale oni to pisou i v tech nezadoucich ucincich bohuzel…
rada bych ti poradila s pleti.Sama vim,ze to neni nic prijemneho. Mela jsem vzdycky plet jak miminko a nekdy kolem petadvacateho roku se mi plet take zhorsila.Tenkrat jsem jeste nemela mirenu,ale pomohla mi navsteva u kozni dr,ktera mi predepsala masticku Isotrexin.Da se take koupit v lekarne krem bez predpisu,jmenuje se Keraknyl(kolem 300kc).Obe veci mi moc pomohly.jinak mirena se nedoporucuje zenam se senzitivnejsi pleti,ale pises,ze jsi nikdy s pleti problemy nemela,tak nevim.Kazdopadne se zkus poradit s koznim a zeptat se ho na tyto kremy.Pak dej vedet.Drzim palce!:)
hmm… a já si říkala čím to, že je ze mě zas takovej puboš
, používám rozex krém (na předpis), ale nespojila jsem si to s mirénou… fakt je, že někdy, když musím mezi lidi, tak mě stav pleti dost točí.
Ahoj holky… já jsem měla vždycky taky nádhernou pleť, potom, co jsem si dala mirenu hrůza… navíc jsem celý druhý rok krvácela, takže dýl už jsem to nevydržela a nechala si ji vyjmout (navíc mi nešla, takže v narkoze). Mám ji pryč od května a pleť pořád hrůza, zkoušela jsem všechno možné a nic… teď mi dal dr. antikoncepci milligest a ještě horší, tak ji chci zkusit změnit… prostě hrůůůůůza a za všechno může to pitomé tělísko!!! Mi připadá, že se těch pupínků už nikdy nezbavím… ![]()
ahoj holky, mám Mirenu od květana 2010 a jsem na tom s pletí stejně, k tomu jsem nabrala 5 kg během měsíce a občas mě bolí prsa, jinak celkem spokojenost, hlavně vtší apetit na
, takže něco je dobré, něco bohužel zhoršené
Mám Mirenu 4 měsice… a mít na zádech a krku pupeny ve 35letech je fakt mazec. Doktor se mě ptal jestli jsem neměla problémy s pletí ale to měl asi každý kdo zčal brát prášky v 17ti letech
.
Naštěstí mám docela čistý obličej ale ten krk a záda to se fakt nedá jijak řešit…
…
Teda holky, jak si vás tady tak čtu, tak nevím co dál
. Byla jsem rozhodnutá, že si nechám dát Mirenu, ale cca od 14 let mám problémy s pletí a i když je mi už téměř 30, tak jsem stále jako puberťačka. Momentálně beru přes rok Softine, ale poslední měsíce je to čím dál horší (pupínky úplně všude). Ještě že je teď zima, nedovedu si předtavit, jít teď do tílka nebo do plavek
. Bojím se, aby se mi to po Mireně ještě víc nezhoršilo.
Ani to nezkoušej- je to fakt jedna z prvních otázek gynekologa.
@Evča sra píše:
Ani to nezkoušej- je to fakt jedna z prvních otázek gynekologa.
Teď nevím, zda to bylo na mě?
Pokud ano, tak si ji nemám dávat? nastane zhoršení? Díky
@belami píše:
Teď nevím, zda to bylo na mě?Pokud ano, tak si ji nemám dávat? nastane zhoršení? Díky
Ano, bylo to na tebe
- mám Mirenu čtyři měsíce- vše je ok až na tu pleť. Špinila jsem asi tak 3× dva dny jinak nic ale zhruba po měsíci se mi začaly dělat takové ty zahnisané pupeny na zádech (ty co jednou mačkat protože jsou hluboko a jen bolí a jsou červené)a na krku mám desítky malých červených pupínků. Vzpomněla jsem si že se mě doktor ptal jestli jsem neměla problémy s pletí.
Ale má začala brát prášky od 17ti let a říkala jsem si že ta problematická pleť byla věkem. Ale asi né.
Pročetla jsem stovky debat a reakcí na Mirenu a můžu ti 100% potvrdit že pokud jsi měla pupínky před první tabletkou hor. antikoncepce tak tě po zavedení Mireny (snížení hormonů v krvi) čeká nepříjemné překvapení- kterého se těžko zbavíš
. Žádné krémy, kosmetika ani přírodní oblečení- prostě blbá pleť je blbá pleť.