Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem brala při kojení Cerazette a celý rok jsem MS vůbec nedostala. V příbalovém letáku myslím i píšou, že MS nemusí být, takže jsem se nestresovala, naopak byla jsem ráda, že mám od MS klid ![]()
Ahoj, já po Cerazette dostala MS až po 36 dnech po vysazení…
Dobry den, potrebovala bych co nejdriv radu uz ted jsem bezradna.od 24.prosince beru antikoncepci liberel, po tydeni mestruci, jsem mela tri dny klid, pak my krvaceni zacalo znova jednou slabsi jednou silnejsi, posledni tyden je to dost silne krvaceni-tampony menim ani ne po hodine. jelikoz pracuji v rakousku. ma ceska gynegolozka ma dovolenou. je mi 23 let, jsem bezdetna, co by to mohlo byt.
Mě vždycky doktorka říkala, že trvá tak 3 měsíce než si antik." sedne". Ale pokud je krvácení opravdu silné, zkusila bych pohotovost, nebo jiného gyn., jako akutní případ s vysvětlením situace by snad neměl být problém vyšetřit. (není u toho nutná nová registrace).
Beru antikoncepci Triquilar a dneska jsem si vzala 2 pilulku z plátíčka a měla jsem nechráněný pohlavní styk. Jsem chráněná?? Prosím o rychlou radu ![]()
Předně, nemám to ráda, ale prosím o zachování anonymity, tohle nemusí o nás každý vědět, děkuji.
Ahoj všechny:) potřebuju radu:D Je mi 25 a mám dvě děti, takže rádoby vtipné komenty si nechte:D Žiju ve spokojeném manželství, kde mají lidé sex a jsou šťastní, ALE: já mám z toho veliké kulové a manžel asi taky, protože: jsem lama a zapomínám brát prášky, po kterých mi stejně není dobře, injekce mi dělají psychické stavy srovnatelné s těžkým pms, kondom s latexem nesnesu, bez latexu (jako i ty normální) nám padá a stejně furt myslím na to, aby nespadnul a je to o prdce… Přerušovaná soulož je něco jako ruská ruleta a nehodlám to riskovat… 7 roků nám to vycházelo a pak jednou kapka a mam dvě děti
normální tělísko je „prý“ rizikové, opravdu nechci otěhotnět. Na mirenu nemam peníze. Přemlouvala jsem svého gyn., aby mi „ze zdravotních důvodu“ doporučil přerušení vejcovodu, ale odmítl mě… a 11 tisíc, abych si to zaplatila nemam už vůbec. Tak jsem celkem zoufala a točím se v kruhu, místo, abych si užila milování s clovekem, ktereho miluju, tak myslím jen an to, abych neotehotnela… nespat spolu.. určitě někdo poradi:DD ale tak soudně.. u dvou mladých lidi.. to nejde… Tak já fakt nevím, půjčila bych si, ale na rodičák mi nikdo nepujči, manžel ma na sebe hypošku a ikdyž finančně bychom neměli problem, tak mu už nikdo )solidní bankovní společnosti) nepujčí ani korunu. Máte pro mě někdo nějaké rozřešení? ![]()
Na Mirenu nemáš? Když to rozpočítáš, tak je to jedna z nejlevnějších antikoncepcí.. Tak si dávej stranou.. Pak existují i bariérové antikoncepce pro ženu, ale musíš to umět nasadit
Nehormonální tělíško je levné, spolehlivost je celkem „vysoká“ a fuj je mi špatně, že to musím napsat, ale potrat budeš mít kdyžtak zadarmo.
@Sibyla0 no, já bych už to další dítě asi nemohla mít, z potratu bych se šla léčit asi na psychinu a pokud nechci skončit na antidepkach, tak to budu musit nějak pevně vzít do rukou. Odkládám si, pravda, za dva měsíce bych asi na tu mirenu měla, ale co jak se něco stane do te doby? Už teď mi začlo byt zase blbe, já měla takový strach, že jsem tehotná… hysteráky v koupelně, že jsem ani ten test nevidela si už muzu odpustit… Znám tolik lidí co s normálním tělískem otěhotnělo… asi to tak dopadne, co.
No já nevím, když máš tak strašný strach, tak to prostě dva měsíce vydrž. Jiná rada asi není..
@Sibyla0 já bych sex nemusela mit vubec, jsem asi vadna, ale manžel ho potřebuje, chce a vyzaduje. nemá problem mi vyhovet ve vsem mozném, ale tohle je uz trapas.
@facetia píše:
A co mereni bazalni teploty?:)
Přesněji symptotermalni metoda a v případě potřeby pojistit Pharmatexem.
Dobrý den, vím, že to sem nepatří, ale mám problém a nevím, co mám dělat. Nikde mi nikdo neporadil a můj lékař má týden dovolenou a chtělo by to vyřešit hned. děkuji za jakékoli informace.
Užívám už přes 2 roky antikoncepci se 21 tabletami. Nikdy se mi nestalo, že bych zapomněla nebo něco takového. Jsem u třetího týdne v platíčku a zapomněla jsem si v zít v úterý jednu pilulku, pak ještě jednu ve středu (dnes jsem si tu středení dala v čase do 12 hodin a k tomu ještě tu úterní, když jsem zpanikařila a zjistila, že můj lékaž má dovolenou. další bych si měla dát dnes večer. A tak bych prosila o radu, jestli s tím máte někdo zkušenosti. V příbalovém letáku je napláno, obraťte se na svého lékaře. děkuji za jakoukoli odpověď.
Dobrý den,
prosím, nemáte někdo zkušenost s antikoncepcí při kojení? Brala jsem 3 měsíce antikoncepci vhodnou při kojení, teď jsem zapomněla ten název, první měsíc jsem to dostala jen slabě, pak ty další 2 měsíce už vůbec. No a nyní to bude skoro měsíc co jsem tuto antikoncepci vy:,–(ila a vůbec jsem zatím nedostala měsíčky. Doktorka mi řekla, že ženy mají spíše opačný problém, že to spíše dostanou i při braní této antikoncepce, protože má malou dávku hormonů. Jsem k ní objednaná, ale až za 14 dní a bojím se, že je něco v nepořádku. Těhotenský test mi vyšel negativní. Moc bych chtěla druhé dítko, ale teď vůbec nevím na čem jsem. Nemáte některá podobnou zkušenost? Moc děkuji za Vaše názory. Dana