Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
diskuzí o Mireně bylo určitě spousta - já mám ale dotaz na kontrolu. Chytla jsem nerva. Chodím ke své doktorce, ale Mirenu jsem si nechala dát v soukromém centru v Praze. Tam mi udělali kontrolu za týden po zavedení, prý tam byla dobře. Já žádné potíže nepociťuji. Vím, že se na první kontrolu má jít za 4 - 12 týdnů po zavedení, což jsem prošvihla (neboli zanedbala) - tak trochu vědomě, protože se mi na ni koukli týden po tom. Doktor v soukromém řekl „až vám skončí menstruační cyklus, jděte se ukázat své paní doktorce). Já trošičku špinila, a tak jsem tedy své doktorce volala dnes, 3 a půl měsíce od zavedení a té první kontroly ultrazvukem. Volala jsem sestře, té se nelíbilo, že jsem si to nechala udělat jinde… Je to tak děsný problém, že jdu až teď, a ne za 4- 12 týdnů, když se mi tam na ni týden po zavedení podívali??? díky moc… po tom telefonátu jsem byla dost zdrchaná, dokonce mi sestřička řekla něco jako "tak si jděte tam, když jste si to nechala udělat tam“… Nakonec mě tedy po mé omluvě objednala.
Příspěvek upraven 30.09.13 v 12:03
Tady jde o to, že oni na té Mireně vyfásnou min. 6 táců.
Sestřičce nejspíš proběhly před očima výnosy na jejím honoráři.
Skontrolovat po Mireně musí všude.
Jo, jasně, já vím - jen čekám, jestli mi ještě začne nadávat, že jsem tam nebyla za 4- 12 týdnů, kromě toho, že jsem si to nechala udělat jinde… po telefonu mi sestra nechtěla nic říct.
Jenže jsem si říkala, že když se mi na mirenu koukli týden po zavedení, že to „tak moc nespěchá“, navíc jsem nepociťovala žádné potíže. Jsem dokonce tak blbá, že jsem volala do toho soukromého centra, jestli je to běžný postup, že jsem si to nechala zavést u nich a budu pokračovat u svojí doktorky. Řekli, že ao.
@Zlatuska popravdě úplně tomu nerozumím, proč když máš svojí gynekoložku, kam jak říkáš chodíš, sis to nechala zavést jinde. ![]()
Lékařka Tvoje Tě jistě zkontrolovat musí, nicméně pokud nemáš termín běžné kontroly, mohla by to chtít zaplatit. Proč by jí měla proplácet pojišťovna extra kontrolu, když ona to nezaváděla že… ![]()
Jinak problém v tom, jestli kontrola do 3 měsíců nebo po 3,5 to je vážně jedno, toho bych se nebála ![]()
@Zlatuska jinak nadávat Ti nemá za co, a nikdy bych si ani od lékaře nadávat nenechala. Je to Tvoje zdraví, Tvoje zodpovědnost. Ano může lékař říct, že jsi jednala nezodpovědně podle jeho názoru, špatně apod., ale aby nadával ![]()
@Zlatuska Já byla na zavedení Mireny v únoru, na kontrole na začátku července. Zákonem daná ta povinnost není, jde přeci o tvoje zdraví, tak proč by tě mělo brát, že sestřička je vytočená z ušlých zisků
Mé sestřičce jsem říkala, že jdu pozdě, že jsem měla přijít před dvěma měsíci a ona se jen usmála a řekla, že včas přijde málokdo a když nemám problémy, tak je to v pohodě.
@quinny píše:
@Zlatuska popravdě úplně tomu nerozumím, proč když máš svojí gynekoložku, kam jak říkáš chodíš, sis to nechala zavést jinde.
Lékařka Tvoje Tě jistě zkontrolovat musí, nicméně pokud nemáš termín běžné kontroly, mohla by to chtít zaplatit. Proč by jí měla proplácet pojišťovna extra kontrolu, když ona to nezaváděla že…
Jinak problém v tom, jestli kontrola do 3 měsíců nebo po 3,5 to je vážně jedno, toho bych se nebála[/cita
@quinny píše:
@Zlatuska popravdě úplně tomu nerozumím, proč když máš svojí gynekoložku, kam jak říkáš chodíš, sis to nechala zavést jinde.
Lékařka Tvoje Tě jistě zkontrolovat musí, nicméně pokud nemáš termín běžné kontroly, mohla by to chtít zaplatit. Proč by jí měla proplácet pojišťovna extra kontrolu, když ona to nezaváděla že…
Jinak problém v tom, jestli kontrola do 3 měsíců nebo po 3,5 to je vážně jedno, toho bych se nebálaQuinny - měla jsem důvod- Mirenu mi zaváděli společně s narkózou, protože to bylo spojeno s lékařským výkonem.
no, já se právě ptala té sestry - jako jestli se mám objednat tam nebo ne… ona mi neřekla ani a nebo b. když jsem jí řekla, že se tedy nechám zkontrolovat tam a k nim půjdu za rok, tak mě najednou objednala… připadala jsem si jako debil.
@quinny
no ono šlo hlavně o to, že když už jsem byla v narkoze, nabídli mi rovnou tam dát tu mirenu, než pak zase chodit znova a dávat to za vědomí. jo, jasně, mám „trochu výčitky“, že jsem si to nechala dát jinde, ale tohle prostě rozhodlo.
A taky si říkám, že kdyby to té doktorce neproplatila pojišťovna, tak proč by mě tam ten doktor ze soukromé posílal… řekl mi to sám, že na další kontrolu mám jít ke svojí doktorce.
Holky… tak vám řeknu… že jsem po tom dnešním telefonátu na vážkách. asi si holt jednou za rok zacvakám kontrolu u toho soukromého. ne že bych hýřila penězma, ale jestli mi chtějí dávat potom najevo „jaktože jste tohle a tamto“… ten soukromej si vezme peníze - když už - a aspoň jsou příjemní. ani do té mireny mě v tom soukromém netlačili - vůbec- naopak říkal doktor, že si to mám DOBŘE ROZMYSLET a promyslet všechna pro a proti. a pak že mám říct, až půjdu na ten zákrok, jestli to tam chci rovnou dát. fakticky… teď jsem normálně učinila rozhodnutí. sice jo - soukromý zařízení a nechají si platit, ale ten přístup je DOST ODLIŠNÝ.
@Zlatuska A co zkusit nesoukromého, ale jiného? Já si na přístup nemohu stěžovat, stačí hledat. Znamylekar.cz je na to dobrý web. ![]()
@Litta píše:
@Zlatuska A co zkusit nesoukromého, ale jiného? Já si na přístup nemohu stěžovat, stačí hledat. Znamylekar.cz je na to dobrý web.
to máš pravdu…
dceři jsem přes tento web našla výbornou oční - ta původní byla taky dobrá, ale byly tam strašlivě dlouhé čekací lhůty.
Našla jsem novou přes tebou zmiňovaný web, a fakt - reakce těch lidí nelžou.
Tím přístupem jsem myslela tahle dvě konkrétní zařízení… tu mirenu si nechám teď zkontrolovat tam, a pak si najdu jinde… ten telefonát byl fakticky emotivní, umím si představit, jak by vypadala návštěva. díkes!!!
No -a pak třeba zkusím písnout, jestli kontrola mireny za týden po zavedení a následně až za čtyři měsíce byl nebo nebyl problém - protože o to mi šlo… a k tomu jsme se přes ten telefon nedostaly. řešilo se „když jste si to nechala dát tam a tam“.
@Zlatuska Tak dobře vyber, oni ti nejlepší možná také budou mít plno. No není to jednoduché, ale rozhodně to stojí za to. Jsem teď spokojená na gyndě i u zubaře, oční normálka - nic extra, ale nestěžuji si, ovšem kartu k praktickému mám stále doma. ![]()
Tak já sestřičku chápu. Zavést si Mirenu necháš jinde a k nim se pak cpeš na kontroly - které jsou samozřejmě zdarma.
Spíš si říkám, jestli ti to není trapné.. ![]()