Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, bude ti pravděpodobně blbě, můžeš mít rozhozený cyklus, ale nic světoborného se nestane.
Pokud jsi měla nechráněný pohlavní styk v době tři dny před a v době do očekávané ms, zašla bych raději pro postinor, můžeš si zajít i na gyn. v nemocnici, nikdo tě nevyžene. další platičko bych týden nechala účinkovat, než bych styk měla.
Nechráněný pohlavní styk jsem měla už v sobotu, po němž jsem poctivě brala antikoncepci (sobota, neděle, pondělí) a pak jsem v úterý a ve středu zapomněla. A dnes jsem to teda dohnala dvojitou dávkou, což už vím, že nemám
Takže si myslím, že postinor v tomto případě by byl teď už zbytečný né? Tak já dám na tvé rady, dnes si dám poslední pilulku z platíčka a dám pauzu. A pak budu pokračovat jako vždy a styk v prvním týdnu braní nového platíčka vynechám
Snad to bude všechno v pořádku. Děkuji moc za odpověď
Moc mi pomohla ![]()
Dobrý den chtěla jsem se zeptat dneska jsem zjistila že jsem bud nějaký den vzala dva prášky antik. nebo jsem jeden den vynechala :/ Beru anti. Triquilar. A teď mám strach jestli můžu být těhotná a kdy mám začít nové plátičko. Vždycky jsem končila v sobotu ve čtvrtek jsem dostala menstruaaci a v neděli jsem začala brát nové, ale ted mi tam jeden chybí tak že anti, doberu v pátek tak nevím kdy začít nové a hlavně jestli můžu otěhotnět!!! |:(( prosím o rychlou radu!! ![]()
Dítě mi strčilo pilule do mikrovlnky…výbuch a smrad všude.
![]()
Asi tak 5 se jich odsmažilo, co s tím zbytkem? Můžu ho normálně dobrat a o to dříve si udělat pauzu, nebo radši začít brát nové plato? ![]()
@kve-tinka píše:
Dítě mi strčilo pilule do mikrovlnky…výbuch a smrad všude.![]()
Asi tak 5 se jich odsmažilo, co s tím zbytkem? Můžu ho normálně dobrat a o to dříve si udělat pauzu, nebo radši začít brát nové plato?
Včera tu komplet balení zničil něčí pes. Asi se němé tváře snaží zvýšit porodnost. ![]()
No neber to, tepelně to mohlo přijít o veškeré účinky. Řekla bych já. ![]()
@kve-tinka píše:
Dítě mi strčilo pilule do mikrovlnky…výbuch a smrad všude.![]()
Asi tak 5 se jich odsmažilo, co s tím zbytkem? Můžu ho normálně dobrat a o to dříve si udělat pauzu, nebo radši začít brát nové plato?
Evidentně chce sourozence
já nevím, asi bych to nebrala a začla v dalším platíčku tam, kde jsem skončila na tomhle
@Litta píše:
Včera tu komplet balení zničil něčí pes. Asi se němé tváře snaží zvýšit porodnost.
No neber to, tepelně to mohlo přijít o veškeré účinky. Řekla bych já.
Taky bych to nebrala. Začni nové plato.
A udělat si pauzu dřív. No nevím jestli to takto funguje ![]()
Urcite nebrat, vetsina leku se ma chranit pred vysokymi teplotami, nespolehala bych se na to.
Co me ale zarazi, ze dite ma volny pristup k tve hak. Tohle bych si asi nedovolila. Zniceni platicka v mw je to nejmensi co se mohlo stat.
@histep píše:
Urcite nebrat, vetsina leku se ma chranit pred vysokymi teplotami, nespolehala bych se na to.
Co me ale zarazi, ze dite ma volny pristup k tve hak. Tohle bych si asi nedovolila. Zniceni platicka v mw je to nejmensi co se mohlo stat.
Jednak k lékům a jednak k mikrovlnce. Jestli to spíš neudělala omylem sama. ![]()
@histep píše:
Souhlas, hlavne, ze dite nic nesnedlo.
Nebrala bych uz tuto antikoncepci.
@histep píše:
HA leží na mikrovlnce a ta je na lince. Že si dítě dotáhne stoličku a vloží ji dovnitř to mě bohužel nenapadlo, dobře mi tak. ![]()
@Litta píše:
Jednak k lékům a jednak k mikrovlnce. Jestli to spíš neudělala omylem sama.
A vy máte mikrovlnu kde? Že se dítko k ní nedostane ![]()
@kve-tinka píše:
A vy máte mikrovlnu kde? Že se dítko k ní nedostane
Nemáme ani mikrovlnku, aní dítko, ale vídám ji u lidí buď „vestavěnou“ vysoko jako se někdy dává trouba, nebo vzadu na lince, kam bych doufala, že se dítě samo nedostane, jelikož by na chodící a přisunovací dítě asi někdo měl dohlížet, aby se neplazilo po varné desce apod.
Já tedy na lince byla max. když mě tam máma párkrát za život vysadila, jinak na mě koukala.
Snad aspoň vypojuješ rychlovarnou konvici. Ale věřím, že teď už si dáš pozor, mohlo to dopadnout mnooohem hůř. ![]()
@Litta píše:
Nemáme ani mikrovlnku, aní dítko, ale vídám ji u lidí buď „vestavěnou“ vysoko jako se někdy dává trouba, nebo vzadu na lince, kam bych doufala, že se dítě samo nedostane, jelikož by na chodící a přisunovací dítě asi někdo měl dohlížet, aby se neplazilo po varné desce apod.Já tedy na lince byla max. když mě tam máma párkrát za život vysadila, jinak na mě koukala.
Snad aspoň vypojuješ rychlovarnou konvici. Ale věřím, že teď už si dáš pozor, mohlo to dopadnout mnooohem hůř.
Varnou desku a ani rychlovarnou konvici nemáme. Kuchyň v pronajmutem bytě nám nedovolí mít mikrovlnu jinde. Už ji prostě budu muset vypojovat. ![]()
@kve-tinka
Ted koukam, ze mas dvouletaka, ja taky a ten je taky schopny vseho.
Preleze i zabranu v kuchyni. Rikam, ze mam oci i na zadech, co zacal chodit hlavne. ![]()