Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru antikoncepci Triquilar a dneska jsem si vzala 2 pilulku z plátíčka a měla jsem nechráněný pohlavní styk. Jsem chráněná?? Prosím o rychlou radu ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli můžu otěhotnět, když beru antikoncepci pravidelně každý den, ale ne ve stejnou hodinu. Jednou si vezmu prášek třeba v 6 ráno, někdy v 9 ráno, někdy v 8, někdy v 10…prostě podle toho jak vstanu
prosím dejte vědět ![]()
Antikoncepce není antibiotikum, aby se musela brát na minutu přesně..ale žádná antikoncepce není 100procentní, prom sexuální abstinence ![]()
Já jen, že většina žen a dívek na podobných diskuzích píšou, že prášek berou ve stejnou denní hodinu, přesně na minutu…jinak, že je prášek nefunkční. V příbalovém letáku jsem sice četla, že pokud se prášek vezme do 12 ti hodin od zapomenutí ( což znamená, že pokud beru prášek každý den v 18.00, zapomenu si ho vzít a vezmu si ho do 12 ti hodin od zapomenutí, nic se neděje ), jenže to právě není můj případ. Ale stejně ti moc děkuji ![]()
Beru ráno tak, jak vstanu… v 7, v 9, zkrátka během dopoledne. Na účinnost to vliv nemá, neboj ![]()
Já jí nikdy nebrala ve stejnou hodinu a neotěhotněla jsem. A plodná jsem dost když jsme se pokoušeli o miminko podařilo hned první měsíc po vysazení. A ted to mám to samé jak si vzpomenu někdy v 10 ráno a jindy 2 odpoledne
![]()
Ahoj holky, prosím poraďte mi.. Ve čtvrtek jsem měla první pohlavní sex s přítelem. Dvakrát jsme spolu spali. A druhý den, tedy v pátek jsem si zapomněla vzít prášek. Jinak jsem nikdy nezapomínala. Beru si to vždy mezi 19. – 20. hodinou pravidelně. Na platíčku je to již druhý týden a teď mám strach, že bych mohla být těhotná. Je to možné?…
@Michaela123 Přečti si příbalový leták, což jsi měla udělat ještě před začátkem braní, tam je popsáno, zda a jaké riziko hrozí při vynechání prášku vzhledem k týdnu, kdy se tak stane.
@Michaela123 Pokud máš jednofázovou HA (předpokládám, že ano), tak pokud platíčko dobereš tak, jak máš, bude všechno v pořádku ![]()
Ahoj holky… Beru antikoncepci asi půl roku..A chci se zeptat.. Pořád v tom nějak nemám jasno a příbalový leták, mi nedokáže pořádně zodpovědět..
Chráněná jsem i během sedmi denní pauzy, kdy přijde menstruace ano? A když bych měla sex, během prvních 7dmi dnů uživání pilulek, jsem také chráněná, pokud bych s partnerem nepoužívala kondom?
@Anonymní píše:
Ahoj holky… Beru antikoncepci asi půl roku..A chci se zeptat.. Pořád v tom nějak nemám jasno a příbalový leták, mi nedokáže pořádně zodpovědět..
Chráněná jsem i během sedmi denní pauzy, kdy přijde menstruace ano? A když bych měla sex, během prvních 7dmi dnů uživání pilulek, jsem také chráněná, pokud bych s partnerem nepoužívala kondom?
Pokud bereš správně, jsi chráněná nonstop. Pokud nasadíš HA první den MS, jsi chráněná okamžitě.
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat jaké kdo má zkušenosti s Antikoncepcí a jejím vysazení a spojené problémy s tím. Před rokem a pul jsem vysadila antikoncepci sayana, protože antikoncepci beru od doby kdy se mi narodil syn a to je dvacet let, brala jsem různé antikoncepce ale posledních pět let tuto a pak jsem se chtěla vyčistit a to byl kámen urazu. K tomu přibyl rozchod s přítelem a nastalo k tomu psychické vypětí. Menstruovala jsem třikrát do týdne a měla závratě, zestárla jsem snad o deset let a o tom jak jsem se cítila raději nepíšu. Našla jsem si nového přítele a krvácela při každém sexu. Gynekolog řekl že to je i mým děložním čípkem a že mám začít znova brát antikoncepci a napsal mi mitalon, krvácení přestalo ale ze začátku jsem stále krvácela při sexu.Byla jsem podle stěru v pořádku, myslím žádná rakovina, ale nikdo mi nedokáže říci ty výkyvy. Gynekolog jen řekl že antikoncepce mi drží ty hormony v rovině a že jí brát jaksi musím. Krvácení se ustálilo, ale nějaké psychické vypětí a zapomenutí včasné braní pilulky, tak začnu špinit. Jinak maitalon je skvělá antikoncepce a nedám na ni dopustit.Jen si stále pokládám otázku co je špatně a jestli má někdo podobné zkušenosti. Děkuji Markéta
No tak já bych v první řadě vyměnila gynekologa. Ten současný tvé problémy neřeší, jen se je snaží přebít antikoncepcí. To není doktor
Už bych byla pryč…
Ahojky holky chtěla bych radu, mám za sebou 3 velmi špatná těhotenství, navíc užívám warfarin na ředění krve, proto nemůžu mít normální antikoncepci, tak mám mines nízkormonální dává se při kojení apod. Zajímá mě jestli bych mohla být těhotná .